dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok juni 2013

 
24/6 Midsommarhelgen är över och vi överlevde...... t o m riktigt bra, för vi fick träffa Mimmi! Men det hade nog gått lite för många dagar sen sist för hon litade inte riktigt på mig den här gången..... ville gärna fräsa. Synd - för hon är så himla gullig!!
 
  Igår var vi ut o sköt igen och den här gången skötte jag mig. Insåg ju att det inte fanns så mycket att välja på om jag vill fortsätta träna.... Men, som sagt, igår tog jag det relativt lugnt - allt är ju relativt - men för mig var det lugnt!! Och jag tjuvstartade inte en enda gång. Men matte hade ryckt upp mig med lite lydnadsträning innan, så jag förstod vad som gällde. Och Syrra skötte sig lika bra som förra gången. Tänk va hon skulle kunna va duktig om hon inte vore så hård i munnen. Nu är ju t o m mitt fina "ägg" tilltygat. Första gången hon fick hämta det - men en gång räckte!!
   
20/6 Igår blev det bombardemang vill jag lova...... nä, inga bomber blev det men väl träning med apportkastaren. Och jag blev totalhavererad....... taggad till tusen. Gjorde inte nånting rätt! Det var ju alltså markeringar vi körde men jag markerade inte ett dugg - hade inte tid! Jag sprang o jag sprang o jag sprang. Matte såg ut som ett stort frågetecken och det kan jag väl i och för sig förstå, för jag kan ju det där! Eller rättare sagt - jag kunde, kanske jag ska säga. Det slutade med att jag fick hämta världens kortaste markering till slut och då gjorde jag väl det då, för då började jag bli riktigt trött i både ben och hjärna.
Syrra, däremot, skötte sig med den äran - hon var jätteduktig. Följde apportbanan meed ögonen hela vägen, tjuvstartade inte och sprang dit den landat. Ja, ja - tids nog inser hon väl också att hon kan fixa det mesta på egen hand utan att lyda en tjatig matte!!
 
Vi önskar alla en Glad Midsommar!!!!
   
18/6 De va den sommaren.....! Nu är allt som vanligt igen med kallblåst o regn mellan varven.
Men myggen verkar trivas, för att inte säga knotten. Igår när vi var i skogen och tränade lite var jag helt belamrad med knott, så när Syrra gjorde sina övningar gick jag resolut och satte mig i bilen, alldeles självmant...... Men det var kul att träna i alla fall - när jag sprang hann ju varken mygg, knott eller bromsar med - så jag sprang utav h-e.....
Idag ska vi nog leta oss till en öppen skog, där all ohyra blåser bort - får väl se vad dagen har att erbjuda. Först ska vi tigga åt oss lite lunch efter bus-passet som vi nyss haft ute på gården!!
   
  Kolla va söt grannens Mimmi är......
 
   
 
   
15/6 YES!!!!! Syrra har nått sin matchvikt!
Men - säg den lycka som är fullständig...... hon har ju ingen päls! Inte ens täckhåren har hon kvar, så det dröjer väl ännu ett tag tills hon nått Beach -13. Men ett mål har hon i alla fall klarat - det är vi glada för!
Dessutom är hon nybadad så hon luktar som en prinsessa! Men det är vad husfolket säger. Jag tycker att hon luktar konstigt.....
  I veckan har vi fått smaka på den första gurkan från växtis...... Jo, vi fick faktiskt smaka, men vi fick inte plocka själv! Nu får vi inte ens gå in där längre. Men gott var det och det verkar som om skörden blir ganska god.....
 
 
Tomaterna är inte klara på långa vägar, men på G!
 
   
10/6 Ja, här poar vi på..... vi gör inte mer än nödvändigt - vi roar oss mest!
I helgen har vi varit riktigt sociala och umgåtts med både vovvar och nya kissen Mimmi. Och sist vi träffade Mimmi blev jag riktigt kär..... på riktigt! Vi pussades och myste i flera timmar. Mimmi har slutat fräsa nu, så nu är det fritt fram att pussa henne! Jag försökte t o m bära iväg med henne i nackskinnet bara för att få ha henne alldeles för mig själv - men naturligtvis satte ju matte stopp för det!
Syrra verkar inte bry sig desto mer..... hon är nog inte intresserad av nån ny kompis verkar det som.

