Små händelser och vad vi tränar på....        maj 2008
     
30/5 Oj, va de´ e´ streeesigt (som dom säger i Kalix ;.)) Jag har ju inte ens hunnit berätta att jag var å tränade igår igen - men det var jag!! Det var HS som var i farten och om nån skulle vara intresserad av vad vi gjorde så har Trippas matte skrivit om det på Hurry Scurry´s sida.
Matte är fortfarande nöjd med mig........ så de´ så´!!

Ikväll har vi sjösatt den större båten - och vem var med, om inte jag???? Naturligtvis var jag ju tvungen låta öronen fladdra lite - de e så himla mysigt.
Alltså - de e ju för himla jäktigt här i Norrland när det äntligen blir sommar - då kommer den liksom från en dag till en annan, och man fattar ingenting!! Samma visa varje år! Man måste hinna så himla mycke på kort tid, för att kunna njuta (?) av den -  hips, vips så är den väck igen!!!
Egentligen är det väl inte jag som har jäktigt - utan det är dom jag bor hos. Men man blir ju påverkad så´klart!!

På söndag har matte i alla fall fått dispens från sommar-rustningen - då ska vi å träna med SSRK igen. Spännande! Det blir nog första vattenträningen för vår del (fast vi bor vid en sjö ;-)). Undrar just om jag kommer ihåg att jag ska springa med fågeln direkt till matte, utan att skaka - ska bli intressant!!!
 
   
27/5 Ikväll blev det lite träning för oss själva. Vi lurade ut husse på en skogstur med apportkastare och dummies. Hittade en jättemysig skog inte långt hemifrån - som inte var avverkad. Det börjar vara sällsynt med såna skogar där vi bor! Det är bara ris och elände överallt, så man har fullt sjå att ta sig fram. Ja, inte jag förståss - det är väl bara att hoppa över riset - men dom jag har med mig klagar högljutt hela tiden. Mesiga typer!!!!

Hur som haver så blev det några markeringar på lite längre avstånd än vanligt och dessutom i tät terräng. Gick väl si så där! Dom kom fort hem - men jag vimsade ändå omkring en del. Nu springer jag ju så in i bängens fort, så jag hinner vimsa en hel del på jättekort tid!!! Bara det är ju en bragd i sig!
Sen blev det flera skott och kast - både under promenad och i markeringsposition. Det gick i alla fall bra!
Väl hemma blev det bad i sjön och lite frees-bee-spel. Börjar bli haj på att springa ut nu och invänta frees-been - kul!! 
   
24/5 Vicken kväll! Vi var ute och grejade nere vid sjön tills solen gick ned. Som synes var jag med på premiärturen när både bryggan och lillbåten sjösattes. Var ska sleven va - om inte i grytan!!

Oj höll på att glömma: JÄTTEGRATTIS till både Doriz och JoJo, som fick varsin 1:a på viltspåret idag. Gud va dom e bra!!!!!!
 

   
 

   
 

   
20/5 Oj, va de e kul med nöjda mattar!!!! Mycke korv blev det ikväll och det tyder ju på att matte inte hade så mycke att klaga på!!
Jag har bestämt mig nu (tror jag) att försöka sköta mig så här i fortsättningen - för det där med korven vill man ju inte missa och dessutom slipper man en massa skällsord också - bara det är värt en hel del.

Vad vi gjort?? Jo, det blev mest markeringsträning. På första övningen hade vi dolda kastare bakom en kulle och två av oss fick sitta och kolla - herre gud, va de va spännande, man visste aldrig vart dummyn hamnade. Så för säkerhets skull satt jag och skannade av området hela tiden. De va en skitkul övning!

Efter det gjorde två av oss markeringar och den tredje fick ett ganska långt linjetag bakåt - visserligen motiverat - men ändå!! Sen skiftade vi!

Matte och jag roade oss själva också en stund med lite stadga och nåt linjetag.
Sen slutade vi med skott precis innan vi åkte hem.

Det blev ganska många apporteringar totalt sett - men det blev mycke passivitet också. Det är ju den där erbarmerliga passiviteten tillsammans med andra som matte är så himla intresserad av att träna. Själv tycker jag ju förståss det är mycke kuligare att jobba!!

Men en riktigt kul kväll blev det, om jag nu får tycka nåt. Och det bästa av allt, enl matte, var att jag tog det riktigt lugnt och inte ett pip kom över mina läppar! Och ändå var jag ju med när hon kastade och dom andra hämtade runt mig. Hon tror visserligen inte att det är sant - att jag, min lilla virrhjärna, kan vara så cool - men så var det!! Ikväll i alla fall!!
   
18/5

Oj, oj, vicka duktiga kompisar jag har!
Tur att jag har dom, så att även jag får känna mig lite stolt ibland!! Själv presterar jag ju inte ett endaste dugg, som man kan skryta om....
Men man får faktiskt lov att vara stolt när man känner tre så himla duktiga viltspårare.
 
Grattis till Er alla tre - JoJo, Doriz och Max! Vicka polare!!

   
16/5 Idag försvann isen och vi tog ett premiärdopp!! Man måste skynda sig innan isen lägger igen, för så kallt som det är lär det inte dröja.
När vi inte badade hade vi dragkamp för hela slanten! De e skitkul när grannpojkarna hälsar på. Och ikväll ska jag vara hos dem för husfolket ska på farmen!! Så, jag ser verkligen fram emot kvällen....... Ska vila mig i form idag - för det tar på krafterna att slåss om pinnar!!!
 

