Små händelser och vad vi tränar på....      juni 2009 

     
30/6 På vintern är det springa skoter som gäller - nu är det simma båt!!! Det är så himla varmt, så man måste motionera i vatten - om man nu måste motionera vill säga. Men det är skönt att simma, och då gör det ju inget att man får lite motion samtidigt!!!
 

   
26/6 Det har varit hålli-gång på stan i helgen och vår vana trogen var vi ute med båten och kollade läget lite..... och vi såg en massa konstiga flyte-tyg. Den där badbollen var jag lite sugen att testa, men jag fick inte
   
 

   
 

   
24/6 Ja då har man varit ute och slitit hund igen.... Eller hur var det nu? Haft kul, kanske det heter. Ikväll var det riktigt kul på träningen, för jag fick göra en hel del faktiskt.
Vi skulle ju ha vårt "väldigt inofficiella WT" ikväll, men jag tyckte faktiskt det mest liknande ett litet jaktprov - fast inte så nervöst. Flera ur vårat gäng lämnade WO, men istället fick vi besök av tre andra duktiga vovvar - två kom ända från Lule, kan man tänka....!!!
Om man nu ska va ärlig - å det ska man ju - så är vi nog lite knäppa! Det var 25° varmt, solen sken och myggen tyckte att livet lekte. Och en sån kväll åker vi ut till en tjärn mitt i skogen med sankmark runtomkring - kan nån förstå???? Det är ju precis på såna ställen myggen trivs som allra bäst!!!!
Nåväl vi överlevde och nu är jag både trött och nöjd. Matte tyckte jag var duktig på vattendirigeringen, fastän den började lite taffligt. Men större delen var faktiskt riktigt bra!!

Kameran??? Jo, den låg hemma! Det var synd - för några av mattarna hade faktiskt på sig HS:s nya väst!!!! Stiliga värre! Ni ska få se dom nån annan gång! Doriz matte har gjort ett jättesnyggt broderi på dom!
   
21/6 Nu har vi kommit hem igen..... Dom jag bor hos säger att vi haft semester, men det vet jag väl inte om jag vill hålla med om. Jag hade minsann jobbigt värre - för jag blev ju tvungen vara vaktmästare för hela stranden, och den är ganska lång! Turligt nog är det en massa grus, så man hörde lång väg när nån inkräktare var på ingång.... Jag var faktiskt helt öm i fötterna efter en veckas vaktande på en grus-strand!!
Men bortsett från det har det varit skönt - och det bästa av allt är att man får vara så himla "nära" hela tiden, när man bor i en sån där ark - den är ju nästan inte större än en hundkoja, så det finns alla möjligheter till kel o kram heeeeeela tiden - nåt som jag gillar över allt annat!
 

  I början av veckan frös vi utav bara den...... riktigt "hundväder"! Så nu vet jag vad det är, men man kan ju undra varför det kallas hundväder?????  Det var skönt under filten i alla fall!
 

  Men sen, dom sista dagarna var det totalt åt andra hållet.... man höll formligen på att svettas ihjäl. Och vattnet är så otooooligt kallt i Torneträsk, så det var inte så där himla inbjudande att bada - men jag var faktiskt tvungen.... JoDå - det blev en och annan simtur också i det klara fjällvattnet.....
 

 
....sen kunde man ju alltid hoppas på att nån skulle ut med båten
 

   
  Vi var ute på en liten tur efter Kungsleden också. Det var mysigt - och som grädde på moset fick jag stöta ett par ripor också (säg inget - vi vet att det är koppeltvång!!!)
 

 
Husse o jag vilade, kollade utsikten och myste.....
 

   
  Det finns mycke konstigt i fjällen..... Här stod en skoter parkerad, antagligen i väntan på nästa snö. Jag blev jätteglad och trodde ju naturligtvis att jag skulle få mig en åktur - men det blev ingen! Var visst alldeles för dåligt före, sa husse.......
 

 
Här hittade vi en fin vik, där vi gick iland en sväng..
 

 
Men ett är då säkert....... man blir väldigt trött när man har "semester"....

