Små händelser och vad vi tränar på....      maj 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

 

   
31/5 Helgen är redan puts veck - fort var det gjort!!! Och inte har vi fått göra så mycke vettigt heller - för det har mest varit jobb på gården..... Men vi har ju naturligtvis hjälpt till - framför allt med veden!
Sen har det varit sjösättning igen - av den lite större båten, så nu har lillan fåt pröva den också utan funderingar. Och när vi då ändå var nere vid sjön passade hon på att simma ganska mycke - jag tror att hon gillar vatten bättre än vad jag gör, faktiskt!!

Men i morrn ska jag ska jag också bada - är det tänkt. Då ska vi till en riktig tjärn o träna - gruvar mig lite, för det är ju inte så där himla varmt längre.....
   
27/5 Nog hade det varit lika bra att Syrra varit hemma på tomten o tränat igår - då hade jag sluppit längta så förtvivlat!!! Dom fick ju i alla fall träna alldeles själva så det hade inte spelat nån roll. Men som tur var blev dom inte så långvarig, så ordningen återställdes ganska snart.
Gud va de e trist när lillan åker bort - man har ju vant sig att ha henne hängande runt benen nu för jämnan - och, motvilligt, måste jag nog erkänna att jag gillar det!
Gårdagens hyss bestod i att knycka ett fågelägg (stort) och knäcka det precis framför matte!!! Hon e ju påhittig den där lilla. Den idén skulle jag aldrig komma på - fågelägg ska man inte röra, har jag lärt mig. Och inte tyckte väl matte att det var så himla kul heller....
   
25/5 Känns nästan som om vi blivit lite duktigare på att träna....... Förra året var ju ett förlorat år - då stod vi bara o stampade på samma ställe.... Nu känns det faktiskt lite utvecklande i alla fall. Vi har haft en verkligt kul kväll - jag, Doriz, Speja o Trippa - det gamla strävsamma gänget.
Det blev skott, jaktstig med avbrott för linjetag, dubbelmarkering vid vatten, markering/närsök. Militären sköt hela tiden så där fick vi dessutom lite extra peppning (eller störning kanske) alldeles gratis.

Syrra har varit hemma och faktiskt varit ute och provcyklat (jättekort) med husse och det hade visst gått jättebra. Men, inte nog med det - hörde nog skvallret - hon har stulit en kaka också! Och sånt gillas inte, så dom blev visst osams också! Stackars gumman, kommer ju själv ihåg hur det var när man var ung o sugen......
   
23/5
Murkelutflykt! Så mycke murklor blev det inte, men det blev bad o fika - och det tackar inte vi nej till!
 

 

Syrra på båda bilderna! Jag får sällan vara med på bild nu längre.... :-(

 

   
21/5 Vilken härlig vecka vi haft - synd bara att den redan är slut. En vecka går ju så himla fort - ibland är det bra, men såna här gånger skulle man vilja stanna tiden..... Nu går ju inte det, så det är väl  bara att inse fakta. Matte säger att hon nog snart tar ledigt för gott.... Hon har visst också fått smak på att bara driva omkring o göra trevliga saker. Å så jäkla gammal som hon e, så borde hon väl kunna ta pension, tycker vi fyrbenta i alla fall.....

Nåväl, vi har haft ännu en förmiddagsträning med ryggan fullpackad. Idag blev det tillsammans med Speja o Trippa igen och träningen bestod i litet fält med avbrott för linjetag. Sökningen gick som en dans. Jag höll mig faktiskt - hör o häpna - inom området!!! Däremot hittade jag på några andra små hyss, som matte inte gillade..... Men, jag tänker inte berätta vad!

Syrra fick också ett par övningar som hon fixade - men största bravuren gjorde hon i alla fall när hon hittade sitt koppel ute i sökrutan - det var ju naturligtvis matte som drullat bort det, som vanligt. Men, den här gången fick vi med oss det hem i alla fall.
Åsså fick hon leka med Speja - gissa om jag var avundsjuk! dom sprang omkring som galningar med små pinnar, badade i en bäck och hade allmänt kul...... å jag fick inte va me!!
   
