Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - maj 2011

 

   
30/5

Idag har matte invigt sin nya lekstuga! Och vi som trodde att det var ett hundhus till oss....

 

Det är ju inte klart invändigt än med hyllor o sånt som behövs..... men invigning kan man ju ha i alla fall. Det har med andra ord varit en ganska tråkig dag idag - för oss alltså - med allt som skulle göras innan blommorna fick komma in. Men som plåster på såren fick vi oss en jättemysig prommis i okänd skog ikväll med ett fält för Syrra och en dubbelmarkering över en bäck för mig..... Alltid något!

   
 
   
26/5

Vilken härlig dag vi hade igår......
Först drog vi till skogarna runt Älvsbyn för att träffa en viltspårsdomare, Syrra skulle nämligen få utlåtande om hon är spårhund eller inte..... Nu vet vi - hon KLARADE ANLAGSPROVET!! Det tycker vi alla är jättekul, även om hon själv inte verkar ett dugg förvånad. Däremot blev hon förvånad när hon fick korv till förrätt vid middan - det gillade hon!! Sen att det berodde på provresultatet, vet jag inte om hon förstod. Men huvudsaken var väl att hon tyckte det var gott!!
Sen på kvällen äntrade matte cykeln med mig vid sidan och vi drog på HS-träning, som gick toppen-bra! Det var visserligen bara vanlig basic-träning, men matte tyckte det var jätteskönt att jag var - som hon säger - klockren!!
Så, när vi då äntligen la oss till ro i soffan på kvällen var det verkligen njutbart - både Syrra och jag fick idel lov-ord....... och det är ju inte alldeles vanligt - alltid brukar det vara nån av oss som under dagen gjort nåt mindre bra och blir påmind om det ;-)

Syrra hälsar och tackar för alla Grattis-hälsningar! En extra kram skickar hon till mormor, som visst kände sig lite förbigången...... Det var inte meningen. Vi ville bara inte att hon skulle behöva vara nervös..... Det räckte ju med att matte var det!

   
23/5

Pyttekort spår till Syrra..... t o m godis fanns efter vägen för att få ner hennes näsa lite mer. Gick väl si så där!! Men det bästa av allt var att jag också fick följa idag och gå bakom som störning...... och jag hade minsann näsan i backen hela tiden! Man kanske skulle börja spåra nu, så här på ålderns höst??? Nä, jag väntar nog ett tag till, men sen kanske. När man inte orkar ge järnet där ute i markerna. Hoppas det dröjer länge än.....

   
22/5

Idag har det varit nästan sommar........ vi har bl a umgåtts med våra gås-polare, som i år är jättetrevliga och inte alls rädda för oss...... men när matte kommer drar dom iväg en bit!!

 
   
 

Sen har vi sjösatt igen..... den här gången fick vi oss en ordentligare tur. Jag tycker det är så himla mysigt att åka båt, så jag höll formligen på att krypa ur skinnet när husse först åkte ut ensam. Men snäll som han är tog han med oss på en riktigt fartig tur också....... GILLA!!!!

   
 
   
 
   
20/5

Spår för Syrra igen.... Första halvan var inte bra - resten klockren! Vad säger man då? Att det var bra eller halvbra eller dåligt?? Vi satsar på halvbra!!

   
  Syrra o matte myser.....
 
   
19/5

Igår kväll var jag på HS-träning...... en konstig sån. Jag hann aldrig springa av mig ordentligt för den här gången var avstånden korta.... å då menar jag KORTA!! Mycket snopet tyckte jag - mycket bra tyckte matte!! Vi har ofta olika åsikter i såna här frågor...
Vi gjorde nåt som dom kallade Teckenträningswalkup. Vet inte om det finns nåt som heter så eller om det kallas så bara för att låta märkvärdigt??? Men med myror i brallan blev det ganska jobbigt i alla fall. För jag var TAGGAD, hade svårt att hålla mig i styr runt fötterna, men själva uppdragen fixade jag i alla fall rel hyfsat.
Hur det gick till??? Jo HS:arna hade gått en runda i skogen och lagt ute apporter lite här och var..... Sen hämtade dom oss fyr-benta och promenaden vidtog. Vi gick som en walk-up och stannade hela, hela tiden för att hämta upp grejerna dom hade drällt. och det fick vi göra på olika tecken. Faktiskt riktigt kul... Och enl henne som håller i snöret var det nog en bra övning för mig, som gillar att springa fort och långt!!

Och Syrra då??? Ja, hon fick sig visst en cykeltur med husse.......

   
16/5

JaHa, då har man fått sitta i bilen och vänta igen..... Syrra har spårat! Men matte var inte helt nöjd ikväll, även om Syrra till slut virrade sig fram till klöven. Inte bra! Matte skulle ju försöka få tag på en domare för Anlagsprov och efter ikväll skulle det ske om nu spåret gick bra..... Men, men hon får nog träna lite till...
Bortsett från det, så har Syrra tagit vårens första dyk från bryggan, som vi sjösatt idag. Tror nog att det blir hennes nya ställe att sitta och pokulera på.... Själv nöjde jag mig med att "åka brygga" och sen blev det en liten båttur också..... hääääärligt!

