Små händelser och vad vi tränar på .....juni-juli 2006 - Ida 18 mån

   

13/7


Hur ska vi lägga upp kvällens träning?????

Det blev lite linjetag med och utan stopp samt fält. Först med dummys och sen med kråka. Det mesta gick bra - men stoppet på utvägen var det väl lite si och så med.....;-))
Sen blev det några skott, när allt var klart och vi var på väg hem.
JoJo var inte med ikväll, så det var bara Doriz o jag... Bara och bara förresten, vi är ett riktigt bra team - om jag får säga det själv..!!!
   
Det blev mest Doriz som fick vara med på bild ikväll, men det kan ju va kul att se nån annan än mej nån gång.....
   
   
   
Nu blir det semester från samträningen i två veckor!!
   

12/7

Hysterisk Apportör med taskigt grepp!!!
Ikväll hoppade vi över Bruks och gick till skogen med gamla kråkor i stället, och - hör och häpna - jag var jätteduktig (även om bilden ovan kanske förvillar....men det var bara ett olycksfall i arbetet!). Har greppat spontant, kutat tillbaka och lämnat så gott som alla i hand. Det trodde inte matte för tre dagar sen... kul att överraska! Två kvällars träning verkar ha satt sina spår!!
Vi har provat minnes-kråkor, pytte-fält och linjetagning.
   

9/7

Alltså.... husse måste vara världens snabbaste fotograf......... På korten ser det ju ut som om jag kan bära omkring på fågel..... Men skenet bedrar! jag har dom i munnen högst en halv minut (det lät förresten länge)... Ändå lyckades husse få det att se ut som om jag är jätteduktig.... Kul, att kameran kan ljuga, det trodde inte jag.... Nåja, vi ska visst fortsätta att träna med ohanterliga pippisar....
   
   

   

   

   
8/7
Lat och varm dag på stranden.....
Matte försöker klippa bort det lilla hår jag har...
Lite utställningsträning..... Länge sen sist nu...
Stå fiiiiiiint..... (kolla in mattes snygga ben..:-))

Husse o jag trodde det skulle vara lite svalare i båten....

....men det var bara bad som gällde

Kan vi inte spela yatzy - de´ e´ så kul???

   

6/7

Usch o fy va´ de´ e´ varmt...... Tur att man får bada!
Ikväll har vi tränat vattenapportering tillsammans med Doriz, som var jätteduktig fast det var första gången. Jag, som provat ett antal gånger, var helkass.....!!! Det är alltså avlämningarna som krånglar - jag t o m spottade ut pippisarna ute i sjön??????
Matte börjar undra vad som händer - hon som varit så stolt över mig. Men det var hon varken igår eller ikväll. Igår var vi på Bruks, där jag bl a fick ligga plats tillsammans med dom som kan.... Men efter 3,5 min började jag rulla runt - jag klev alltså INTE upp, utan jag försökte bara mysa till det lite - så får man visst inte göra......!
Alltså - snart börjar jag undra vad det är man FÅR göra - det verkar inte vara mycke´ om man säger så...
   

1/7

Igår kväll var tvåbentingarna ute på galej vill jag lova - det är BodenAlive i stan och naturligtvis var dom ju tvungen in och kolla läget.....
Men egentligen gjorde det inte så mycket för Maya var hos mig hela kvällen - så vi hade lite mysigt med föräldrafritt.... talar inte om vad vi gjorde, men vi kan gärna göra det fler gånger...
Maya har blivit så morsk nu så vi kan t o m jaga varann - så det har varit hålligång hela tiden hon varit här.... Kul med käcka kompisar!!
Idag har jag fått mig en cykeltur - men det vet jag inte om jag gillar speciellt - man blir ju bara trött och tungan hänger ända ner till backen när man äntligen kommer hem igen....
På kvällen blev det bad med husse - nu är det SOMMAR!!!
   

28/6

Ikväll har jag varit med Doriz och Jo-Jo och tränat lite - gick väl si så där. Matte och jag var faktiskt riktigt osams ett tag och det är inge kul. Men, men hon hade nog skäl att vara lite förbannad för jag tjuvade faktiskt på markeringen..... illa, illa!!! När Jo-Jo:s matte sa apport då stack jag och det gjorde ju Jo-Jo också, så det blev lite lattjo-lajbans! Och bara därför fick jag aldrig göra min markering - vilket straff, va?? Taskigt! Men innan vi åkte hem fick jag i alla fall göra en!
Dessutom var jag mäkta irriterad på alla flugorna - jag kan helt enkelt inte göra mitt jobb med en massa flugor surrande kring huvudet - haaaaatar dem!!! Men måste väl försöka vänja mig, för bor man här uppe så är det bara så att acceptera dem!!
Nästa torsdag ska vi apportera fåglar från vatten!!
   