     
 
  Med ålderns rätt, tog Charlie igen sig i en stol och lät oss ungdomar härja fritt! Men han tog sig också ett dopp innan....
 
   
14/5 Fy f-n va´ kallt vi har det!! Nordan ligger på över sjön, där isen bitvis ligger kvar! Och man får försöka hitta på nåt, om man ska va ute på tomten. Det går inte att bara gå omkring och mysa, ska ni trol
Så igår kväll åkte vi till en liten skog i stället. Där tränade vi några närsök och linjetag. Matte bestämde sig för att göra linjetagen lite svårare än hon brukar - men jag vill inte säga att hon lyckades speciellt bra. Dom var enkla tyckte jag.
Men ikväll har vi hållit oss på tomten, eftersom vi promenerat oss less förut idag. Då blev det en platsliggning, lite fritt-följ, hopp och skott ut över sjön (utan apportering).
Men det där "fria följet" kommer jag aldrig att lära mig ordentligt. Det går hur bra som helst vissa stunder - känner mig följsam till tusen - sen bangar jag ur totalt. Matte har alltså inte lyckats träna min uthållighet nåt vidare!!
Nu ska vi ju inte tävla i lydnad, så man behöver inte vara så där väldigt pet-noga tycker vi. För oss är det huvudsaken att "jakt-foten" fungerar.
     
12/5

Ikväll blev det hopp med upphittad gummislang..... Månntro det finns nån tävling i sånt???

 
     
11/5 Dit det bär, dit bär det!! Träning två dagar på raken!! Idag var det HS som var i farten och det var linjetag och markeringar som stod på schemat.
För min del kan man väl säga att själva övningarna gick "si-så-där". Till mitt försvar vill jag gärna anföra att det var otroligt risigt och ojämnt där vi var så det var faktiskt svårt att hålla linjerna - så de så!!!!
Men däremot var matte och jag sams hela tiden och jag skötte mig vad gäller både passivitet och följsamhet idag igen. Så vi anser oss ganska nöjda. Undrar just om det är ett trendbrott som inträffat eller om det bara är nån sorts tillfällighet.
Men jag tror faktiskt att det beror en hel del på att matte också försöker sköta sig - hon har bestämt sig för att försöka vara ko-lugn och inte bråka på mig i onödan. Vem vet - det kanske är det som är lösningen.
Nu tror jag ju inte att just den strategin kommer att hålla i längden..... Om vi ska på prov t ex - då blir det nog spänt, nervöst och en massa onödigt gnäll som vanligt igen!!
   

 

  Passivitet...... Det är väl det vi tränar mest och det går bättre och bättre! I brist på annat blev det ett gruppfoto idag - jag och matte håller oss lite för oss själva....!
 
     
  Doriz undrar om hon kanske kan hjälpa till...

Man kan inte precis skryta med vacker natur här!
På vägen fanns det dessutom björnspår....

 
     
10/5 Nu har vi avverkat vår första "riktiga" träning och det var jättekul. Vi har varit på SSRKs gemensamma träning idag och vi var 8 tappra ekipage som ställde upp på självaste pingstafton!!! Jättekul att Therese och Maria tagit initiativ till det här - hoppas det fortsätter!

Det var riktigt kul och dessutom tyckte matte att jag var jätteduktig!! Jo, Ni läste rätt! Det är inte ofta det händer, men idag hände det!!! Hon var helnöjd med alla förflyttningar och att jag var COOL!! Det är ju inte annars min starka sida. Man alla förflyttningar funkade jättefint och jag försökte mig inte på ett endaste litet pip!!! Visserligen gav jag upp ett skall alladeles i början - men jag var ju bara tungen tala om att jag var där, så att alla såg att jag var med!

Matte var väl kanske inte nöjd med allt - men det jag nyss berättat om överskuggar ALLT!!! Så vi har faktiskt besämt oss för att glömma de två fadäserna som hände! Och om jag ska vara riktig sanningsenlig, så var det inte mitt fel!!! I alla fall får då matte ta på sig hela skulen för markeringsfadäsen - så det så!!! Det är säkert därför hon bestämt att vi ska glömma allt - det har liksom inte hänt!!

I morrn ska vi ut igen - men då är det HS som träffas!! Det verkar ju lovande det här - man kanske får börja träna på riktigt nu!!

   
 
     
 
     
  Vi hade med en Pryo också - Saga!!
 
     
9/5   Boden ligger under vatten..... kanske inte helt, men en jäkla massa vatten är det i alla fall. Men nu kan vi börja pusta ut, för det har börjat sjunka undan. Hoppas det håller i sig.

Vi har haft det väldigt sjåigt under veckan med att åka runt och kolla i stan - lite spännande är det allt, även om det ställer till en hel del elände också. Men jag har hört att dom har det värre i Burma, så vi ska väl försöka att inte klaga så mycke.
När vi nu varit runt lite överallt har jag fått träffa en hel del både hundar och folk och det skadar ju inte en lant-lolla som mig.....

Vårt "sommarhus" verkar i alla fall ha klarat sig ganska bra - vi har satt in en värmare nu, som förhoppningsvis torkar upp det. Vi vill ju faktiskt bo där i sommar - nära sjön!! (men inte i sjön)
   
 

 

Husse har kollat läget.....

 

 

Inne i stan, vid Brännastrand. Praktiskt - man kunde ta sig en slurk.....

 

   
5/5 Nu kan man börja snacka om sjötomt!!! Vår "sommarstuga" står under vatten. Och jag har en jättestor sjö att bada i - både med och utan is! Bara att välja!
 

Tillbaka