Små händelser och vad vi tränar på....      juni 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

 

   
27/6
   
 

Nu är midsommarfirandet över och vi är helnöjda - det har verkligen varit en kul helg. Men jag känner mig ganska mör nu - så det får bli en liten resumé i bilder, orkar inte skriva just nu.

   
  Syrra i väntans tider......
 
   
  Syskonen Clara, Presley o Syrra kollar in badmöjligheterna
 
   
  Sen blev det simträning med ledare...
 
   
  Grannen kom förbi med en spännande tingest i båten....
 
   
  ... som Presley tog hand om
 
   
  Det var inte lönt för tvåbeningarna att försöka vila
 
   
  Vattenskidåkning på G - alla redo....
 
   
  ......men småttingarna fick ju förståss inte följa med
 

   
 

Som vanligt var trimning o fotografering av Syrra med på schemat...

 

 

.....och en liten träningsrunda förståss - men då fick inte kameran vara med.

   
23/6 HS-träning igår - men det blev  bara Trippa o jag. Mest troligt förbereder väl dom andra midsommarfirandet, skulle jag tro...
Jag körde vatten-igångar, dubbelmarkeringar och närsök. När det gäller vatten-igångarna, så skulle man kunna tro att jag är total nybörjare - för vi kör skit-lätta övningar. Men det spelar ingen roll hur lätt det är - mig lurar dom inte! Jag vill faktiskt veta om det finns nåt att hämta innan jag drar iväg. Jag litar inte på nån annan i det fallet. Tycker nämligen det är helt ointressant att bara simma, så jag vill själv se att det finns nåt att hämta. Inte för att nån lurat mig än, men man vet aldrig - plötsligt händer det!!
Markeringarna och närsöket gick däremot bra. Sen drog Maria iväg ett par skott mot slutet och vi körde blind-transport.

Nu blir det nog inge mer skrivet här - vi ska också förbereda helgen - så jag passar på att önska alla EN GLAD MIDSOMMAR!!!!
   
 

Skönt att man slipper ha det så här.....

 

   
19/6 Helg igen och jag har inte haft ork att skriva nåt på hela veckan. Men den har gått sin gilla gång, som vanligt.
Syrra har haft några Aha-upplevelser - såna som jag själv hade för en si-så-där 4 år sen.... Hon har på nära håll träffat små lamm, stora oxar, storspovar som spelat skadade o s v. Dessutom har hon blivit kompis med ett par gäss på tomten - dom som var så heligt förbannade på mig förra året. Men Syrra verkar dom gilla - hon står och  beundrar dem på bryggan och de simmar fram o tillbaka jättenära. Sen har hon varit kundmottagare på husses jobb också - inte omöjligt att hon får anställning där för hon skötte det hela med glans.
Hon handskas väldigt  bra med alla nya situationer - helt Cool!
Snart installeras Farmens djur också - då ska vi gå dit och kolla. Där får man närkontakt av första graden. Det tycker jag också är kul, framför allt grisarna brukar vara busiga. Men man får ju förståss inte gå in o busa med dem på riktigt - de e synd.
Träning då?? Ja, jag har fortsatt med vattenigångar och Syrra har fortsatt med fält. Låter kanske enkelspårigt - men matte tror på att köra en sak i taget. Vi får väl se. För Syrra går det riktigt bra i alla fall - förutom alla handbollsräddningar .... ;-(

Nu ska vi börja ladda för Midsommar..... Snyggingarna Clara o Presley - Syrras syskon - kommer hit. De ska bli jätteskoj......tror jag!
   
13/6 I helgen har vi flyttat västerut!! Närmare bestämt ner till sjön - ungefär 75 m. Ja, ja - flyttat o flyttat, men över helgen i alla fall. Vi har med andra ord levt nära naturen.... Toppenväder har det varit och vi har mest latat oss - ätit ben, blivit frissade o lite såna där saker. Det enda vettiga var väl att vi fick dela på ett fält - och det var nog hälsosamt, både för mig o lillan..... Lite svårt att veta vem som ska göra vad, när det är samma kärring som kommenderar oss båda...
 

jag njuter av mitt ben.....

 

 

.... och Syrra av sitt!

 

 

Syrra tycker fortfarande det är kul med vattenslangar!

 

 

Frisering ute i det fria..

 

   
   
9/6 Då har det varit HS-träning igår och kompisträning idag - visserligen ungefär likadant, men bara så man vet vad man håller på med ;-)
Igår tragglade vi linjer i fyrkant - längs efter, utifrån o inifrån.... in i skog, ut på äng o vice versa... Inte speciellt upphetsande - men säkert lärde jag mig nåt, de tror jag i alla fall.

Idag har det varit linjer ut i vattnet med raka vattenigångar på schemat - å de går väl hur bra som helst, så länge man blir lite motiverad..... Det var i alla fall skönt att skölja bort all mygg mellan varven. För nu har dom vaknat till liv vill jag lova. Stackars Syrra, som var alldeles röd på hela lill-magen!

Apropå Syrra, så fortsätter hon med sina pytte-fält och lär säkert få göra det läääääänge!!! Idag bad matte om hjälp för att ev komma till rätta med avlämningsproblematiken. Vi får väl se hur det löser sig!!
   
 

Enda chansen att nå toppen är väl att klättra dit?

 

   
7/6 Nu har matte tagit en ledig vecka igen.... Men det verkar inte vara vi som är prioriterade den här gången - hon håller på med så mycke annat tjafs, tycker vi. Men nog hoppas jag väl verkligen att det blir lite träning också. Vi behöver det - om man säger så ;-)
Syrra har visserligen fått testa två små fält idag - hon ska visst göra det hela veckan. Men det går ju så fort, så det är inte ens lönt att kalla det träning, tycker jag. Hon är duktig på att söka i alla fall..... sen, hur dom har det med avlämningarna - det berättar vi en annan gång!!
   
2/6 Ja, jag vet inte vad jag ska säga om gårdagens träning...... Med mattar som tjorvar till det, är det ju inte så himla lätt att göra nåt vettigt. Ett är då säkert, jag fick mig en rejäl simtur i alla fall - matte skickade mig rakt ut i det blå.  Men där hände inget annat än att jag fick - just det - simma!! Dummyn hade redan dragit iväg far away i den plötsliga vinden, ingen i sällskapet såg skymten av den......  Om hon åtminstone skickat mig undan vinden kanske jag haft nån typ av chans - men inte det! Nåväl jag fick ju lite motion i alla fall.
Sen gick det bättre när vi drog oss upp på land - Bl a överraskade jag matte med att spika en ganska så svår dubbelmarkering.

Ikväll skulle Syrra varit på sin träning, men det blev inget av med det. Vi har nämligen varit på 90-års-kalas i stället. Sånt kan man ju bara inte missa, så hon fick stå över.

Tillbaka