20/5 Det gäller att vara morgonpigg om man ska orka träna i det här vädret. Vi drog till skogs direkt i morse - för matte har bestämt att jag SKA träna "grunda" fält nu. Så det var bara att börja.... Gick ganska bra, men nog blev det både en o två låååånga avstickare.....
Sen blev det bad i en bäck till fåglarnas kvitter..... det är ett oherrans liv i skogen den här tiden på dygnet. Frukostdags antagligen. Vi såg en järpe också + nånting vitt, som förmodligen var en hare. Men vi brydde oss aldrig att kolla upp vad det egentligen var
   
19/5 Syrra fyller månad idag...... närmare bestämt 9!! Inte klokt vad tiden går. Hon fick fira det med att åka ensam på träning med matte. Blev väl inte så mycke träning, men hon fick i alla fall komma ut och se lite andra hundar - bara det är ju bra!
Matte tyckte det verkade som om poletten ramlat ner en aning vad gäller apporteringen - dom lyckades visst flera gånger! Det kanske var så att hon skulle bli 9 månader innan alla hjärnceller ramlade på plats???? Hur som helst så var det ju lite kul - hoppas det håller i sig!
När dom kom hem blev det badning i det helt otroliga sommarvädret vi har och sen åkte lillbåten i sjön och Syrra fick sitt livs första båttur! Det verkade  hon gilla....
   
 

   
18/5 HS-träning för vuxna blev det igår kväll!! Skönt slippa vara valpvakt emellanåt.
Vi hade en jättebra träning och jag överraskade matte med att göra exakt som hon ville - hela tiden.....!!! Såg hur hakan ramlade längre och längre ner. Alltid kul att överraska lite... Sen blir man ju så himla omtyckt och ompysslad när man gjort sig till...... matte älskade mig heeeeeela kvällen!
Vi körde långa linjer, korta linjer, sidolinjer, tecken och till sist dolda markeringar. Efter det var jag ganska tom i bollen och svettades ordentligt i sommarvärmen. Men det var en jätteskön kväll, för inte en enda mygga hade vaknat till liv!!!
Ikväll blir det Syrras tur att åka på SSRKs öppna träning. Inte för att jag vet vad hon ska göra där, men det är visst bra för henne att få se lite andra hundar sägs det......????
   
17/5 Härliga dagar...... vi bara poar på och myser. Har precis varit i skogen, där vi gick in för att ta det lugnt.
Matte såg ut som en julgran - släpade med sig ryggsäck, dummyväska, kameraväska, filt....... å jag vet inte vad.... Med det bagaget tog vi oss så sakteliga fram. Vi gick lite, satt lite, gick lite, satt lite. Däremellan fick Syrra söka lite och jag fick en närsöksövning.
Men höjdaren var att ha picnic, förståss....... vi fick t o m en torr brödskalk - å de e mer än vi brukar få. Så vi var sååå nöjda o glada.
Nu ska jag ladda för kvällens övningar - men då lämnar jag Syrra hemma!!!
   
 

Lillan har bråttom....

 

   
 

Än är det inte sommar överallt - vi lyckades hitta ett dike med is.....

 

   
 

Picnic i det gröna

 

   
17/5 Träning i stekande sol tillsammans med Speja! I fortsatt lugn o harmonisk takt blev det linjer o markeringar. I morron blir det samma sak - men sen ska jag visst lära mig "grunda" fält - hur nu det ska gå till???
   
15/5 Idag blev det SOMMAR - och det med besked! Igår försvann isen - idag åkte bryggan i sjön!!
   
 

   
 

   
 

   
14/5 Idag har vi kört lite dag-träning tillsammans med Speja o Trippa... Det blev en lugn o mysig tillställning - en träning med Kalix-stuk ;-), d v s mycke sitta o prata o fika o prata igen....
T o m matte höll sig lugn - men hon hade visst bestämt sig innan och för en gångs skull lyckades hon.
Varför det blev så??? Jo, lilla Syrra var med och hon har lätt för att gnälla och har dessutom inte varit med på nån gruppträning förut. Men hon skötte sig med den äran - var helt tyst - kollade bara intresserat när vi andra jobbade..... Som avslutning blev det skott också. Det brydde hon sig inte heller om. Matte skitglad förstås!!! Nu blev det inte så mycke jobb för nån av oss, men jag behöver också träna passivitet, som nog är min sämsta gren - det är ju mycke roligare om det händer nåt....
   
