dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok maj 2012

 
30/5 Ikväll har vi haft sök-fest...... en riktig höjdarkväll har det varit. Länge sen jag fick träna på allvar med fotgående, passivitet och allt som hör till - skitkul var det!! Vägrade hoppa in i bilen efteråt, men blev ju naturligtvis tvingad. Jag hade kunnat hålla på hur länge som helst!!
Sen fick Syrra ett omotiverat, ganska rejält tilltaget fält och skötte sig med bravur - både snabb och ihärdig var hon. Så det blev en riktigt lyckad kväll - alla nöjda och glada!
Nu ska vi bara städa upp lite här hemma och bädda rent i sängen...... för vi får besök i morron! Doriz ska nämligen bo hos oss i flera dar - det blir kul!!
   
27/5
Nu är sommaren här och vi badar allt vi orkar.....
 
   
 
   
 
   
25/5
Härliga, varma sommarvindar rufsar Syrras öron.....
 
   
24/5 JaHa, nu har myggen kommit.... och vi tänker inte säga Välkomna, för det är dom INTE!! Syrra var på HS igår och det var visst ordentligt mycke mygg i markerna - fy va de e trist med dessa bitande flygfän, men när man säger så är det alltid nån vänlig själ som tycker att det är bra för alla småfåglar.... å de e klart, så är det ju! Men dom kan väl ge sjutton i oss i alla fall!
Vad Syrra gjorde på träningen..... jo, hon överträffade mattes förväntningar! Det var skönt att höra tyckte jag - kul att hon också får glänsa lite! Dom gjorde visst linjetag i nån typ av solfjäderform med längre avstånd på andra rundan och hon fixade det. Blev väl lite fel ett par gånger, men då lyckades matte få stopp på henne och dirigera om!! Sen blev det visst markeringar också genom nån typ av skogsbarriär, som också funkade.
Under tiden dom roade sig bland myggen tog jag en cykeltur och sen spelade jag lite fotboll....
   
19/5 Kära nån, va vi är trötta...... nu har vi fått mat och sen blir det soffan för hela slanten. Vi har nämligen varit på HS idag och det blev en lång, kul och härlig träning i solen. Visserligen blev man lite urblåst, för det blåser utav bara den, men sånt tänker man ju inte på när man får göra det absolut kuligaste i hela världen!!
Vi gjorde lite av varje - markeringar, linjetag, närsök och stoppsignal. Och matte fick lära sig en ny övning för att få stopp på oss (Syrra, menar jag) när hon är under jobb. Den kommer hon helt säkert att bli utsatt för framöver. Men annars sköter hon sig riktigt bra tycker jag.
 
Speja (längst till vä, omkramad av matte), jag, Doriz och Syrra
 
 
Tazza jätteförvånad - varför blåser du matte???
 
   
16/5 Alltså.... våra prommisar brukar inte bjuda på några överraskningar överhuvudtaget... men idag blev det en händelserik prommis.
Först såg vi Syrra uppträda lite lustigt framför oss, så matte anade oråd och gick dit o kollade - jovisst - det var en ORM. Som tur var slingrade den från Syrra, men hon var så nära så hon hade lätt kunnat nypa den om hon velat..... Uschanimej....vilken tur vi hade!!!
Då vände vi hemåt, men efter bara en kort stund sprang ett rådjur över ängen...... o vi la iväg, speciellt Syrra. Turligt nog är hon också riktigt bra på inkallning, så när mattes vissla ven vände hon tvärt..... men hon var JÄTTE-sugen att följa efter. Försökte ett par gånger till, men sen blev det att gå fint..... gå fot alltså. Så fick det bli över hela ängen och det funkade. Sen, när matte tyckte hon var säker på att vi passerat spåren blev vi "fria" igen....... Va händer då? Jo, då far en hare över stigen precis framför oss..... Så då blev det repris på allt - vissla, gå fot...... nästan ända hem!
Det hände ju lite i alla fall - alltid kul - men den där jäkla ormen hade vi gärna varit utan!!
   
15/5 HS igår igen, å jag fick va hemma..... Syrra, som löper, borde fått vara hemma den här gången, men inte det.....
Hon fick göra linjetag o markeringar och träna på att leta runt folk o hundar..... Hon var sååååå himla trött när dom kom hem, så det var då inte den lek-kompis som jag väntat på..... Själv var jag hur lycklig som helst när hon äntligen kom och försökte på alla vis få gång henne, men det gick inte - det var tydligen soffan som gällde.....

Oooops - nu har Nalle varit på besök.... Jag blir lite sur när han kommer och hälsar på Syrra också - jag trodde ju det var mig han gillade. Aldrig får man vara riktigt glad... Och Syrra har dessutom aldrig varit snäll med honom förut, så jag tror då inte hon kommer att vara det nu heller - bara för att hon löper.

