Små händelser och vad vi tränar på....        maj 2007
     
30/5 TjoHoooooo - båten har kommit i sjön! Jag blev alldeles vild när husse skulle sjösätta - äääääälskar att åka båt!
Sommarn har äntligen anlänt även till oss nordbor - så nu är det bara att ta vara på den -  men vi får skynda oss, för snart är alla myggor på hugget och då kan det ju vara riktigt plågsamt. Framför allt att vara ute och träna på nån "blötmyra", där dom trivs ofantligt bra!!
   
 

   
29/5 Yes, Yes, Yes!!!! Ikväll blev matte helnöjd - det var längesen! Jag var faktiskt "Klockren"!
Övningen vi gjorde var varianten på Klockan, som vi lärde oss i helgen. Men ikväll gjorde vi den i skogen - visserligen gles tallskog, men ändå....
Matte blåste fast mig på mitten och skickade mig höger, vänster och rakt ut - gick som smort! En enda signal räckte! Dessutom prickade jag in markeringarna perfekt!

Men säg den glädje som varar för evigt....? När vi kom hem trollade hon ut en hög dummisar i sjön - då skulle vi träna avlämning från vatten, minsann!!! Det gick inte alls bra - så nu är hon bara halvnöjd igen!!!
   
27/5 Ja, då var dagens träning med instruktörerna Bosse och Julle avklarad! Den var jättebra och vi fick med oss en del i bagaget! Fattade ju ganska snabbt att vi kör med för korta avstånd i alla fall.
Vi fick jobba i par med markeringar, linjetag/dirigering, närsök, en svårare variant på Klockan och som grädde på moset fejkade vi en enklare variant av walk-up! Men då sa jag upp bekantskapen med matte och höll mig lite bakom - ingen vet varför, men en teori är att det blev så totalt fel förra gången vi testade walk-up med apport-kastare, att det sitter i. Men, men - det är bara en teori. Vi vet egentligen inte.
Bortsett från det så funkade det relativt bra idag, så nu kan matte andas ut igen och försöka gå vidare - det är ju jätte-positivt.

Sen måste vi ju få tacka Trippas matte som arrangerat det hela med den äran! Och hennes bror som upplät både hus och mark. Vilken service två-beningarna hade - ni skulle sett!!! Gårdsfolket sprang och servade hela tiden med allehanda matnyttiga saker. Vi som jobbade, vi fick minsann bara titta på och vara passiva, som det så vackert heter!
   

JoJo

Julle försöker få oss att förstå nåt... vad det nu var??

 

  Doriz
 

Åsså fikat förståss.....

 

   
23/5 Nu, äntligen fick matte fingrarna ur..... och skriver om träningen. Jag har tjatat sen igår, men hon var så himla deppig, så hon ville inte lyssna på det örat.
Hon blir helt förstörd när jag är olydig och gör som jag själv tycker! Men det ska hon väl för sjutton vara glad för - då kan hon ju bara stå där och tjattra med kompisarna. Jag jobbar så gärna såååå.
Men igår kväll trodde hon nog att saker och ting hade löst sig, eftersom vi tränat en hel del för oss själva och tyckt att vi fått till det riktigt bra..... men icke sa Nicke, allt var som bortblåst igen - hos matte alltså!
Hon kan ju för sjutton inte tala om för mig vad hon menar - står där och mumlar i skägget och tutar i tutan i tid och otid. Nu finns det ju kompisar där som försöker hjälpa henne - men vet Ni vad det får för verkan? Jo, hon läxar upp mig. Fattar ingenting - hon gör fel, men jag blir uppläxad. Hur himla korkat får det bli egentligen??

Men idag är en annan dag och ikväll har vi varit ute i en ny skog och gjort ungefär likadan övning som igår, men för oss själva - och allt gick som på räls! Ja, OK då - den var kanske liiiite lättare. Men nu får vi hoppas att hon får upp gnistan igen så att vi kan börja ha lite kul tillsammans - saknar ju faktiskt det!!
 
På söndag ska vi gu´bevars träna för instruktörer och då ska man helst vara fullfjädrad innan, har jag förstått. Jag trodde ju precis tvärtom - att dom ska tipsa oss om såna saker vi inte kan......?????? Men, tänk vad fel man kan ha....!!!
   
20/5 Sista da´n Maya är här - synd, för vi e fakatiskt jätte-kompisar! Egentligen förstår jag inte varför jag inte kan få en egen liten kompis - men husfolket säger Njet, hur jag än tjatar. Tänk va det skulle vara häftigt!
Men, men, så länge dom inte ger med sig får vi väl hoppas att Mayas husfolk åker bort fler gånger
 

   
 

   
 

   
19/5 Oj, vad det häll-regnar här - inte så kul! Så vi har tagit igen oss lite idag!!!
Men en sak är säker - lilla Maya får göra rätt för sig när hon nu är här. Hon får agera "störande moment" när vi tränar och det sköter hon med den äran!!! Vi har tränat på lite grundläggande övningar med Maya springande runt benen och när vi inte brytt oss har vi blivit utskällda. Det kan nog vara hälsosamt för min del!! (tror matte i alla fall)

Mayas skägg kommer att överleva henne själv - hon har nämligen impregnerat det!!
Igår doppade hon skägget i en burk med olja, som husse använder till bräderna på boden, så att dom inte ska ruttna..... Men det kanske är rena skönhetsmedlet, vem vet....
   