27/6

Tjohooooooo - mina höfter och armbågar är u a!!!! Det måste firas - jag ska få hämta pippisar från sjön.....!!
   

25/6

Vilken helg vi haft - vi har faktiskt varit på ett alldeles privat jaktträningsinternat!!! Perfekt terräng! T o m i tjärnen fanns det små holmar som gick att kasta apporter till - då blev jag ju tvungen simma både ut och hem och det är visst bra att vänja sig vid det sägs det!! Kolla vilken härlig tjärn......

Nåja, kanske ska börja från början.... Redan i torsdagskväll åkte vi och tränade med Doriz och Jo-Jo - det blev fält i varierande terräng, markering och linjetag. Det gick ganska bra för oss alla...... men lite skrajsen var jag allt på fältet när jag hamnade för långt från matte.

Efter det bar det iväg till ett helmysigt ställe vid en tjärn, mitt ute i skogen. Och jag kan meddela att det har inte alls varit farligt med mygg heller - var ju lite orolig för det innan vi åkte.
Där har vi tränat alla jaktprovsmoment (utom skott - glömde bössan hemma!) och det har gått jättebra - matte älskade mig .......!!!! Bl a gjorde vi ganska djupa fält bland rotvältor och elände, men husse gömde sig längst ut och då gick det fint. Verkar ju inte vara så farligt som jag trodde att springa omkring för sig själv i skogen.

Började öva på stopp-signal med pipa också - det är ju nåt matte gruvat sig för - men jag förstod ganska snart vad hon menade! Men, naturligtvis är det en hel del finlir kvar!!

Sammanfattningsvis är vi alla helnöjda med helgen och nu ska vi visst vila från jaktträning ända till på torsdag - då ska jag träffa Doriz o Jo-Jo igen!!


Ett kärlekspar på stranden!!

Matte.. Kom ner - Du kan ramla!! Min alldeles egna Majstång....
(man tager vad man haver - det fanns inga blommor där ute i skogen)
... som jag dansade runt!
   
22/6
Då har den här veckan snart gått också - men nu är ordningen återställd verkar det som. Igår var det Bruks och lydnadsträning. Snart börjar Ni väl undra om inte Lkl 1-momenten sitter snart - men de gör de inte, kan jag upplysa om. Mycket går riktigt bra, men läggande under gång t ex tycker jag är skitsvårt. Sen kan man väl allmänt säga att jag är lite hafsig - mitt vad det är kan det bli precis hur som helst!!!
Nu ikväll ska vi på jaktträning med Doriz och en golden-tjej, men det får jag väl berätta om nästa vecka.  För direkt från träningen ska vi åka med husvagnen till skogs - ska campa vid en liten skogstjärn .....bland myggen..... i helgen!
önskar alla jag känner en MYSIG MIDSOMMAR !!
   
18/9
JaHa - ännu en dag med jobb!! Idag har jag varit trädgårds-mästare hela dan, slitigt värre.
Skitig blev man också! Tur man har nära till bad... Bara att slänga sig i och ta en simtur.
Men jag känner mig väldigt trött o sliten, det måste jag erkänna - det var faktiskt mycket dåligt med pauser!!
   
Senare på kvällen: Tarro hälsade på - bus och bad för hela slanten
   

17/6

Idag är det inte heller nån som haft tid för mig.... dom har jobbat med den nya portalen hela dan - ja husse har egentligen hållit på hela veckan. Men idag har det lastats jord och planterats uppe på torvtaket... ja, jag säger då det, vilka konstiga intressen folket har.
Det enda jag fått göra är ett linjetag till en brödskiva - ni hör ju hur snett det gått här hemma!!!
Nu hoppas jag på kvällen, borde väl åtminstone bli en skogsprommis, eller hur??
Senare:
Jo, det blev en liten prommis och lite träning också; ett litet fält, minnesdummys åsså det vanliga förståss - matte kastade ut, gick därifrån, kallad in mig från (!) dummysarna och sen plockade hon upp dom själv.... den rackarn!!
Sen blev det bad och båt-åkning, så det blev en ganska kul dag i alla fall - till slut....!!!

   
16/6
Vilket mörker... hela veckan förstörd!! Det har i princip inte varit nån träning alls!!!
Först röntgen på tisdag, sen åkte matte på "tjänsteresa" onsdag-torsdag, så vi missade både Bruks och jaktträningen som vi skulle börja på. Hur otur kan man ha egentligen??
Nu hoppas jag på nästa vecka, men då är det ju midsommar så då ska det väl pysslas med annat förståss.... Trist!

Tillbaka