Små händelser och vad vi tränar på .....maj-juni 2006 - Ida 17 mån

     

13/6

O Herre min je, vad jag blev trött av veterinärbesöket!! Jag vill helst sova, men det får jag ju göra också för jag fick faktiskt Recept på att jag skulle vila ikväll - ingen motion, sa veterinären.... Thjolahopp, va skönt - bara mysa...
Hur som helst så var förhandsbeskedet på både höft- och armbågsröntgen bra! Då får vi väl hoppas att det stämmer när dom höga herrarna har tittat klart!!
Som tur var fick jag i alla fall lite mat i morse, så jag har i alla fall överlevt - jag som gruvade mig så igår!

Måste väl nämna lite om vädret också..... Vi har haft +31,5° idag - usch o fy!!
     
12/6 En kväll som gjord för bad..... +28° - inte illa för Norrbotten!! Men nog så varmt, om matte och jag får säga vår mening!! Ingen av oss orkade dra till skogs, alldeles för kvalmigt och dessutom har myggen kommit - usch o fy! Men, men man får roa sig så gott det går, så det blev till att träna avlämningar från vatten. Det är faktiskt första gången, vi har aldrig brytt oss om det tidigare. Men det gick som smort, fick hämta drygt 15 gånger från vattnet (nära land) och jag missade en (1), som jag "tappade" vid mattes fötter - det var väl inte illa av en sån som mig (men det var bara vanliga dummys).

Nu ska jag ta det lugnt och gruva mig för veterinärbesöket i morrn! Dom sa att jag inte fick äta nånting innan jag kom dit - kl 13.00!!!! Djurplågeri - det kommer jag aldrig att gå med på. Om inte annat så kommer husse att bli varse att han lever under förmiddan. Men jag hörde att dom snackade förut och sa att jag nog skulle få lite, lite mat jättetidigt på morron - hoppas verkligen det, för annars kommer jag att svälta ihjäl, det är jag helt säker på!!
     

11/6

Idag har jag cyklat för andra gången i mitt liv - men det känns som jag aldrig gjort annat - det är väl så där lagom kul, men man kanske får lite kondis i alla fall... Jag ska visserligen inte röntga mig förrän på tisdag, men vi har tjuvstartat lite mjukt....!
Igår fick jag göra flera linjetag med bevingade och behårade dummies och det gick bra. Jag naggade faktiskt inte alls på dem, som matte säger att jag gör...!!! Och idag har jag fått simma ordentligt. Husse har suttit ute i båten och kastat - första gången vi försöker med båten, men jag brydde mig då inte alls om den!

Utöver det så har matte plågat mig med saxen idag! Hon säger att vi måste börja trimma lite redan nu så att jag blir snygg till den 16:e juli, för då ska jag på utställning...... Men sån jäkla tid kan det väl inte ta att bli snygg, jag är ju redan vacker som en dag...!

     

7/6

Nu har vi varit en sväng på Bruks igen....  Träffade världens ljuvligaste schäfervalp, långhårig, ena örat hängde, mörkt tecknat ansikte.... ja, han var helt enkelt underbar. Namnet var Sammi - hoppas jag får träffa honom igen!
Naturligtvis tränade vi lite lydnadsmoment också, men jag blev less ganska fort ikväll. Kanske helgens alla bravader som hänger i.
Apropå helgen - Matte fick blodad tand, så vi fortsatte träningen redan på hemvägen. Det blev ett lite djupare fält i svårare terräng än vanligt - och jag gjorde ett "kanon-fält" - det gick som smort - fort ut, fort in med 7 apporter.
Här hemma har vi plockat fram de befjädrade dummisarna nu - matte har bestämt sig för att jag måste lära mig hantera vilt. Har ju varit lite si och så med den saken, men nu är det visst slut på leken (säger hon, alltså!!!)
     

4/6

Oj, vilken helg..... så där mycke hundar har jag aldrig tränat med!!! Men det gick ju riktigt bra. Det gäller ju att koncentrera sig på vad man ska göra och det lyckades jag visst bra med, tyckte matte i alla fall!!! Men det var mycke sitta still och göra ingenting - och nu har jag ju faktiskt förstått att en sån som jag inte behöver jobba ihjäl sig - 80 % av tiden ska man göra INGENTING!! Snacka om drömjobb..... matte och husse e säkert avundsjuka.....
Tack Toffedreams och Solstrimmans som lät mig vara med, så att jag kom till insikt!!!! Nu ska jag inte ställa upp på allt framöver - bara 20 %, så de så......!!!!
   
  Fältarbete                                                Linjetag
   
  Förflyttning Varsågod matte!
   

1/6

Nu har vi packat vagnen - i morrn drar vi till Kalix på JAKTTRÄNING lördag-söndag..... Oj, va spännande det ska bli. Det är min uppfödare Toffedreams som tillsammans med Solstrimmans kennel arrangerat ett träningsinternat. Matte är lite nervös att jag inte ska sköta mig, för jag har ju aldrig tränat jakt tillsammans med några kompisar förut..... Vi får väl se hur det går, rapport kommer!!
Men vi kommer nog inte hem förrän på tisdag, för vi ska stanna och plocka murklor på vägen hem. Det blir mycket friluftsliv den här helgen också - man blir ju som en riktig skogsmulle innan det här är klart!!

Veckans träning har bestått av lite jakt - fält, linjetag, bära fint o dyl. Också har vi förståss varit på Bruks och kört lite lydnad.
Till veckan ska vi ev börja träna jakt tillsammans med Doriz och en golden, som jag aldrig träffat.... det kan ju kanske bli kul....
Några bilder från helgen som varit:
 
  JoDå - jag fick följa med också, men inte den här gången.....  
 

