Små händelser och vad vi tränar på....     mars 2007
     
30/3 Husse och jag håller på att renovera lite i källaren... Han är jättelycklig att jag hjälper till. Men när jag gjorde tassavtryck i cementen, då ville han att jag skulle gå därifrån....
 

     
 

Behöver Du den här husse???

   
28/3 Nu har minnesträningen börjat, verkar det som. Ikväll blev det dubbelmarkeringar! Och.... nu är det konstaterat - jag har INGET minne.
Nu börjar matte surra om att det faktiskt  finns extra-minnen att köpa...... Hon vet bara inte hur hon ska installera det. Men det kommer hon säkert att klura ut på nåt sätt.....
Nåja, inte tackar jag nej till lite extra kom-ihåg på ett par-tre GB eller så - det skulle säkert vara användbart på många sätt....!

Äsch då - nu har jag blivit utmanad igen.... Gillar egentligen inte såna där grejer, men eftersom utmaningen kom från Aurora, så ska jag väl försöka svara sanningsenligt:

Sex underliga/egendomliga saker om mig själv:
* Skäller ofta och reser ragg, helt utan
   anledning!
* Älskar frukt av alla de slag
* Vågar inte gå långt från matte
* Vill INTE gå viltspår
* Vill helst åka i pulkan när vi är ute med
   skotern
* Gillar inte när folk kommer rakt emot mig,
   t ex när jag möter nån
     
27/3 Dit det bär, dit bär det.... Nu har vi varit på träning igen! Har ju börjat träna kvällstid nu, så att man kan hitta på annat på helgen....
Ikväll körde vi vidare på samma koncept som förra gången..... och det är samma saker vi behöver fortsätta öva på - MINNET t ex!! Och sen måste jag ju lära mig att ta linjetaget utan att ens tänka på störningen vid sidan om. Det är svårt ska jag säga, verkar ju mer intressant med en dummy som kastas bredvid, än en som ligger långt bort. Men, efter lite övertalning så funkade det ju faktiskt!!!!
Nu har matte dessutom kommit på att jag inte söker så ihärdigt som hon önskar..... tänk, att hon nästan aldrig är nöjd.... Verkar trist att vara sån - själv är jag helnöjd med allt jag gör!!

Just nu längtar vi i alla fall tills vi kan vara i skogen och träna. Blir lite trist med parkeringar och flygplatser, där det inte finns en endaste liten buske... Men om den här värmen fortsätter, så lär det väl inte dröja alltför länge innan vi får dra till skogen igen - då kanske man får nypa en eller annan pippi också. Äsch då - inget gott som inte har nåt dåligt med sig - då måste jag börja traggla avlämning från vatten igen - ännu en grej matte är missnöjd med. Det kanske är bra med vinter i alla fall, när allt kommer omkring!!
   
25/3 Så va då dagens träning avslutad.... Här läggs taktiken upp! Vi var ett litet gäng idag, men två ekipage saknas faktiskt på bilden. Eftersom det börjar vara många andra aktiviteter som lockar på helgerna nu, så ska vi, fr o m nästa gång, träffas tisdag-kvällar i stället.
 

  Dagens övningar började med var sin minnesmarkering. Efter det gjorde vi promenaden, där man går i par, på rad och hela tiden byter positioner. Men idag hade vi en kastare också som drog iväg dummisar. Det är faktiskt en mycket bra övning!
Sen hämtade vi våra minnesmarkeringar - som ställde till det lite. Bl a jag hittade då inte min, så det fick bli ett extra kast...... Undrar just hur man har det med minnet - måste nog tränas upp lite, verkar det som.
Efter det blev det linjetag mot levande referens-gubbe. Tanken var att vi skulle öka ut avståndet hela tiden. Dessutom hade vi en störning under resans gång + att det var en dunge på andra sidan, som också var lite störande. Det var faktiskt första gången jag provade linjetag med störning - och det gick väl si så där - men efter några omskick så gick det ju faktiskt vägen.
Kuligast av allt idag var att Doriz också var med - har ju faktiskt saknat henne de senaste gångerna - men nu är ordningen återställd.
   
24/3

Mysdag i vårsolen!

