Små händelser och vad vi tränar på....      maj 2009 

     
30/5 Här har ni en som värnar om alla djur i skogen...!!!
Idag när vi var i vår gammelskog försökte jag länge tala om för matte att vi nog skulle vända. Men hon är ju lite trögfattad, så hon retades bara och undrade vad jag var "rädd" för......
Nu var det ju inte så att jag var rädd, utan jag tyckte inte vi skulle störa älgfamiljen som jag visste stod inne i ett buskage. Som tur var blev hon nyfiken till slut och funderade vad jag såg, och minsann....... där var två nyfödda älgkalvar (igen)!!! Den här gången var mamman bredvid. Så då äntligen förstod hon att vi nog inte skulle störa utan gå åt andra hållet....
Det måste ju vimla av älgar i skogarna här - nu har vi sett nyfödda älgkalvar två gånger samma vecka. Undrar just vad det blir nästa gång.......???
   
27/5 Nyss hemkomna från HS-träff igen - men det blev en konstig kväll! Det blev inte så mycket tränat, om man säger så. Men däremot passivitet och socialt umgänge. Och det är väl inte inte fy skam heller.
Det började med att Doriz o jag skulle göra dubbelmarkeringar över en liten å. Vi gick på ena sidan och dom andra gick över ån. När vi närmade oss stället vi skulle stå på reste sig två nyfödda älgkalvar ur riset. Dom måste varit precis nyfödda, för dom var väldigt vingliga på benen. Ja, då kunde vi ju inte vara där tycke vi - så då blev det omgruppering.
Tillbaka till bilarna igen och sen bar det iväg till ett annat ställe. Efter mycke om och men träffades vi alla ute på en liten äng. Där blev det ett par övningar, men sen hade luften gått ur oss och ingen verkade vara på nåt toppen-tränings-humör längre, så vi avslutade helt enkelt.
Summa summarum så har vi alltså mest promenerat ikväll!!
   
23/5 Bäst skynda sig skriva innan datorn havererar..... det verkar vara nära nu!!!

Idag äntrade morsan hojen med apportkastare i ryggan och dummisar i cykelkorgen. Förstod ju direkt att det skulle bli lajbans och det blev det.
Vi var ju tvungna att testa området som vi tänker lura HS till på onsdag. Och - inte är det väl nån höjdare precis, men lite annorlunda mot den skog vi är vana vid.
Det går ett sur-dike genom området, som är så pass brett att man måste simma och det var ju det vi skulle kolla hur det funkade;-) Efter mycket travande för att hitta ett någotsånär ris-fritt område sköt matte över "ån" och - vaddå - det funkade väl! Blev några såna hämtningar.
Sen gick vi över och sköt dubbelmarkering, som var lite knivig men jag löste den ändå ganska kvickt. Efter det var det dags för linjetag, med skott-apport åt andra hållet. Jag var ju väldigt sugen att kolla in den som skjutits, men nu var det ju förståss inte den jag skulle hämta. Och eftersom jag är en mesig typ, så gjorde jag som matte sa!!
Hoppas nu bara att HS tycker att området är OK!
   
22/5

Eftersom vi inte såg nån björn idag heller, så fick vi fota en bauta-myrstack i stället.

 

   
 

Det är en riktigt fin gammel-skog vi hittat - det är skitmysigt att gå omkring där.....eller varför inte bara sitta på en sten o mysa......

 

   
21/5 Efter en sanslöst tråkig dag, då jag bara legat o dåsat på tomten blev det lite träning ikväll. Det var väl en himla tur det.....
Vi åkte till grannskogen och tog en prommis först - med kameran laddad. Vi tror alltid att vi ska få se en björn. Och inte nog med det - vi tror alltid att vi ska hinna fota den också. Undrar just hur det skulle bli egentligen - förmodligen skulle vi springa för livet.....
Men träningen då? Jo vi körde en radda dolda markeringar - alltså, det var inte markeringarna som var dolda förståss, utan kastaren. Vi skickade husse bakom en långsträckt kulle. Där fick han gå fram o tillbaka o kasta både enkel- och dubbelmarkeringar. Det gick jättebra! Det är ju lite spännande när man inte vet vad som ska hända där framme.
   
