Små händelser och vad vi tränar på....        juni 2008
     
30/6 Nu först har jag hämtat mig efter helgen, så att jag orkar skriva.
Det har varit hektiskt ska Ni tro! Jag har ju haft Kiruna-besök - Alta och Manjo. Wimse fick inte följa, som synd var. Å inte nog med att dom var här - både Najda och Maya har hälsat på också.
Vi har väl egentligen mest busat förståss, men nån liten mås blev hämtad igår kväll, för då var Alta och jag ut på en liten träningssväng. Men den blev inte lång, kan jag lova, för vi höll faktiskt på att bli uppätna.
Sen har min "proffs-handler" klippt öron o hals på mig också, så nu känner ingen igen mig. Jag ser jättekonstig ut, tycker jag själv i alla fall - sådär nyklippt Ni vet, som mattar brukar tjata om när dom varit hos frissan. Men jag ska visst träna mig på att se ut så här, för Madde sa att jag är tvungen gå på utställning i Boden till hösten. OK - det är ju så länge dit, så det kan jag väl lova....;-)) Sen tog hon kort på mig också.....ganska snygg, om jag får säga det själv........ Nu är jag ju visserligen partisk, men liiiite i alla fall!
Nu ska jag hålla tassarna för Alta resten av veckan! Hon ska ju gu´bevars till Storstan o visa upp sig!
 

   
 

   
 

Kanske lite förmätet att bara sätta ut kort på sig själv - så, bara därför, får väl dom andra vara med på ett hörn också.

 

 

Här planeras det för träning.... men den blev inte så lyckad!!

 

 

Lilla, mysiga Alta på väg in med sin kråka!!

 

   
25/6 Oj - vi fick precis veta att Manjo-grabben i Kiruna nu också blivit SVCH!!! Vicket flyt mina polare har. Jättegrattis till Dej!

Själva tränar vi bara - utan resultat ;-)) Ikväll har det varit HS-träff igen med dubbelmarkeringar och närsök bl a. Förutom att jag tjuvade en gång - till mattes stora förtjusning - så gick det ganska bra. Mycke förflyttningar blev det.........
     
22/6

     
  JaHa, då var det slut på det kuliga för den här gången. Är hemma igen, efter en helg mitt i skogen!! Dessvärre blev det en stor besvikelse, när vi inte kunde bo på stället vi tänkt oss. Det var ju i den tjärnen matte planerat att vi skulle träna rejält, för där finns det många små öar o holmar och dessutom är den så liten så man kan trava runt och göra saker från olika håll. Men, men det blir inte alltid som man tänkt sig.
Till slut hamnade vi vid en annan, större sjö och där fanns det bara vass på ett ställe. Det blev väl några dubbelmarkeringar och nån dirigering, men inte blev det som tänkt.
Bortsett från det så har vi i alla fall haft mysigt och poat på så där i största allmänhet.
     
  Bordsskick?? Nja, inte så mycke, men fin utsikt var det!!  Den här båten e precis lagom för två och lätt
 att hoppa i och ur. Med lite hjälp är det bara
 att slinka in över relingen som en säl!
 

  Kvällsmys i solnedgången....  Skööönt när nån förbarmar sig över alla      
 knottbett....
 

     
    Åsså fick jag storfrämmande må ni tro - Doriz kom o hälsade på. Det var ju toppen!! Då
  blev det dubbelmarkering igen, i den lilla vass som fanns. Hon ville ju också testa pippisarna
  vi hade med oss!!
  Däremot var hon inte på lekhumör - hon hade nog helst av allt önskat att jag varit en kille!!!
 

     
18/6 Nu är vi hemma igen efter kvällens HS-träff - nöjda, men myggbitna. Vi hade en bra träning vid en liten tjärn där vi försökte oss på lite av varje. För en gångs skull hade vi riktiga pippisar och det skjöts en del....
 

Vi hade kalas också - firade våra två SvCH!

 

 

JoJo och Doriz - som egentligen gjorde jobbet - fick nästan inte vara med på bild.....
(taskig fotograf!)

 

   
 

I morron bitti drar vi till skogs - så jag passar på redan nu att önska alla
en jättemysig Midsommar!!!

   
15/6 Oj, då - nu har vi fått veta att syrran Elli klarade en 1:a ÖKL jaktprov (inoff) igår. Så hon får också hänga med på gårdagens "vågen". Vi hade ju visserligen kunnat ta med henne på en gång - för vi förstod hur det skulle gå. Hon e superduktig!!!!!
 
HerreGud - jag har fullt sjå att gratulera alla jag känner - de e väl inte underligt att det inte blir några resultat för egen del......  ;-))
Men - oavsett om det blir resultat eller inte, så tränar jag på och har helt enkelt skit-kul.
Idag var vi och hälsade på Zilke i hennes sommarstuga och där gjorde vi ett fält och hämtade varannan! Toppen att man kan använda sina kompisar som störning;-))
Men det är så himla sällan vi tränar fält, så jag höll då rent på att ta ihjäl mig - herre min je, va jag sprang och varmt var det. Men mina uppassare var och hämtade vatten, så att jag skulle kunna fortsätta. Lite svårt att springa när tungan hänger nere i backen!
Ett + i kanten blev det ialla fall,  och det var på första skicket! Fastän jag, som vanligt, sprang i 100 knyck, så blev det tvärnit för en som låg jättenära - näsan var alltså påkopplad redan från start!
     