 
   
 

Husse o jag gräddar våfflor, som blev så här fina.....
Och tänk..... jag fick faktiskt smaka, det trodde jag aldrig! Än är inte undrens tid förbi
  
   
23/3 Usch, va jag mår pyton...... slö, som en gammal tant! Men, de e klart jag börjar ju bli tant nu, så det kanske är som det ska. Men jag undrar ju varför man ska bli så här fastän man inte är med valpar? Verkar onödigt! De e ju en sak om man blir slö när man ska ha valpar - som mamma, t ex, hon ska visst få nya vappisar nu i dagarna - hoppas det går bra för henne!! Herre Gud, va mycke halvsyskon jag får!!
Igår var jag på kollo hela dan hos Zilke - Visst, vi lekte ju en del, men jag var inte mitt rätta jag! Kanske lika bra det förresten, för det är ju synd om dom jag hälsar på när jag är på hugget!!
Idag har jag mest poat på - legat på bron och myst i solen. Har varit ute på en spring-tur efter skotern, men det var inte så häftigt!
   
21/3 Puuuuh..... nu kan man nog börja andas ut. Har varit så nervös idag att matte skulle hitta på en massa nymodigheter med min uppfostran! Hon var nämligen och lyssnade på Anders Hallgren igår. Men det verkar inte som om hon lärde sig nåt nytt, för hade hon gjort det, hade jag helt säkert varit försökskanin vid det här laget. Det var ju verkligen skönt. Jag har liksom gått på tå här och bara väntat att det skulle hända nåt!!
I stället har vi haft en underbar dag ute i snön idag - suttit vid stranden och eldat och kollat in både folk och fä....
 
   
19/3 Vilka härliga kvällar det börjar vara nu - man får ju nästan vårkänslor!
Har precis varit på vår vanliga skogsprommis och samtidigt gjort lite övningar. Men det blev mest det gamla, vanliga - linjetag, närsök, stopp, jaktfot o dyl. Ett linjetag blev i alla fall över ett ospårat fält - det gör vi väl inte varje dag, kanske - men det funkade!
Men i morrn blir det ingen träning - då ska jag bara busa har jag tänkt mig. Om jag nu är på hugget förståss... Zilke ska vara hos mig hela dan och det ska bli så kul sååå!
Sen, på torsdag, ska jag vara hos henne, för då ska husfolket till IKEA och dit får jag inte följa! Förmodligen för att dom ska passa på att åka in i Finland också ;-))
     
18/3 Idag var det hur jobbigt som helst med träningen.... jag är hel-loj. Tänk er mig som loj!!! Lite svårt kan jag tro, men så är det i alla fall. Mest troligt börjar jag väl bli skendräktig förståss...... trist!!!
Men, vi har i alla fall tränat lite. Började med ett oridnärt lydnadspass, där vi gick slalom mellan varann och blev inkallade genom en hundtunnel - hur trist som helst!!

Sen gjorde vi en bra övning där vi gick i par efter varann och bytte positioner hela tiden - så man var tvungen hålla koll på matte ordentligt! Den övningen ska vi fortsätta med nästa gång och utöka med kastare på sidan om.

Därefter blev det dubbelmarkering för min del - för det är jag inte speciellt bra på, men andra försöket gick riktigt bra, så då la vi av!

Efter fikat skulle vi köra klockan - men då tog matte sin lilla Ida ur skolan, eftersom jag inte var på topp idag!!!
Men jag kommer igen, var så säker....!
 
 

Ett kort från igår kväll: Liten Maya med stor boll

   
16/3
Precis så här mysigt har vi haft idag.... vicken lycka att husse är hemma med mej på dagarna......
 

   
14/3

Om man siktar på stjärnorna..... kanske man når Ökl till hösten....

 

 

Det är då i alla fall vad vi tränar för - vi får väl se hur långt det räcker!!

   
  Men idag har jag bara haft kul - Zilke har varit hit flera gånger, så vi har rejsat på utav bara den. Åsså har jag ju fått springa baki skotern förståss - husse verkar inte fatta att jag tycker det är mysigare att åka PÅ skotern, fast jag försöker tala om det hela tiden!!
Igår kväll hittade vi en älgklöv i skogen - men bara en klöv, älgen såg vi inte till!! Då tog vi ju naturligtvis chansen att träna lite med den. Älgklövar e inte dumt - bara man slipper spåra sig till dom, för de gillar jag inte ett dugg. Men skam den som ger sig, ska nog prova igen till våren. Nu har matte kommit på att det nog är selen, som jag ogillar - och låt henne tro det då, om hon nu blir lyckligare av det!!!
   