18/5 Här har ni två slagna hjältar.... Snälla nån va´ jobbigt vi har det! Först och främst måste vi ju leka med jämna mellanrum och sen måste vi hjälpa husse att bygga (han bygger en liten boda). Nån måste ju ta reda på alla små träbitar som blir över - så det har vi fått på vår lott! Vi har faktiskt inte hunnit sova en enda liten blund idag - men nu är det dax!
     
 
    
   
17/5

TjoHoooo - jag har kompis i helgen!!! Maya ska bo hos oss ända till på söndag!

 

Kolla va´ kul man kan ha med en bit bygg-plast.......

 

   
 

   
15/5 Matte säger att vi har varit och tränat ikväll...... Men om det där kallas träning, då kan jag lika gärna låta bli - för Gud va trist det var!!! Jag fick mest sitta och kolla på dom andra. Fick ju äta en massa godis förståss, men jag springer hellre efter apporter än äter godis, faktiskt!!

Det enda jag fick göra ikväll var en (1) dubbelmarkering över en bäck! Och inte gick det så bra heller..... men matte är mest förtvivlad att jag släppte dummyn och skakade mig..... Aj, aj, aj - så får man inte göra!!

Som alla förstår har vi en riktig down-period nu matte och jag!!! Jag hetsar upp mig och matte blir förbannad - sen är allt kört!!! Vet inte vad vi ska hitta på för att lösa upp den här knuten! Det verkar då inte bli nåt WT i alla fall, den saken är säker!! Förmodligen blir det väl ingen ÖK-start i höst heller - såvida inte allt återgår till det vanliga...... bara så där.. Man kan ju alltid hoppas!!

     
14/5 Här kör vi VÅGEN för våra träningskompisar Anneli o Soda!!!
Dom e ju helt otroliga - har varit i södern och fixat en 1:a på Nkl jaktprov, blivit bästa markör, bästa hund , bästa förare och fått vandringspris..... Vad ska man säga - ja, Grattis är nog det enda jag kommer på, men det låter ju väldigt fjuttigt!
Dom ska få ha uppvisning när ni kommer hem.......!!
     
13/5

Ibland går det fort att bli bön-hörd...... Så här såg isen ut i morse:

 

 

Nu på eftermidda´n ser det ut så här - isen är HELT BORTA!!

 

 

Lite värme på det här nu, så är det bara att börja simma...

     
10/5

Jag  bara undrar....... Ska aldrig isen försvinna, så man kan ta sig en simtur...????

 

     
8/5 Precis så här fundersam såg matte ut under hela träningen ikväll  >>>>
Vi hamnade nämligen på kollisionskurs ikväll - vi fick inte nåt att funka, så jag fick mest kolla in kompisarna...
Som tur är finns det ju folk som kan mer hund än matte, så det blev mycke prat i slutet, fråga om råd
o s v..... och det hela slutade som jag trodde. Det är matte det är fel på, inte på mig.... Hon är inte lika tydlig längre! Hon tror ju att allt ska funka, bara för att det gjort det förut.... Men nu har hon fått nåt att tänka på vill jag lova. Vi får väl se om hon klarar den utmaningen.
 
Så sent som i morse hade hon bestämt att vi skulle till Luleå på WT i början av juni - men nu verkar det som hon tänkt om. Det är väl märkligt vad saker och ting kan svänga och sen låter det som om det vore mitt fel... Men med tanke på de goda råd hon fick ikväll, så är det nog inte så.....
Vi får väl se om det blir nåt WT eller inte - vi har ju gubevars lite tid att träna på och dessutom ska vi ju få träna för instruktör också här i slutet av maj. Så vem vet, saker och ting kanske ordnar upp sig.

Hur som helst, så mår jag i alla fall bra - nu ska jag inta soffläge, så får väl matte sitta och klura på sina egna bekymmer..... Själv bryr jag mig inte så mycke...
     
6/5 Käckt med kompisar, som plötsligt hittar gamla pippisar..... Fick göra ett riktigt pippi-fält idag och det var helskoj! T o m en jättestor korp kom hem i ett flygande fläng!! Lite trixigt var det också, för på andra sidan en bäck - eller sur-å, närmare bestämt - låg en kaja, men inte i vind - så det gällde ju att man tog sig över "ån" och kollade in andra sidan.....
I ärlighetens namn måste jag väl erkänna att jag missade den som låg längst ut med en meter ungefär, men jag letade och letade och letade och med lite hjälp kom den in till slut - men då var jag rejält trött vill jag lova!
 

Tur att hörseln funkar när man inte ser nåt.....

 

     
 

     
5/5  Ja, då var cykelpremiären avklarad..... Matte och jag tog oss en sväng idag. Och precis när vi kommit igång kom det ned nåt obstämbart från himlen..... snöblandat regn tror jag visst att det var. Och det var ett jäkla gnällande om att det var kallt om händerna..... Men tror väl jag det - sitta  still på den där makapären och bara lata sig, det måste ju bli kallt. Själv svettades jag utav bara den - men jag fick ju springa jag.....

Tillbaka