  Det här gillade inte matte.... men det var jättespännande att vara ute på isflaken.... man visste aldrig vart man landade, för dom rörde sig hela tiden... Husse gjorde en saloon-dörr till arken, så att dom kunde stänga in mig...... dom jäklarna!!!
   
28/5 Nu har vi semestrat klart för den här gången... Men om det var nån semester kan väl diskuteras, jag var helt slut när jag äntligen kom hem till min egen säng..... oj, vad jag sov. Jag har nämligen haft kompisar hela tiden - å de e jag ju inte van.
Först var vi och hälsade på Wimse och Manjo. Dom hade världens bästa bus-tomt, med både bassäng och sjö, så gissa om jag var som en dränkt katt.... Men kul hade vi, i alla fall Wimse o jag. Manjo ville inte leka med oss, han tyckte nog vi var lite väl häftiga....
När vi så kom fram till vårt ställe i Kaisepakte, så bodde det en liten Spanjorska där vid namn Dixi - en snabb rackare, som jag nästan inte kunde springa ikapp - men vi hade skitkul.
På torsdag kom sen Zilke, så då var vi tre "tjejer" på stranden. Zilke är ju lite fisförnäm, så hon busade inte lika mycke som Dixi o mej, men hon är trevlig i alla fall.
Badade en hel del och gick omkring på isflaken som flöt omkring - det är visserligen bara högst 4 grader i vattnet, men vad gör väl det när man är svettig efter häftiga lekar eller när det ligger pinnar och flyter som behöver bärgas - då bryr man sig inte om sånt....
Sen på vägen hem var vi naturligtvis in och tittade till Pepina, Cia och NaNa också! Så Ni hör, jag har träffat en hel del kompisar i veckan.
Men jag hade i alla fall rätt om dummies-väskan - den blev aldrig uppackad!!!! Men kanske lika bra det - har man semester så har man
     
 
Kolla in, vilken snygging..... Manjo 4 mån.... Han är helmysig! Till hö: Bror Wimse, jag och lille Manjo
        
     
 
Spanjorskan Dixi trodde hon var jättestor.... Till hö: Jag, Dixi och Zilke
   
     
23/5 Vill bara önska alla EN KUL HELG!!! Själv drar jag till fjälls i morrn - till Kaisepakte
Zilke ska följa med, så jag får säkert roligt. På vägen upp ska jag få träffa brorsan Wimse och hans "lillebror" Manjo - det blir en höjdare!!! Hoppas jag får träffa Hugo och Bosse också, men det är inget bestämt om det än! På hemvägen ska vi säkert titta in till Pepina, Cia och NaNa också - det hör liksom till när vi är där uppe! Å Herre Gud - det känns som det kanske t o m blir jobbigt, men har man semester så har man, då ska man hinna så mycke som möjligt. Dummy-väskan är också packad, men den får säkert bara åka tur och retur!!!
     
22/5 Det har varit lite taskigt med träning nu några dagar - men ikväll har vi tagit ett jaktträningspass! Det blev inkallning med stopp och dirigering, linjetag, jaktfot och så ett sånt där ermarmeligt fält som matte plockar upp själv... Egentligen förstår jag inte varför jag måste följa med överhuvud taget, när jag ändå inte får hämta nåt. Känns konstigt att bara sitta där och kolla när hon jobbar - jag vet ju att jag klarar det mycket bättre.... och framför allt snabbare. Men nu har hon ju tydligen bestämt att vi ska göra så med jämna mellanrum, så det är väl bara att hålla god min
 
     
21/5 Det råder skriv-torka....... Men mysigt med porlande vatten i alla fall!!!
 
     
20/5

Ikväll har bryggan kommit i sjön och jag har badat rejält......

 

     
 

Passade på att ge matte en rejäl puss också.....

     
19/5 Alltså - kan nån lösa mitt mysterium.....? Varför hittar jag fisk i våran skog (eller rättare sagt: på vårt kalhygge)?
De e ju inte klokt det här - i tre dagar nu har jag hittat fisk i skogen..... ja, just det FISK! Liknar strömming, men jag vet inte.... En del har huvuden, andra inte och dom e fräscha o fina...... konstigt tycker jag!
Jag tycker dom e jättemysiga att rulla sig i och äta upp - men det tycker inte mina "ägare" - dom gömmer hela tiden fisken jag hittar..... Men det är inte det som är problemet. Mitt problem är: Varför ligger det en massa fisk på olika ställen i skogen........!!!!!!!!!! Ska inte dom va i vatten, eller....??
     
 

Kolla, vilken mysig liten Norrbottensgård.....

 

     

18/5

Nu är man snart 1,5 år - Herre Gud, va´ tiden går..... - det märker man ju inte minst på sommaren - den verkar redan vara slut!!!! Det är kallt och blåsigt, inte alls så där mysigt som vi hade för ett tag sen.
Igår var vi på Bruks igen - å det gick väl så där..... Jag tyckte det blev lite trist efter ett tag..... Då gick vi till Agility-planen och hade lite kul i stället. Men tunnlarna gillade jag inte - dom fick Norman springa genom alldeles själv...... Killar tycker ju sånt där är festligt har jag märkt ;-))
Men ikväll var det lyckat.... jag jobbade för första gången helt orädd efter skott! Men - som vanligt - när nånting går bra, så är det nåt annat som går snett..... Tänkte för första gången "knalla", men matte fick stopp på mig. Så nu lär hon väl bli mer uppmärksam på den biten förståss. Hon säger till alla att jag har bra stadga - men det lär hon inte säga till nån fler nu......

Bra utsikt....

 

Tillbaka