Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - juni 2011

 
   
22/6

HS-träning ikväll...... saknade Mariorna! Det blev en ganska avslagen träning, eller vad man ska säga..... en del kallar det passivitet?? Det var nämligen så himla mycke lull-lull med lillan, så det blev inte mycke tid över för mig, men några omotiverade linjetag över fallna träd hann jag i alla fall med. Syrra fick mest bära omkring på dummies - hålla fint och inte tugga! Snacka om grundträning...... men för vissa går det långsamt framåt. För mig känns det som om det går långsamt bakåt - känns än en gång som om matte tappat gnistan! Man, lugn - bara lugn - jag ska locka tillbaka den bara jag löpt färdigt och är mer på G än just nu!

   
16/6

Igår var det äntligen HS-träning i vatten!! Oj, va vi simmade - det blev flera markeringar och några linjetag och jag var verkligen i mitt esse - 100 knyck var det som gällde.
Några gjorde fält också, men då fick jag ett närsök i stället. Vi har gjort flera fält på dagarna nu när vi varit på prommis, så vi tyckte att det räckte. T o m Syrra har gjort flera små fält-sök i veckan. Hon tycker det är jättekul..... men då var det ju det där med avlämningarna då. Visserligen har flera st kommit i hand - så kanske, ändå!!!

Ikväll har vi fått vattenapportera här hemma och sen blev det en cykeltur...... så vi ligger inte bara o latar oss, även om det är det vi gör mest - dåsar i sommarvärmen!

Jag har börjat löpa också i veckan..... lite onödigt faktiskt! Varför ska man löpa när man ändå inte får bli med valpar????

  Vi har en jätteskön solsäng......
 
   
12/6

Nu är ordningen återställd...... 12° - skönt!! Idag blir det nog en skogstur för nu kan man ju andas igen. Vi har svettats och badat nu i flera dagar, så det här är efterlängtat.
Igår gick Syrra omkring i sjön o grejade o donade tills hon fick ordentliga nysattacker och när dom tagit slut började hon hicka..... blev nog lite väl mycke badande, kanske.... Men mysigt hade hon!!

   
10/6

Pust o stånk o stön...... vi får värmeslag vilken minut som helst!!!! 29 grader och klockan är 22 - är det så det ska va i Norrbotten??????

   
9/6

Oj, va de e varmt...... tur att vi har sjön inpå knutarna.
När det är så här himla varmt är det ingen i huset som ids gå till skogen med oss, så ikväll fick det bli en simtur efter båten - det fick duga!!

I förrgår sprang vi tandemspringer för första gången och det gick bara bra, så det blir säkert fler gånger. Matte är helnöjd, för hon gillar inte att cykla med oss efter vägen - alldeles för många långtradare för att vara i hennes smak ;-)

 
   
8/6

Hot, hot, hot HS-träning ikväll och massor av mygg! Jag är alldeles röd under magen.... men det brukar man ju bli så här års, så det är väl bara att låtsas som det snöar..... betydligt skönare, om nån frågar mig!
Det blev en kort-kort träning, för varken två- eller fyrbenta orkade med skogslivet ikväll. Men lite tränade vi allt - nån markering och några linjetag. T o m Syrra fick förmånen att vara med stor-tjejerna..... hon såg lite förvirrad o ängslig ut, men löste också sina markeringar! Sen skulle hon få förmånen att leka lite med Speja efteråt, men det hade hon ingen lust med - hon gick och ställde sig i en bäck i stället...... konstig prick min lilla Syrra!!

   
6/6

Nu har lugnet lagt sig över byn och vi är tillbaka i den vanliga lunken..... hälsar på kottar o sånt där vardagligt!
Idag fick jag också äran att följa med till farmor o farfar o hälsa på. Jag har ju inte fått följa förut, för matte trodde ju att jag skulle skälla ut gamlingarna. Men det gick riktigt bra - blev  bara ett par skall, så det är möjligt att jag får följa fler gånger. Tanterna o farbröderna blir så himla glada när de får träffa en hund - eller två! Alltid kul att kunna glädja nån!
När vi sen gick därifrån hamnade vi faktiskt i ett nationaldagståg (eller vad det heter) med musikkår och allt....... de va lite annorlunda. Men vi kan ju i alla fall säga att vi firade nationaldagen....

   
 
   
 
   
5/6 Stormen har bedarrat.... men lämnade en del efter sig att ta reda på......
   
  Operation skat-räddning
  Här har vi vindens offer - 6 skatungar som låg i ett bo i grannens fallna sembratall.
 
   
  Deras bo.....
   
   
  ... och eftersom grannen är djurvän försökte han hjälpa dem. La tillbaka dem i boet och efter lite utfodring med mask placerade han boet högt upp i tallen som stod intill. Nu hoppas vi alla att skatmamman kommer tillbaka!!
 
   
  Själva har vi plockat kvist och eldat nästan hela dan.....
 
   
 

....men i eftermiddags åkte vi till skogen och där träffade vi fröken Älg! Hon stod mitt i våra träningsmarker och mumsade på den nya grönskan. Jag blev lite småförbannad och tänkte jaga bort henne........ men det slutade med att jag blev skiträdd! Hon bara stod där o glodde, så jag insåg det hopplösa och sprang tillbaka till mitt sällskap!!

   
4/6

Efter den här dan är vi totalt urblåsta - i ordets rätta bemärkelse. Vi hamnade i stormens öga, verkade det som! Vilken storm!!! Och inte nog med att det stormade - det åskade och regnade också. Vi klarade oss ändå ganska bra med ett trasigt "sommarhus", en båt på väg att åka på en egen tur, en ruta i vårt nya växthus som lossnade, kvistar fulla tomten och några timmar utan el. Men, som sagt, det var lindrigt. Hos ena grannen åkte två tallar, en asp och en björk - hos grannen på andra sidan ramlade en stor lind och en sembratall. Tvärs över vägen ramlade sex björkar, Ikväll tog vi oss en tur till skogen och där såg det verkligen ut som en tromb dragit fram..... stackars bonden!!

   
  Närmsta grannen... och naturligtvis ramlade en tall över huset
 
   
3/6

Igår var vi på en härlig utflykt - Brännberg, Åkerholmen, Långsjön och hem igen.... Vi fotade det mesta vi såg, förutom älgarna..
Idag har vi varit till Ljusträsk, där vi kollade läget lite + att både Syrra och jag fick varsitt fält - kul, kul!! Det är väl i och för sig inget att skryta med - för vi har precis fått rapport om att syster Elli varit helt otroligt duktig på A-provsträning idag..... Hon kommer säkert att bli champion ganska snart! Och det är verkligen nåt - själv har jag ju som bekant slutat min karriär, så där finns inget att vänta. Men det hindrar ju inte att jag är duktig...... det är matte som inte klarar pressen, så de så!!!

 
   
2/6

Eftersom HS-träningen  blev inställd igår kväll fick vi hitta på annat!! Så vi fixade till sommar-"huset" i stället. Här fixas det med alla möjliga små hus inför sommaren -  i veckan växthus och nu sommarhus - man kan ju undra varför? 
Syrra o jag tog oss några bad också - det blev inga långa simturer, men vi doppade oss i alla fall. Sen käkade vi ben på gräsmattan innan vi avslutade med en härlig båttur! Det var sommar igår kväll - hoppas den fortsätter!!
Ikväll har vi faktiskt planer på att dra iväg till skogs med picnic-korg och kanske även murkel-ögon. Vi ska inte plocka murklor i år, men man kan ju alltid kolla om det finns några...

   
 
   
  Syrra på grönbete.... hon gillar Randgräs!
 

Tillbaka