Små händelser och vad vi tränar på....        juni 2007
     
28/6 Ikväll har Doriz och jag fått göra ett pippi-fält - det är inte för ofta man får träna fält precis och framför allt inte med pippi. Men det är verkligen en befriande och kul träning!! Ingen står och visslar och hojtar på en när man är i jobb. Man får sköta sig helt själv där ute i skogen och springa hur mycket som helst - de e skit-kul!!
Dom hade visserligen satt "halsband" på pippisarna som låg längst ut, bara för att få nån typ av koll. Om dom inte får skrika och leva om, så hittar dom alltid på nåt sätt att kolla upp oss. Men, vaddå, det var väl ingen match - man söker ju tills man hittar nåt!! No Problem, som vi brukar säga.... Doriz o jag!
   
26/6 Precis hemkommen från tisdags-träningen - myggbiten och blöt! Det var så himla myggigt ikväll, så det blev en ganska kort träning! Vi gjorde vad vi tänkt och sen bar det hemåt - där man slipper den där jäkla myggplågan!!  Det kom en befriande regnskur också, men dessvärre var den kortvarig.
Nåväl - det var väl kanske inte vädret jag skulle orda om.......
Vi hittade en riktigt trevlig liten tjärn ikväll med sanka stränder (vad som nu är trevligt med det???), inte så bred och även med nån liten holme utanför stranden.
Jag fick för första gången göra omotiverade linjetag - ett över tjärnen och ett på land längs med stranden... å det funkade faktiskt!!
Matte klämde väl ur sig en och annan onödig pip-signal, men hon skötte sig relativt hyfsat. Man kan väl inte förvänta sig mer av en gamling - dom har svårt att lära sig, har jag hört!! Men med lite tålamod och om vi tar det lugnt, så kanske det löser sig. Man kan ju alltid hoppas......
   
24/6 Hallojsan igen.... Nu är jag hemma efter en helg i skogen, där vi verkligen haft jättemysigt. Jag fick riktiga flatt-fnatt, när jag såg vart vi hamnat!
En av kvällarna kom en norsk boxer-pojke på 4 mån, som förirrat sig bland alla skogsvägar - då blev det hålli-gång må Ni tro - han var helgullig. Men för det mesta har vi bara latat oss, för det var ju så himla varmt.

  Vi tränade visserligen lite också, men bara vatten. Och jag skötte mig över mattes förväntan. Bl a fick jag göra en lång dirigering rakt över sjön, där jag än en gång hamnade på läsidan av dummyn - men den här gången behövde inte matte blåsa och vifta sig helt trött - det räckte med stoppsignal och tecken till höger..... de Ni!!!!! (Varför är vi alltid ensamma när det går bra?????)
Dag två fick jag dubbelmarkering på ett par små öar i sjön, med ett linjetag på land som "suddagumma". Det var korta avstånd på markeringarna, för öarna låg inte så långt ut, så det gick ju naturligtvis bra.
Efter det fick jag gå på en dirigering mellan de där öarna där markeringarna varit och ut till en landtunga - och tänk..... det gick bra. Jag ville ju väldigt gärna gå upp på en av öarna, men eftersom matte sa nej och uuuuuut, så förstod jag ju vad som var tänkt och fortsatte ;-)) Matte var helnöjd efteråt...... Gud så sköööönt!!
   
 
     
 
     
 
     
 
   
18/6

En liten rapport från gårdagens träning:
Den här gången skulle det bli skjuta av!! Så lilla jag och matte höll oss för oss själva från början, eftersom jag varit så fjantig för apportkastare på slutet så ville hon visst kolla läget innan vi gav oss in i den riktiga "leken". Men nu var det ju rejäla hagelskott och såna tycker jag bara är spännande - så det gick fin-fint.
Sen blev det lite förflyttning bakom skytten med markeringar efter vägen ner till vattnet. Där vi fick motiverade linjetag rakt över sjön och dubbelmarkeringar åt sidan (på land för vår del).
Matte var inte helt säker på att jag skulle ta mig hela vägen över sjön - men där fick hon tji - det gick jättebra.