   
12/5 Nu har vi hjälpt våren så till den milda grad att isen försvann från vår sjö idag..... Men, säg den lycka som inte har nån avigsida med sig.... När den försvann passade den på att förstöra vår strand - IGEN!! Så sent som i höstas fick husfolket göra om vår grillplats och nu är det dax igen... Man kan ju undra varför dom envisas med att ha grillplatsen alldeles vid sjön - det funkar ju inte! Får väl se om dom fattar det den här gången och flyttar upp en på tomten. Man kan inte vinna över naturen..... så är det!!
 
 
Husse försöker rädda det som räddas kan....
 
 
Men - mitt i all bedrövelsen fick vi ett alldeles eget isberg......
 
   
11/5 Nu försöker vi hjälpa våren allt vi kan - i alla fall Syrra! Hon har fullt sjå att plocka upp isbitar från sjön.....
 
  ... och att simma bland isflaken!
 
  Annars gör vi väl inte nåt utöver det vanliga..... Förutom att Syrras uppfödare varit på besök idag - och det var skitkul..... tyckte matte o husse!! Dom skulle på tre utställningar neråt Sverige, bl a Club Show, så vi önskar dom lycka till i ringarna!!
   
9/5
kväll
Då var premiärspårningen avklarad...... Sammanfattande beskrivning av resultatet: Virrigt!!
Jag fick mig en dubbelmarkering...... också lite virrig!!
Eftersom vi inte har nåt att skylla på, så får det väl bli regnet.... Men - vi kommer igen!!
   
9/5 Nu har Syrra fått följa på HS alldeles själv igen..... illa, illa. Men jag o husse hade annat för oss, så det gick ganska bra i alla fall.
Hon fick prova några nya dirigerings- och markeringsövningar, som gick relativt hyfsat. Men lill-hjärnan måtte ha jobbat på högvarv, för när mattarna satt o snackade efteråt somnade hon faktiskt där i skogen. Snacka om att ha en fungerande AV-knapp.
Ikväll blir det premiär för viltspår - ska bli himla kul att se hur hon sköter sig... Tills dess fortsätter vi väl att bada bland isflaken här hemma - riktigt spännande mellan varven. Jag gick nyss igenom ett flak som jag trodde skulle hålla!!
   
7/5 Idag tog vi igen vad vi missade igår..... vi har fått träna!! Syrra fick syssla med vändningar åt olika håll - hade dummisar runt om sig - och sen naturligtvis hämta dem också med fokusering på avlämningar. Själv fick jag riktigt långa linjetag över en snöig åker och med kastade störningar - nema problema!!
Åsså "balansade" vi..... våra balansträd har tinat fram nu så vi hade riktigt roligt en stund. Matte skrattade så det ekade i skogen, för Syrra har så himla svårt att hålla det fjärde benet kvar på stocken - men hon försöker allt hon kan..... för då får hon ju godis!! Hon vet hur man gör, så det är inte det, utan det var stocken som var för smal!! Men vi letade upp en lite grövre sen, så att hon också fick lyckas!!
Sen måste jag bara berätta om vår lyxfrukost i morse - tjäderkött!!!! Hur många äter tjäder till frukost, undrar jag storligen...... Gott, var bara förnamnet!! Så till hösten måste jag verkligen lägga manken till så att vi får hem lite fler såna där go-bitar!!
   
 
   
6/5

Man kan ju inte tro att man bor med norrlänningar..... matte drog sig ur dagens träning eftersom det snöat!!!!!!! Jo, ni läste rätt - hon iddes inte åka ut i snögloppet. Det låg ju visserligen en ny dm snö på marken, men ändå...... det har väl aldrig hindrat oss förr. Det kanske är så enkelt att hon blivit otroligt bekväm.... åldern kanske börjar ta ut sin rätt! Vi hade ju t o m förberett för ett spår till Syrra, som inte blev av!
Nu har allt det där vita försvunnit och solen börjat visa sig - men det är ju så dax nu!

   
3/5 Usch va de e kallt!! Men samtidigt är det ganska härliga tider, för som det är nu kan man göra snöänglar på ängen, där snön fortfarande ligger kvar och sen kan man gå hem och simma bland isflaken!! Vi har alltså både sommar och vinter just nu. Hoppas bara att vi slipper vattensvans...
   
2/5 Första-Maj-Träning med HS igår! Vi har lyckats hitta en jättebra skog i Åträsket, där det är stora, snöfria områden. Och av nån anledning har det blirvit mer regel än undantag nu att jag får följa med. Äntligen får man väl säga! Det blev två jättelånga linjetag för mig och dubbelmarkering. För Syrra blev det markering, linjetag och lite grundutbildning i avlämning och tecken. De där tecknen som hon kunde som rinnande vatten för några veckor sedan verkar vara totalt bortglömda..... Ja, ja - bara att börja om från början
 
Här ser hon i alla fall ganska målmedveten ut
 
 
Publiken.... d v s jag, i egen hög person
 
 
En av träningspolarna i full fart - de var tre likadana, så jag vet inte vem av dem det är
 
 
För ovanlighetens skull var husse med också .... han blev förstås funkis