14/6 Vicka polare jag har - hur duktiga som helst!!! Nu måste jag nog göra vågen igen - här kommer den .
Den går till våra träningskompisar Doriz och JoJo, som båda blivit SvCH idag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Manjo får också ta åt sig, för han fixade sitt andra 1:a pris, så det är nära för honom också!!

Själv har jag fått gno på med teckenträning hemma på tomten, men jag ska inte klaga! För jag känner mig hur stolt som helst med såna kompisar!!!! Jag vågar ju inte ens gå ett spår, så jag tycker det är en stooooooor bedrift att bli SvCH!!
   
12/6 Jag tror matte blivit tokig..... igår var det träning igen - den här gången med HS.
Vi tränade markeringar i parti och minut och sen linjetag med störning.
Tänk, va´ konstigt det är - igår klarade jag den där övningen jag totalhavererade i Kalix hur enkelt som helst. Först gick en markering som jag inte fick ta, utan jag skickades ut på ett suddigt linjetag. Men eftersom det funkade fick jag förstås ta markeringen också. Allt x 2 utan anmärkning!

Men lite vett tror jag nog att matte har kvar i alla fall - för nu har hon sagt bort vår plats på jaktträningsinternatet helgen efter midsommar. Sköööönt tycker jag - för vi ska ju träna midsommarhelgen också. Nån jäkla måtta får det väl vara!!
   
 

**********

 

Här - på GottiGottas sida (i dagboken 9:e juni) hittar ni ett utförligt reportage
med fina bilder från träningshelgen i Kalix. Tack Ulla!

 


**********

     
8/6 Oj, vicken helg!! Jag e totalt slut och undrar faktiskt om jag ska bli hund igen. Träning på dagarna och bus med Wimse och Alta på kvällarna - Oj, oj, oj!!!
Men roligt har det varit och jag har skött mig ganska bra säger matte - har fått mycke rosor, men även lite ris. Det är väl så det ska va - det är ju därför vi går kurs, för att lära oss nåt vettigt.
Och nu är matte taggad vill jag lova - hon har redan börjar surra om linjetag med störning!!! Det var nämligen det jag klarade sämst! Sen var det en markering jag missade - fastnade vid nån typ av "vägg" där jag bestämde mig för att den skulle ligga, men det gjorde den ju förstås inte!! Blev tvungen få hjälp för att få in den.
Han som hittade på alla kuliga grejer - Micke Rönnbäck hette han visst - trodde det berodde på att kastaren kastade bakom sig och att jag är van att de kastar åt sidan...... Så kan det ju förståss vara - vi får väl börja kasta bakåt också!!!!
Passiviteten klarade jag med bravur och förflyttningarna var på det stora hela acceptabla - tjorvade väl till det lite nån gång, men för det mesta funkade det bra.
Men nu vill jag faktiskt inte alls höra ordet träning nå mer idag - nu vill jag SOVA!!

Tack till min uppfödare - Toffedreams - som ordnar med såna här helger och tack till Kiruna-borna för jättemysigt sällskap!!
Sen var det ju helmysigt att träffa alla andra också och se syster Elli "in action" - oj, va hon var duktig!!!!

   
  Inför vattenstationen - här skymtar våra kurs-
ledare Mikael Rönnbäck och Lotta Treiberg
I väntans tider tillsammans med Kiruna-borna - Peter med Alta o Madde med bror Wimse
 
     
  Syser Elli pussas med Rulle Stilstudie......
 
     
  Full fart från  dubbelmarkeringen.... Linjetaget på vatten kommer in.....
 

   
  *************
     
2/6 Kolla, vicken liten "hyena" jag träffat ikväll!!! Tussie, 12 v - karelare/spets/border collie - undrar just vad det ska bli av henne. Men roligt var det i alla fall - jag blev som ung på nytt! Nadja kollade nöjt in oss - hon verkade väldigt glad att jag avlöste henne som bustant...
 
     
 
     
1/6 Idag har det varit SSRK-träning igen! Av nån anledning var vi inte så många, men vi som var där tränade på!
Började med motiverade linjetag - ett i skogen och ett precis i strandkanten. Fick först kolla in båda två och sen börja med det i skogen. Nog kom dom in allt - men det pratades om att man skulle springa i nån typ av "korridor" och det kanske inte man kan säga att jag gjorde. Jag såg förresten ingen korridor att spriga i! De två i skogen blev nog mer dirigering än linjetag - men so what??? Hem kom dom ju! De som låg utmed stranden var det inga som helst problem med.
Efter det vidtog den så populära walk-up:en. Men vis av erfarenhet så gick vi inte så tätt och då gick det bra! Jag är väl kanske inte världens bästa markör men på den sista fick jag sitta och fokusera en liten, liten stund - och då var det spik!!
Avslutningen för min del blev att jag fick sitta och kolla in vattenmarkeringar med skott - utan att jag fick hoppa i!!! Det tyckte matte var toppen, av nån anledning!!

Nu laddar vi för Kalix-helgen - ska bli jättekul! Då får man träffa lite släkt också - bl a Elli och Wimse - det ser vi fram emot!!

Tillbaka