   
12/5

Syrra har gått spår igen..... Ikväll var det lite virrigare igen, men ganska OK i alla fall. Det var torr mark och hade blåst ordentligt....

   
  Här väntar hon medans matte lägger ut selen o linan....lugn o fin!
 
   
  Och här har hon hittat sin älg....
 
   
11/5

HS-träning igår...... stoooort fält, många hundar! Men eftersom jag är så himla smart (?) så höll jag mig envist kvar på "vår" sida om ån och hittade varje gång, så jag slapp faktiskt byta sida till mattes förtret! Hon som var så himla säker på att jag skulle dra järnet över ån...... Ja, ja - det är ju det jag alltid sagt - hon har inte rätt alla gånger!!
Lilla Syrra hon var på stadsvandring och sen var hon på åldringsboendet och hälsade på..... och där fick hon visst korv! Vi har lite olika intresseområden Syrra o jag - men det funkar ju alldeles utmärkt i alla fall. Hon är lite mer civiliserad än vad jag är - jag trivs ju bäst på nån blötmyra och hon tycker det är mysigt att strosa omkring o träffa folk......

   
9/5

Den här helgen vill jag helst glömma...... husfolket har inte alls haft tid med oss och vi är ju vana att bli ompysslade hela tiden. De va inge kul!
Och igår kväll, när de då äntligen skulle ta sig an oss - så fick jag SITTA I BILEN!!!! Då var det plötsligt Syrra som var huvudperson! Både hon och Doriz fick gå spår - men inte jag! Som tur är går det ju ganska fort att gå ett spår, så det blev ju inte hela kvällen.
Hur det gick med spåret?? Jo, Syrra var visst duktig och matte tyckte det var jättekul att gå ett spår som nån annan lagt. Tack "proffset"! Det gick faktiskt så bra att de nu pratar om Anlagsprov! Men då gäller det ju att hitta ett sånt inom en radie på nån mil.......
Sen, när vi kom hem, tyckte matte så himla synd om mig, så då blev det till att ta en repa med cykeln i alla fall..... Men på onsdag är det träning igen - så jag får väl se fram emot det. Då får ju inte Syrra följa, så då får jag ge igen.....

   
6/5

Verkar bli en lugn och tidig islossning i år..... men för säkerhets skull försöker Syrra styra undan några isbitar från tomten....
Själv hade jag inte tid att hjälpa till, för jag har fullt upp med att äta grästuvor med jord och allt...... mumsigt värre!!

 
   
  ........samtidigt börjar det blomma i växthuset.....
 
   
5/5

HS-träning igår.... En träning som inte gick efter planerna, men som ändå blev bra! Alltså - det är nåt som inte stämmer.... matte tycker att jag är såååå duktig. Så här mycke har hon aldrig berömt mig förut, månntro det är för att hon har nåt att jämföra med???? Men, jag är nöjd!!
Vi gjorde närsök med 7 gömda pyttesmå dummies..... skitsvårt, men efter ett långt arbetspass kom alla in och jag höll mig jättebra inom det lilla området. Men nog trodde jag att dom lurade mig emellanåt..... man vet ju aldrig!
Efter det hade matte tänkt sig "Klockan" men i stället blev det raka, enkla linjetag med stopp och dubbelmakering.
Under tiden jag tränade agerade Syrra "servicehund" - hon trivs alldeles utmärkt med det uppdraget och det är mycket uppskattat på äldreboendet.
Nu är vi på väg till skogen för prommis och för att lägga ännu ett spår till Syrra. Måste träna, för på sönda ska hon få visa upp sina spår-färdigheter för ett "proffs"..... spännande!

   
5/5

Senare på kvällen: Genrepet gick riktigt bra..... kanske Syrra blir spårhund i alla fall. Kul!!

   
3/5
   
 

Nytt spår för Syrra....... gick ganska bra faktiskt. I alla fall fram till första vinkeln, sen blev det lite virrigt, men det blåste ordentligt igår också.... Vi satsar på att det var vinden det berodde på.

Vi har väldigt jäktigt när vi är ute nu....... finns hur mycke kuligheter som helst som legat gömda under snön. Själv letar jag ätbara saker och det finns verkligen mycke "mat" av alla de slag i naturen har jag upptäckt!! Syrra satsar på vilt, exvis råttor som det finns hur många som helst av - både döda och levande och hon gör ingen skillnad. Matte gillar bättre att få dom som redan är döda men hon har inget att säga till om - hon får väl ta det hon får!!

   
 
   
1/5

Usch, va jag e trött idag! Det var visserligen inte nåt smällande i grannskapet, men eftersom jag fortfarande har ganska bra hörsel (i vissa situationer), så märkte jag på ett tidigt stadium att det var en "sån där kväll". Det fick bli toan och mellan varven besökte jag sovrummet med tungan hängande - helt förtvivlad. Hade mycke svårt att koppla av. Lillan å dom andra dom bara låg o snarka. Väckte ju förstås matte, så att hon kunde lägga en lugnande hand på min rygg.... men det hjälpte inte heller för vad jag förstår kan väl inte hon göra nåt åt eländet, även om hon skulle vilja. Tur att vår toa ligger långt ner i avgrunden i alla fall....

   

Tillbaka