20/5 Ja, här ligger jag och vaktar grillen..... det är väl ungefär vad man får göra!!! Men det luktar gott - det kan man ju inte neka till!!
Det här med grillning är ju ett kapitel för sig också. Ni minns kanske att matte fick montera ihop en liten kol-grill här för nåt tag sen..... en för 100:- från DollarStore....!!! Det är en liten kul historia.
Förra sommaren köpte husse en stor, jättefin och dyr gasolgrill till oss. Å han var så himla stolt! Men matte har nu tjatat och tjatat att det inte smakar grillat. Så därför fick hon, som nån typ av skoj-present, den där billiga grillen, som hon och jag fick montera ihop utan bruksanvisning och som vi till slut - efter mycke svärande - lyckades med. Tänk ändå va många skruvar man får för bara hundra spänn!!!  Och gissa vad - nu grillar vi på den när det ska bli gott !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Käckt va????
 

   
17/5 Dom här sura gässen kom och hälsade på idag och det slutade med att jag inte ens vågade titta på dom!! Dom vaktade sjön och simmade rakt mot mig så fort jag tog ett steg ut i sjön. Å som dom lät sen, usch vicka arga typer!! Här på bilden är dom på väg ut igen, men dom var jättenära stranden och skällde på mig!!!
Och såna där ska vi hämta...... Kommer aldrig på fråga. Jag kommer aldrig att apportera en gås - då får ni då säga vad ni vill!!
 

   
  I övrigt har dagen idag varit precis som den igår - jobbig för tvåbeningarna och tråkig för mig. Men jag har blivit lovad en cykeltur ikväll i alla fall.....
   
16/5 Igår gick isen på våran sjö och idag lyser björkarna gröna - här går det undan!!!
     
 

Det som hänt idag är att husse har lekt hela dan......

 

     
 

.....och matte har målat..... som hon tycker är dötrist!!

 

     
 

Själv har jag i princip inte gjort nånting..... Men framåt kvällningen fick jag i alla fall åka brygga...

 

     
 

Sen blev det en liten mysstund i det ljuvliga sommarvädret.....

 

     
15/5 Ooops - redan fredag???!!! Och jag har inte hunnit skriva om vår onsdagsträning, som var jättebra!!
Vi körde WalkUp, som funkade fin-fint. Jag är så himla uppmärksam, så jag sätter mig faktiskt så fort en funkis höjer så mycke som ett finger..... Kanske inte som det är tänkt - men bättre det än att tjuva tycker jag....... för då får jag ju bara en massa åthutningar.
Matte var ju lite orolig för mig - att jag skulle bli låg! För det brukar jag bli på WalkUp, men inte den här gången. Efter mycke tankemöda så har hon kommit fram till att det nog berodde på att det var riktiga skott och inte nån fjesig apportkastare....... för såna är jag inte så där himla förtjust i...!!

Men... det bästa av alltihop var nog att jag fick träffa Alice..... flatvalp på ca 10 veckor. Oj, va söt hon var. Sen fick jag dessutom leka med Sunnie. Helt otroligt konstigt - vi brukar ju inte ens få prata med varann innan träning. Jag vet inte vad som flög i mattarna!!

.... men Alice tyckte inte kameran var speciellt intressant...!!!

   
  Här kommer lite bilder..... inte några action-bilder på jobbande hundar, men ändå....
   
 

På väg ut till jaktmarkerna

 

 

Lite taktiksnack

 

 

Snygg avlämning av Doriz

 

 

Linjen från andra hållet

 

 

Eftersnack och dummie-räkning.....

