dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok juni 2014

 
   
25/6 Här sitter man o gottar sig i solen på altanen.... Jag har fått en alldeles egen stol idag. Ni förstår säkert att det beror på att vi äter så in i bängens mycke, så Royal tyckte vi behövde en stol att vila i ;-)
Men vi fick bara en..... Syrra får ligga på golvet så länge! Men det är inte ett dugg synd om henne, för just nu är hon faktiskt ute och åker båt med grannen..... hon passade på att tigga sig en fribiljett när han skulle åka en sväng!
 
   
21/6
  Nu har vi bestämt att det ska bli sommar - så de så!! Vi har nämligen börjat tappa päls, och det med besked.
Det var ju tur som sjutton att vi hade kvar den igår kväll, för annars hade vi nog frusit ;-)

Nu är vi nyss hemkomna från skogen, där husfolket tröttade ut oss ordentligt. Vi börjar tro att dom är less på oss och vill ha lugn o ro på kvällarna. Men, men så länge vi tycker det är kul att jobba är det väl OK. Vi fick göra ett skitsvårt fält men eftersom vi är ihärdiga som bara den så fixade vi det till slut i alla fall.
   
18/6 Vi provligger vår nya altan..... Ganska godkänd, men vi skulle önska oss en solsäng eller nåt mjukt att ligga på!
 
   
15/6 Det har visst varit helg nu igen..... men här märker vi ingen skillnad - vi jobbar och sliter veckan runt. Just nu är ett nytt altandäck på G...... Och vi hjälper till allt vi kan genom att gräva i sanden, bära bort verktyg och vara allmänt i vägen. Titt som tätt är det nån som skriker o svär - då kan man vara säker på att Syrra burit bort nån hammare, tömt nån skruvburk eller dyl..... då är det bara att försöka ställa allt till rätta igen och lämna tillbaka grejerna för att sen bära bort nåt annat - ungefär så har vi det!!!
 
Så här såg det ut igår.....
 
 
.... och så här långt har vi kommit nu!
 
   
13/6 Oooops, va jag slarvar med min dagbok! Men det är som sagt fullt upp här, så datorn kommer i sista hand.
Men idag fryser vi kan jag säga - Nordan drar från sjön så vi håller oss kanske inne idag. Nä inte inne - jag ligger i min "koja" o myser i stället.
Veckan som varit har gått med en rasande fart...... vi har så mycket att hålla reda på för grannarna renoverar och det kommer bilar o folk hela tiden som vi måste kolla - de e ingen barnlek, ska ni tro. Det gäller att vara på hugget hela tiden.

Åsså har matte idkat djurplågeri - vi har varit tvungna att promma i den kvava värmen som vi haft - i förrgår trodde jag att jag skulle förgås - letade upp varenda grop i backen för att leta vatten - men icke sa Nicke - kruttorrt var det överallt. Som tur är har matte med sig vatten i bilen, så vi överlevde med nöd o näppe ;-)
   
6/6
Glad Nationaldag...... eller vad man säger!!!!!
  Verkar som det blir en fin sommardag idag. Det ska vi fira med att göra INGENTING......

Det blev en riktigt härlig sommarkväll i går också när vi invigde vårt "sommarhus". Vi aktiveraade oss i och på vattnet. det blev flera markeringar från båt och med apportkastare och bad med grannen...... toppenkul och skönt. Sen myste vi i vanlig ordning på filten!
   
 
Tuggben, vin och snus...... vad mer kan man begära??
 
 
Jo, lite pälsvård......
 
 
.....och en puss!
 
   
5/6 Hej å hå, dagarna bara försvinner..... Jag är ute för det mesta nu, så jag har faktiskt inte riktigt tid att skriva i den här dagboken.
Det är så himla mycket som ska fixas och donas med så här i början av sommaren, så jag har fullt upp....... Men jag antar att det lugnar ner sig snart. Det börjar ta slut på intressanta grästorvor på tomten också. Både jag och Syrra tycker det är jättegott med jordiga grästorvor till husfolkets stora förtret. Gräsmattan liknar inte en gräsmatta längre ;-)
Just nu håller husse på att fixa till "sommarhuset" vid sjön och det är väl det sista innan lugnet lägrar sig och man får ligga utsträckt på stranden.
Myggen är på ingång nu, så våra skogsprommisar blir nog ingen höjdare framöver, men än så länge går det ganska bra. Och murklorna är färdigplockade, så det är väl förmodligen färdigsprunget på knastertorra hyggen, skulle jag tro. Häromdan var det ju rena djurplågeriet när vi var ute på ännu en murkeltur - det var varmt så in i bängen. Men som tur var fick vi åka till en sjö å bada sen, så vi överlevde - tack o lov!!

Pssst...... det finns gröna, små tomater i växtis nu och det har jag upptäckt. Dessvärre såg matte när jag försökte tjuva, så fr o m nu är jag portförbuden där. Nu får vi bara hoppas att dom glömmer sätta för dörren nån gång och det kommer säkert att hända så senila som dom är vid det här laget.....