Men sen i slutet blev det kvar ett par apporter på andra sidan, som Doriz och jag skulle hämta. Doriz gjorde sitt och så var det då min tur. Och jag drog iväg över hela sjön - men där gick det lite snett - missade apporten! Det var då den stora föreställningen började!! Ni skulle sett och hört matte - oj, oj, oj. Hon visslade alla signaler samtidigt - sök, stopp, hit! Och, som om inte det var nog, vevade hon runt med armarna så att hon mest liknade ett vindkraftverk. Herre gud att man alltid ska måsta skämmas!!! Men clever som jag då är, så löste jag det hela i alla fall och vände hemåt med apporten - mest för att få lite lugn och ro faktiskt ;-))

Nu vill jag passa på att önska alla kompisar med vidhängande tvåbeningar en riktigt

                                GLAD MIDSOMMAR!!

Själva drar vi med vagnen till skogs i morron-eftermiddag - så vi hörs väl igen efter helgen!!

   
16/6 Lat lördag.....!!! Idag har jag mest haft det mysigt och kramats med husse - det gillar jag. Som tur är har han förstått att jag inte vill visa "allt" på bild!!!

Inte nog med att jag myst jag har ätit nästan hela dan också! Först cyklade vi till  bekanta, som matar fåglar, igelkottar och har en granne som har kompost - ni kan ju tänka er själva vad det blev av det..... mums, mums!!! Sen var jag till farmor och då förstår ni ju resten!!!

Det enda nyttiga jag gjort idag är faktiskt lite "riktnings-träning" och några vatten-avlämningar, som - hör och häpna - gick galant!!
     
 
     
12/6 Träningskväll med gänget = matte är skit-sur!!!
Ikväll ställde jag till det igen - tjuvade x flera och ville inte alls kolla åt det håll matte ville! Lyssnade inte speciellt bra på inkallning heller! Så nu mumlas det här hemma om att vi kanske ska skita i det här med träning..... men det hoppas jag väl verkligen inte, för det är ju bara sååååååå kul!!
   
11/6 Så var då årets "träningsläger" i Kalix avslutat! De var skit-varmt och en massa mygg i farten, men bortsett från det så var det kul! Ja, ja - det blev kanske lite väl mycke väntan för att falla mig i smaken, men matte påstår att det är bra! Och det är möjligt att hon har rätt, för på söndag råkade jag faktiskt somna! Jag stretade emot i det längsta, men dessvärre så missade jag några minuters händelser där!!

På lördan gjorde vi bara såna övningar som jag redan kunde, så det var inte nån speciell utmaning men på söndag klurade dom till det lite!! Det blir ju genast mycke roligare när man får göra nåt man aldrig gjort!
Och för det mesta så skötte jag mig ganska så bra - inte nu som Soda förståss - men ändå. För att vara mej får man väl vara nöjd. Men en gång var jag faktiskt tvungen att "tjuva", bara för att väcka matte. Hon har en benägenhet att slappna av när hon känner sig säker på mej. Men det ska hon inte göra, för mitt vad det är så hittar jag på nån egen övning om hon inte är på hugget. Sen skärpte hon till sig igen!

Jag fick faktiskt äran att gå bredvid mamma Wanda på en linje. Det kändes ju lite mysigt - jag undrar just om hon kände igen mej???
Hade en syster där också - Milda från Sundsvall! Hon var skitduktig och inte alls så yr i mössan som mej - nä, hon var lugn och beskedlig hon. Konstigt vad olika syskon kan bli.
Däremot saknade jag syster Elli - hon är som mej ungefär. Men, naturligtvis var hon ju tvungen löpa just den här helgen.... synd!

Men, det var en jäkla massa pladdrande där vill jag lova - tänk att det finns så mycke att säga om oss hundar. Och vilka teorier tvåbeningarna har..... dom skulle bara veta att vi ler i mjugg, när vi hör alla tokiga påhitt..... dom har ju inte en aaaaaning!! Smarta som vi är låter vi dom hållas - det är lugnast så!!