 

 

Våra inhyrda funkisar

 

   
10/5 Lite pumsig är jag allt idag...... Hade herrbesök hela, långa kvällen igår. Alltså, jag gillar ju killar jättemycke - att busa med - men när dom ska "hålla på" hela tiden blir jag tokig.... Så nog hade Norman det lite hett om öronen stundtals.... T o m Charlie gav sig in i leken en del, men han är en Gentleman han.... så honom behövde jag inte läxa upp alls!
Kul var det i alla fall och Norman är så himla mysig att pussas med!!!!
   
 

  Farbror Charlie övervakade oss ungdomar från sin högt uppsatta position i stolen..... med ålderns rätt har han ju en del privilegier! Vi fick minsann hålla oss på golvet!
 

   
 
     
8/5

Ikväll fick jag den stora äran att hjälpa matte bygga ihop en grill......

 

 

..... men det slutade med att jag blev tvungen trösta henne, så att hon inte skulle bryta ihop bland alla skruvar o muttrar

 

   
6/5 HS-träning i vanlig ordning, men vi var inte många som vågade oss ut i regnet. Närmare bestämt två - Doriz o jag. Så det blev en kort och händelserik träning - vi behövde inte sitta o vänta i evigheter, utan fick jobba nästan hela tiden. Visst är det väl så det ska va????

Vi gjorde först ett fält i ganska snäll terräng, där vi fick hämta in fem apporter var - lätt som en plätt. Vi sprang visserligen lite väl mycke på de två första rundorna, men sen kom vi på att vi kunde använda näsan också, då blev det ju genast mycke enklare!!

Sen blev det linjetag - flera stycken, rakt in i buskarna. Dom som skickade oss trodde nog inte att vi skulle fixa det så bra som vi gjorde...... tji, fick dom!!

Som slutkläm på kvällen fick vi umgås på vägen till bilarna - då gjorde vi världens fynd! En jättestor älgklöv. Men, som vanligt, så fick vi ju inte ta med den hem..... jag förstår inte riktigt vad tvåbeningarna har emot sånt där, som luktar så himla myyyyysigt......
   
2/5 Fortsatt SOMMAR!!! Vi fattar ingenting - för en vecka sen gick jag på skaren och nu kan jag simma. Kan nån förklara???? Det går ju för fort, t o m för mej, som är så himla snabb!!!

Nåväl - det blev cykling på morron till en annan vårfylld å eller bäck, eller vad man ska kalla det. När jag låg där och plaskade kastade matte en boll till andra sidan, som jag då naturligtvis skulle hämta. Och hon var hur nöjd som helst - fick ut mig i rätt område och jag sökte och jag sökte. Men vad hon inte visste var att det luktade mycke mer gammal älg än boll - så jag hämtade en rejäl benknota från en älg i stället! Och med såna dyrgripar vill man ju inte simma, så jag tog en omväg hem - över en provisorisk bro!!!

Så himla glad blev hon väl inte, som de flesta säkert förstår. Men.... So What??? Shit happens!

   
1/5 Puuuh..... så var den där smällarkvällen avklarad. Skönt! Men det gick ganska bra i alla fall - jag har ju min källare att rymma till och det var inte så himla mycke smällande. Men jag var för det mesta där nere i alla fall - det känns lite säkrare, liksom!
Innan allt började hann vi i alla fall vara nere vid sjön ganska länge. Jag hann både spela freesbee och springa genom en tunnel. Matte fick en agility-tunnel när hon köpte mat till mej sist. Och det var ju kul - jag har vägrat gå igenom tunnlarna som finns på bruks. Men den här var bredare och lite kortare så då vågade jag! Ännu en fobi???

Idag har vi SOMMAR och vi har poat på, på tomten. Sen har det varit premiär för både cykling och simning. Vi cyklade till en å, som hade landvak - där passade jag på att simma fram och tillbaka i det lilla vatten som fanns. Mycke svalkande efter en svettig cykeltur.
     
  Lite tassfrisering blev det också i solen.....
 

Tillbaka