  Det var min vecka i korta drag, nu är det vardagen som gäller igen och på onsdag får jag träffa HS-gänget..... Är väl lite ringrostig nu igen, men det ska säkert gå bra! Vi ska ha en "väldigt inofficiell WT" då - det ska bli kul!!
   
14/6

Vi önskar alla vi känner en HELMYSIG MIDSOMMAR - för det ska vi ha!!!!!

   
 

Lägger in et par kort på Doriz o mig från förra midsommarn, eftersom vi inte har några nya ..

 

   
 

   
10/6 Ikväll har det stått vattendirigering på schemat.... bland myggen! För nu har dom kommit med besked, vill jag lova. I vattnet är det ju inga problem, men det är dom där passiva stunderna, som är ett rent h-e!!! Tyckte riktigt synd som småvalparna som var där - med sina blank-magar!!!!
För att återgå till dirigeringen, så får jag väl lov att säga att den gick riktigt bra....eller hur var det nu matte???? Jo, själva dirigeringarna hade hon inget att klaga på. Men ni skulle hört henne, när jag råkade ta landvägen hem - voine, voine vad hon röt!!! Vem bryr sig?? Inte jag i alla fall, jag fortsatte, som om inget hänt!!!! Däremot så tog jag vattnet nästa gång, bara för att slippa höra eländet!!
Nästa onsdag har jag sommarlov - så nu dröjer det ett tag innan jag får träffa kompisarna igen. Men jag hoppas väl att det blir nån typ av träning ändå.
   
8/6 Vi håller verkligen på att kolla in omgivningarna ordentligt nu, för att hitta nånstans i närheten där vi kan promenera. Vi har ju fått så mycke grannar, så man tar sig snart inte ut i skogen utan att åka en bit. Ikväll hittade vi en ganska bra gammal "väg" mellan igenväxta åkrar. Det var faktiskt inte helt fel träningsmarker heller, med en massa utspridda buskage o dyl.
Så då passade vi på att träna lite. Det blev först en kanin-dubbel-markering. Men innan jag fick hämta dom, så körde vi klockan ett par gånger åt varje håll. Vi hade korta avstånd på klockan, men till kaninerna var det bra mycke längre. Oj, oj, oj - va de e kul att hämta grejer.......
Förresten - i morse blev det stadgeträning med levande Storspov. Ett par spovar var heligt förbannade på oss - kom väl antagligen för nära deras barn. Båda två dök efter oss och landade 2-3 m framför och försökte locka bort oss..... Så där gick vi hack-i-häl på Storspovarna. Men eftersom jag tycker att alla djur är lika mycke värda, så kollade jag bara in dom å brydde mig inte ;-) Jag ska ju inte jaga levande djur, är det nån som sagt...... Eller om det stod i rasbeskrivningen - jag minns inte så noga!!
   
5/6

Fredagkväll i Boden - svinkallt!!!

 

Maten fick vi fixa i bodan..... där sommarblommorna fortfarande står för att inte frysa ihjäl....!

 

 

Efter maten spelade husse o jag freesbee - enda chansen att hålla värmen....!!!

 

   
 

   
3/6 Har just kommit hem från HS-träningen. Ikväll besökte vi Jo-Jo:s marker ute på Kusön - jättefint ställe vid älven (om det nu var älven - men vatten var det i alla fall).
Jo-Jo med matte gav sig ut på en lång landremsa mitt i - där stod dom och kastade markeringar åt oss andra. För min del blev det dubbelmarkeringar över vattnet. Ibland hamnade dom på land och en gång i vattnet på andra sidan landtungan. Det gick som en dans och matte tyckte jag var duktig - det är ju alltid roligt att höra!!
Vi hade två små gulliga pryo:s med oss ikväll också - flatten Alice och en labbe som jag inte kommer ihåg namnet på. Dom var alldeles för små för att jobba så dom tog på sig uppgiften att förgylla tillvaron för oss andra...... Men liiite tjuvkikade dom allt - dom ville nog se hur duktiga dom kommer att bli såsmåningom. Hur som helst är det kul med såna där småttingar......
   
 

Den här båten har inte ens kommit i sjön än..... de e ju sorgligt!! Man kan ju undra om den ska stå på torra land hela sommarn...

 

Tillbaka