11/3 Tjena..... nu e jag här igen! Har varit väldigt slö i veckan - på att skriva, alltså. För i övrigt har det väl varit ungefär som vanligt! Även lite inslag av träning, som matte varit nöjd med - dolda linjetag med störning bl a. Visserligen på känd mark, men ändå..... Sen har jag träffat lite kompisar  och varit på långa prommisar!!! T o m att matte ägnade sin fys-tid (på jobbet) åt mig för en gångs skull - annars springer hon ju på StepIn. Men vi gick faktiskt till "Ryssland" i onsdags morse - jag var riktigt less innan vi var hemma igen!!

Idag söndag - har det varit den ordinarie träningsträffen i strålande sol och 0-gradigt... mysigt nu när man slipper frysa om rumpan!!  Blev inga tjusiga bilder idag, för vi hade ingen fotograf med oss!! Men tränat har vi gjort i alla fall. Och det blev riktigt bra!
När vi kom från skogen, där vi kört en halvdan dubbelmarkering bl a, så var hela planen belamrad med "krigare" i snö-dräkter och med gevär. Nog blev det lite morr och skall till att börja med - och det var väl inte så konstigt..... dom satt hopkrupna i varenda snödriva runt hela planen och väntade på fienden.... Undrar just om det kom nån..??!!
Nåväl, vi fortsatte med våra övningar och framför allt Klockan blev ju toppen med en massa störningar. Vi körde både stopp med inkallning, stopp med vinkling och rena linjetag. Och jag brydde mig då inte ett dugg om alla gubbar som gick runtomkring..... De´ va´ väl bra?? Det tyckte då matte i alla fall....
   
4/3 Här kommer lite action-bilder från dagens träning! Vi har tränat på med det vanliga - gå i par med markeringar och linjetag, sen blev det "klockan" och en vanlig hederlig platsliggning.
Det har varit en jättemysig dag med sol och ganska varmt - det enda smolket i bägaren var visst att jag skallade till ett par gånger - det gillade inte matte ett endaste dugg, men hon vet som tur är inte hur hon ska göra för att hindra mig, för jag gör det liksom helt apropå......
   
 
 

Som Ni ser, har vi ganska djup snö - men det hindrar inte äkta Norrlänningar.....

 
 

Soda och Sunnie in action!!!

 

 

En flat hamnade utanför bild - vi var faktiskt 6 vovvar idag

   
3/3 Nu har man haft storfrämmande från Kiruna igen. Till att börja med var det ju skitkul, men det verkar som om jag blivit en riktig sur-kärring efter sista löpet, så dom fick sig flera ordentliga tillsägelser när dom var för närgångna. Men vad hjälpte det? Naada!
Eftersom det var mörkt fick det bli en uppställningsbild i köket - lite tråkigt kan tyckas... men det syns ju tydligt vilka som varit på utställning i alla fall..... Att jag såg såååå ovärdad ut hade jag ingen aaaaning om!!!! Igår tyckte jag ju att jag var skit-snygg...... Tänk vad saker o ting kan ändras fort. Snyggingarna på bilden är alltså Manjo och brorsan Wimse. 
 

   
1/3 Nu tror jag nog matte gjort ett stort misstag, som inte anmält mig till Pite´. Men, de´ e´ klart - alla andra tjejer slipper ju konkurrens förståss!!!
Ni skulle bara se mej - och framför allt kanske känna doften!!! Har nämligen badat idag och fått lite extra balsam i pälsen..... Hur snygg som helst!!!
Men det är ju inte förgäves i alla fall, för på lördag får jag herr-besök - två snygga killar från Kiruna - Wimse och Manjo var namnen!! Wimse är visserligen en bror, men han tycker säkert det är kul med snygg syster!! Manjo ska jag nog flirta lite med - tror nästan jag har lite chans där......
Nåväl, ska väl inte bara skryta. Jag önskar alla jag känner LYCKA TILL i helgen - hade ju varit kul att träffa alla, men nu är det så att vi ska va hemma.... Men jag håller alla tassarna för Er!!!
Ska bli spännande höra hur det går - hoppas jag får göra

Tillbaka