13/5 Idag blev det sommar här hos oss......!!!! Isen försvann från vår sida av sjön och jag visade direkt Syrra hur man gör när man badar..... JoDå - hon simmade lite hon också! Duktig var hon dessutom - inget plaskande där inte!!
Hon verkar tycka att det är skitkul med vatten - kanske inte för att simma i, utan mer för att doppa ner hela huvudet i och kolla vad som finns på botten...... konstig brud!!
   
 

Kul..... den där ska hon nog hämta.....

 

   
 

.....eller kanske inte - nästan framme ångrade hon sig!!??

 

   
 

Jag får lov rycka in....

 

   
 

Men sen ville hon minsann va med o dela på bytet.....

 

   
 

Sugen att försöka igen, men det blev inget av med det....

 

 

Nåväl - hon har simmat i alla fall. Bara det var ju jätteskoj!

   
11/5 Ååååååååååå, va kul jag haft ikväll!!! Äntligen har träningen med HS dragit igång och jag fick fara alldeles själv....... Syrra fick minsann va hemma, för hon klarar ju inte såna där övningar än ;-) De va Doriz, Speja o jag som tränade linjer o stopp i massor...... Och, tänk, jag hade inte alls glömt allt - det gick ganska bra, faktiskt.
Syrra hon har poat på med husse i skogen och sen fick hon vara med när han fixade vårt utevatten - det hade hon visst gillat skarpt och blivit alldeles blöt..... ja, di barna, di barna!
   
8/5

Idag har det varit vårstädning för hela slanten...... oj, oj, va man får slita...!!

   
 

   
 
   
  Isen ligger fortfarande..
 
   
  .....men lite vatten är det invid land i alla fall
 
   
  Snart (?) kanske vi får bada...
 
   
  ....än så länge får vi nöja oss med att dricka
 
   
  Försenad majbrasa??
 
   
  Totalt utslagna efter en härlig dag!!
 
   
7/5 Jag har faktiskt inte hunnit skriva här på hela veckan....... de´ e´ mycke´ nu!!!!!
Men vi har i alla fall genomlidit veckan. Allvaret har kommit ikapp oss nu igen - husse jobbar heltid - så nu är det tidiga morgonprommisar som gäller. Herre Gud - kärringen drar ut oss redan vid halv 7, då vi brukar snarka som bäst. Men - so what - bara att hänga med. Och om jag ska va ärlig har det faktiskt varit jättemysigt - för det har varit jättefin skare, så man har kunnat springa hur som helst utan vidare.
Men det verkar som det blivit en stor omställning för lillan - hon har ju aldrig varit med om den här rutinen och  hon är såååå himla trött när matte åker till jobbet, så då är det bara sova som gäller. Men, men - lika bra det, då slipper jag hålla koll på henne.

Syrra har ju förståss varit på träning också - men INTE jag!!!!!! ;-(  Tydligen var matte nöjd med henne, för jag hörde nåt om att "hon verkade tycka att det var lite kul ikväll" - så det måste väl gått bra då!!! Själv cyklade jag med husse - bra för motionen, men knappast speciellt utvecklande för jaktträningen..... tyvärr!!!
   
2/5 Vaddå vår???? De e svinkallt ute. Men, men vi tog oss till skogen och där är det ju lite lä, så det blev en skön prommis i alla fall. Syrra tycker det är skitkul att va i skogen nu när vi hittar barmark. Idag hittade vi en riktigt fin bergsknalle, som var snöfri.
När vi kom fram, fick jag sitta kvar i bilen när matte o Syrra gick ut o lekte lite apportering.....
å tänk - matte tyckte lillan var riktigt duktig idag. Det var kul att höra, för det har mest varit bekymrade miner förut..... de tar sig sa mordbrännarn ;-)
Vi såg en älg också + 2 orrhönor - alltid kul när det händer nåt i skogen. Men som tur var såg vi ingen björn i alla fall..... Där vi nu var har vi sett spår förut, så nog lär dom finnas men dom e nog lika rädda som vi - kan man ju alltid hoppas...........
   
 

Vårfåglarna har i alla fall börjat komma. Som tur är får vi fina kort av en bekant, för det verkar som om matte har glömt bort hur man gör när man fotar

 

Tillbaka