Lägger ut några halvdassiga kort också.........

     
  Här bär det iväg till träningsplatsen.. Väl där, blev det ett lydnadspass (usch!)
 
     
  Vår första markering Mycke väntan blev det.. här med Soda o Milda
 
     
  Jag och Soda kollar in markering o linjetag Soda kör linjetag - jag väntar..
 
     
  Eftersnack.... Linjetag för 3 ekipage åt 3 olika håll
 
     
  Mysig grillmiddag i solen på Storöns havsbad, där vi campade jättefint hela helgen
 
     
 

Mysstund med husse

Två slagna hjältar...

 

     
7/6 Här laddas det...... i morrn drar vi till Kalix på träningsläger! Ska bli kul, men vi gruvar oss lite också!!! Känns som vi skulle behövt vara med i nybörjargruppen i år också - som sån där kvarsittare ni vet.... Tror nog att vi kan för lite för ökl-gruppen, där det är meningen vi ska va´. Men, men - vi gör vårt bästa, så får vi se hur långt det räcker.

Hela veckan har vi bett till Han där uppe, att det ska bli lite svalare till helgen, men det vete väl sjutton om vi blir bönhörda - det verkar faktiskt inte så för nu är det kväll och vi har fortfarande 26°. De e inge skönt om solen gassar och luften står still, när man ska va i skogen i två dar..... Men det finns vatten där, så vi hoppas på lite vattenträning.

Här hemma gör vi inget annat än pustar och badar! Matte o jag försökte gå till skogen idag, men det blev ingen lång tur! Så det blev till att simma en sväng efter båten i stället!

Nåväl - ni som känner för det, kan ju hålla en tumme att jag klarar av nån övning i alla fall så att matte inte behöver skämmas hela tiden - hon blir så "störd" då ;-))
Återkommer med reportage efter helgen...... Tjingeling!!
   
3/6 Pust o stånk..... vilken värme!! Klockan är 21.30 och vi har 26° - varmast i landet enl SMHI!
Så det har inte blivit nån motion nu på ett par dar - vi orkar varken promenera eller cykla! Men badat har jag ju gjort förståss och tränat dessa evinnerliga vattenavlämningar.
Sen har vi gjort en mini-mini-mini walk-up på tomten! (Kunde inte ens tänka oss att gå till skogen) Husse har gått i täten med apportkastaren och jag har gått på linje - en jätteliten linje, alltstå. Jag är ju lite fjantig för apportkastaren, det är därför vi tränar från grunden nu igen. Och efter några smällar gick det ju faktiskt bra! Men, som sagt, det var här hemma hos oss det och inga störande kompisar som hämtade kors och tvärs. Men skotten funkade ju i alla fall!

Nu skulle jag ju haft en glass-ätar-bild här för att läska er ordentligt, men kameran var inte i närheten!! Gott var det i alla fall!!
   
2/6 Alltså.... vi gör INGENTING!! Vi bara njuter av en helt otrolig sommar, som precis kommit!
Vi har ju naturligtvis åkt båt och badat, men det är ju sommar-vardag, där vi bor!!

OK då - vi har tränat lite också - vattenavlämningar - och det lär väl bli en återkommande syssla nu den närmaste veckan! Det går framåt, om man säger så!!!
Matte verkar äntligen ha förstått att hon ska ge mig ordentliga belöningar om jag ens ska försöka och nu får jag BANAN om jag inte skakar mig och lägger ned! De´ Ni - tänk att få banan (som jag älskar) för att hämta en dummy, som är så kul i sig!! Det verkar ju faktiskt som man kan lura mattar hur mycke som helst!! Nåväl, så länge alla är nöjda och glada så må det väl vara!!

Sen har jag varit på 87-års-kalas idag - det var kul!! Och jag skötte mig med den äran. Jag hoppade inte på nån....... det är en bragd ska jag säga! Matte blev lite orolig när hon såg allt folk och tänkte ju naturligtvis att jag skulle skämma ut mig - men, inte jag, inte...... näedå..!

Tillbaka