dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok maj 2013

 
29/5 Det går en tjuv lös! Matte misstänker skarpt att det är jag som ätit upp den fina plocksalladen..... Förstår inte varför det alltid är jag som blir misstänkt när grönsaker försvinner...
 
   
24/5 Gomorron! Kommer precis in från morgonbadet - solen skiner och vi har vant oss vid att ha sommar nu.
Syrra håller på att fixa till sin kropp inför bikini-säsongen och det går framåt. Nu har hon själv lagt sig till med extra egenträning - hon simmar o simmar o simmar. Framför allt efter cykelturen ligger hon i sjön och bara myser. Tror nog inte hon förstår att det är bra träning, men det spelar väl ingen roll. Sen håller vi på att försöka få av henne vinterpälsen - men det är inte gjort i en handvändning ska ni veta....... Herre Gud, vilken päls hon har!!!

En murkelutflykt har vi också hunnit med. Vi hittade inga murklor, men fikade och mös i kvällssolen. Slutade med att vi hamnade i Sörbyn och kollade in deras festplats.....
 
 
Syrra undrar om hon kanske ska simma lite i Sörbyn också....
 
   
 
   
 
   
21/5 Såg TV-nyterna igår och trodde inte mina öron..... det har blivit jättepoppis med husdjursbloggar i USA. Månntro dom läst min dagbok. Jag har ju faktiskt hållit på i åtta år och nu först har de där borta i det stora landet i väster upptäckt att vi faktiskt kan skriva. Skandalöst nästan - vad tror dom om oss. Dom måste vara lite efter sin tid....
Men där fick vovvarna själva fota sina upptåg, med en kamera runt halsen. Jag måste ju säga att det verkar stenålder. Det är ju jätteskönt att ha en egen fotograf i släptåg i stället, så att man slipper släpa på kameraväskan. Men vänta.... snart kommer de på det också!
Nåt annat jag inte förstår med USA är att alla vovvar har kläder. Ja, alla vet jag ju inte, men många har det i alla fall. Och det är inte för att dom ska hålla värmen utan för att dom ska se snygga ut i sina ballerina-kläder och diamanthalsband (för tjejer alltså). Det hoppas jag verkligen att jag slipper uppleva. Finns det nåt snyggare än en naturlig hund utan halsband? Nä, inte i mitt tycke i alla fall.
Men slutsatsen av det där bloggandet blir nog att jag borde få lite provision, eller vad det heter, för jag var ju i alla fall långt före...... Men inte har nån berättat det på TV.....
   
18/5 Hänryckning.... vad är det?? Vi har då inte märkt nåt...... Men sommaren har kommit som ett slag på nosen - helt plötsligt börjar det bli grönt och det är alldeles för varmt....
Vi har sjösatt bryggan och Syrra har gjort premiärdyket från den + många, många fler. Själv har jag bara simmat utan att dyka - men skönt var det. Sen har vi cyklat också i den här värmen. Typiskt dåligt cykelväder, om ni frågar mig. Nu väntar vi bara på myggen.... även om det inte är nåt att vänta på, men vi vet ju att den är i antågande.....
   
16/5
Idag kom sommaren.....
 
   
  Äntligen har vi fått den uppmärksamhet vi förtjänar Syrra o jag..... Igår hade vi egen Nanny hela dan när husfolket var på ranten. Tänk er själva - det kom faktiskt hit en hundvakt och var med oss hela dan - sånt gillar jag! Och inte nog med det Zilke var här också, så vi saknade faktiskt inte husse o matte ett enda dugg!! Tack snälla för sällskapet!
Och idag har Zilke också varit här - pigg tant det där! Vi har inte sett henne sova en enda blund på hela dan. Där ligger vi faktiskt i lä.....
 
   
  Och ikväll, ska ni tro, fick jag följa på HS-träning - jättekul! Eftersom jag var lite trött efter dagens alla bravader höll jag mig lugn o fin vid mattes fötter men när det var dax för jobb exploderade jag förstås och gjorde det jag skulle med bravur. Jante??? Vem är det?

Men... dagen har inte enbart haft goda nyheter med sig. Vi fick veta att min bror Gerber inte längre finns bland oss. Fy, vad jag blev ledsen. Han var lika pigg och alert som mig bara för ett tag sen. Jag vet inte vad som hänt, men tråkigt är det i alla fall.
   
14/5 Nu är allt som vanligt - Syrra är hemma och har berätttat semesterminnen oavbrutet. De flesta handlar om snö, kyla, lite sol och många misslyckade försök att få upp nån röding ur träsket. Men det hon gillade mest var mattes bädd i arken - där har hon visst mojsat sig ordentligt.
Och - precis som jag trodde - fick jag stå tillbaka igår kväll när det var HS-träning. Jag fick stanna hemma! Jäkla skit! Som tur var visade hon verkligen att hon hatar att trängas med andra vovvar i skogen så på torsdag blir det nog min tur...... hoppas, hoppas!!
Ja, just ja - höll på att glömma det där med vikten. Vågen kom fram igår och Syrra ska banta 1,5 kg - stackarn! Men om hon vill konkurrera med mig på beachen, får hon nog lov att finna sig i det. Nu tror ju jag att det är mattes alla godisbelöningar som ställer till det - för det kan omöjligt vara hennes matportioner, så det är nog matte som måste skärpa sig. Ja, ja - Lycka till lilla Syrra, säger jag!
   