Idag var det verkligen synd att vi inte hade kameran med på prommisen...... Syrra hittade nåt konstigt i skogen - en hel hög med nåt rosaaktigt pulver som hon naturligtvis började sleva i sig. Det var bara det att hon hade för lite vätska i munnen, så det blev som en stor klump som fastnade. Hon tuggade o tuggade o tuggade men kletet satt fast i gommen och hela nosen o alla morrhår var helt rosa - hon såg för härlig ut......
Men matte blev ju lite orolig vad det kunde vara tills hon hittade ett deciliter-mått under pulvret. Då vågade hon röra eländet och det luktade JORDGUBBE!!!! Mest troligt har nån tömt ett paket snabbpulver för kräm e dyl. Varför kan man ju undra - bara att hoppas att ingen lagt i nåt gift också.
Men ett är då säkert - det är första gången hon hittat nåt som luktat gott......
   
6/6 Vi har fått en ny kompis....... kanske! Vi vet inte än men vi gör allt för att lära känna varandra och jag tror nog nästan att jag blivit kär.... Grannen har skaffat katt - Mimmi heter hon och är jättegullig. I alla fall när hon sitter still. Hon fräser visserligen åt oss så vi är väldigt försiktiga i kontakten, men det tar sig mer o mer.....
 
   
 
   
 
   
 
Dagen till ära blev det små, små Sverige-glas för dom två-benta.....
 
 
....och Xanté-flamberad rabarber till efterrätt!!
 
 
Syrra o jag fick nöja oss med bad och ben...... men vi fick ju träffa Mimmi!!
   
4/6 Idag fick vi vårt lystmäte för skog rejält uppfyllt...... har varit på murkelsafari! Blev visserligen en hel del bilåkande också men det har vi ju inte så mycket emot. Tyvärr blev bytet magert - husse hittade två björnbajsar, matte hittade två murklor och Syrra hittade tre jättefina ben, så hon vann!! Själv hittade jag faktiskt ingenting förutom renlortar men det är inte fy skam det heller för dom är faktiskt jättegoda.
Det var i alla fall toppenhärligt i skogen idag - ingen sol och dessutom blåste det ganska rejält så myggorna höll sig borta så vi kunde bara strosa på och njuta.
Fika blev det förstås vid en lägereld - det hör liksom till. Men vad som inte riktigt hör till är att jag faktiskt börjat tjuva på äldre dar. Idag tjuvade jag en tomat ur smörgåslådan. Märk väl - jag tog tomaten men inte mackorna. Man tänker väl på vad man stoppar i sig...... Och snabb är jag ska ni veta - ingen märkte nåt förrän allt var över. Å, vad jag älskar tomater. Nu väntar jag bara på att det blir såna i växthuset och att husfolket glömmer stänga dörren nån dag - då kommer jag att vara där, säkert som amen i kyrkan!
 
   
3/6 Som tur var kom det lite regn igår, så att vi fick bli påminda om skogsprommisar igen...... Hej å hå va Syrra kutade omkring - hon gillar att sträcka ut sin lekamen. Men det är varmt och kvavt, så förmodligen får vi vänta lite åska snart och det är inget jag är speciellt förtjust i.... Men är det sommar så är det - åska hör ju till liksom!
Apropå sommar o bad - Syrra kommer snart i bikinin nu..... tjohooooo!! Ett kg har hon gått ner och halva pälsen är borta! Vi tar det lugnt med viktnedgången, för det är tänkt att den skall bestå. Men eftersom pälsen också blivit tunnare, så ser hon snart ut som en flat nu...... men vi fortsätter!
Åsså hoppas vi att Zilke mår bra idag.... att vi inte var för stojiga igår när hon var här, så att hon är trött o sliten. Men det tror jag inte - hon är ju en tjej som gillar det "lilla extra". Och nog blir det lite extra livat med två svarta kompisar som skäller i tid o otid!!
   
1/6 Oj, vilken sommarvärme! Vi tillbringar våra dagar ute, helst i skuggan eller plurret. Det här med träning och skogsprommisar har helt kommit på skam - matte vägrar gå ut i skogen när det är 25-30° varmt, så då får vi också finna oss i att vara hemma på tomten.
Men som tur är finns ju sjön, så vi har faktiskt simmat en hel del! Långa simturer har det blivit när de lagt ut linjetag med båt..... Och Syrra hon har hittat en ny grej, som hon gjorde jättebra - kanske inte helt i mattes stil men hon hade i alla fall kul med husse. Dom körde apportering från och till båten och hon var som en säl, bara att lyfta in i båten via aktern - sen var hon redo för nästa svanhopp. Själv drog jag mot land med mina fynd i stället.
Vi har fått köra några korta lydnadspass på gården också...... matte är ju så himla rädd att vi ska ha tråkigt ;-)