12/5 Lugnet före stormen..... Det gäller att njuta nu innan yrvädret kommer hem! Hon kommer visst hem ikväll. Om jag nu ska vara riktigt ärlig så ska det bli liiiiite kul också. Hon har säkert mycket att berätta......
 
   
  Varje dag gör jag några rundor i växthuset. Men än har inga tomater visat sig - ååå va jag väntar!! Det värsta är att det brukar komma fram en extra dörr när det är dax, som stänger ute grönsakstjuvar. Men som tur är brukar husfolket glömma sätta dit den ibland.... Längtar!!! Och i år blir det även gurkor - såna gillar jag också.... och rädisor..... och morötter...... och potatis! Strängt taget skulle jag kunna bo i växtis.....
 
   
11/5 Sommaren, som försvann!! Men vad gör väl det när man får vara med på HS-träning. En riktigt bra träning idag, där jag som vanligt visade framtassarna! Hur taggad som helst. Men, säg den glädje som varar för evigt - i morron kommer nog Syrra hem igen och då får jag väl stå tillbaka lite igen. Men matte o jag har haft det jättemysigt de här dagarna - precis som förr i tiden!
Syrra har varit och sett Kirunaborna träna i Mjelljokk idag. Det hade vi också velat göra, då hade vi varit med och tränat också. Det gjorde inte Syrra - hon bara kollade in de andra. Men förmodligen var hon ganska nöjd med det.
Det värsta är att alla hon träffat tycker att hon är en liten tjockis. Här hemma skyller vi på den ståtliga pälsen, men nu blir det nog till att plocka fram vågen och kolla hur det egentligen ligger till. Blir ju synd om henne om hon måste börja banta, hon som är så matfrisk. Själv är jag i topptrim inför Beach -13, så jag behöver då inte tänka på att banta i alla fall.
   
8/5 Jajamensan.... tanten höll vad hon lovat! Det blev träning igår kväll och det var toppen!! 8 andra hundar att pussa på, dubbelmarkeringar att springa fort-fort för att hämta och linjetag i triangel och rakt - allt var sååå kul!!
Och idag har det också varit riktigt skoj - för en gångs skull har jag fått gå bort och vara social. Det brukar inte höra till vanligheterna. Först var jag till Norman på tårtkalas och lite rejs med efterföljande bad i vår egen sjö. Äntligen är det landvak. Sen bar det iväg till stan och Zilke, där jag blev bjuden på ben. Ja, ni hör väl - jag har det hur bra som helst och det är nästan lite skönt utan Syrra. Man får då i alla fall sova hur länge man vill på morgnarna - både till min och mattes stora förtjusning!
Matte tog några kort igår också..... här är dom:
   
 
Börjar med ett kort på mig själv..... såklart - visserligen på långt håll, men det kan inte hjälpas
 
 
Maria, Lystra o jag
 
 
Iris och Gokillen Liam
 
 
Astrid har lite pep-talk med Tazza
 
 
Ella m familj och Iris m Kajsa
 
 
Sparade bästa kortet till sist...... lilla, duktiga Lystra
 
   
6/5 Då har årets tristaste vecka börjat! Syrra har åkt på fjällsemester med husse och lämnat mig hemma. Jag gjorde allt för att få följa, men lyckades inte. Insåg redan igår vad som var på gång, så jag parkerde mig i bilen, men det funkade inte - jag blev burdust bortkörd när all packning skulle in. Så nu är det väl bara att bita i det sura äpplet och ha det tråkigt. Kommer att sakna min bästaste tjej-kompis. Förra gången hon åkte bort åt jag inte dom första dagarna - får väl se hur det går den här gången.
Men matte har i alla fall lovat att vi ska åka på träning i morronkväll - det blir ju bra - får väl försöka trösta mig med det.
Och inte nog med att Syrra får följa till fjällen - hon ska hälsa på sina nya små-syskon också. Avis är bara förnamnet. Jag är ju för sjutton faster till alla åtta, men jag får inte träffa dem. Och jag som älskar valpar. Det kan man ju inte beskylla Syrra för att göra, så det ska bli kul att höra hur visiten avlöper. Sen tror jag nog att gam-matte kommer att skratta sig harmynt när hon ser Syrras lurviga päls och tjocka mage...... Det blir nog inget tjat om att hon ska anmäla sig till nån utställning i alla fall....
   
3/5
Sista snödrivan.....
 
  Syrra gillar snö.... Här sitter hon på den sista snödrivan på tomten. Där satt hon och mös (visst heter det så?) i solen när hon inte grävde och grejade på.... Åsså ville hon ju naturligtvis att jag skulle komma o busa med henne också.
 
Kom igen nu tant Ida, sa hon....... å jag hängde på
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
1/5 Idag har jag demonstrerat, så de så!! Jag är döless på allt smällande så idag plockade jag fram mitt plakat och protesterade! Jag är ju inte säker på att nån såg mig, men det känns skönt att i alla fall ha sagt sin mening.