Små händelser och vad vi tränar på....        mars 2008
     
30/3

Vaddå sommar???? Gud va dom luras! Det är precis lika vintrigt idag, som det var igår. Visserligen sa dom sommar-tid, men det tolkar jag som sommar! Alltså, jag förstår inte vad dom håller på med! Ändra tiden! Den ska väl vara som den är.
Dom har ju hur mycke konstiga idéer som helst dom där två-benta. Nåt sånt där knäppt hade aldrig vi hundar kommit på. Det ställer ju bara till det. Man blir hungrig på fel tid, trött på fel tid, pigg på fel tid o s v - till vicken nytta?? Ja, INGEN, om jag får tycka till!
Men, nu är det som det är och man är tvungen hänga med.....

Vi har i alla fall återupptagit lite stadgeträning vid linjetag idag. Jag är ju ganska klurig nämligen, så precis när matte börjar lita på mig - då gör jag en tjuvstart!!! Skitkul att jäklas lite och hon blir så himla frustrerad och säger att hon inte kan lita på mig ett endaste dugg. Men, som sagt, nu ska det visst bli hårdträning på just det momentet!! Vi får väl se om det lyckas den här gången.

   
29/3 Go´natt, Sov Gott!!! I morrn när vi vaknar är det visst sommar.....
 
     
29/3 Vi har varit på SM i Passivitet idag. Nä, så hette det inte, men det kändes lite så!!
SM i Skidskytte hette det visst och där var det mycke folk och fä! Men jag lyckades hålla mig väldigt lugn, faktiskt - det var bara en hund som jag skällde ut - men han var säkert i behov av en utskällning. Matte var ganska nöjd med mig - helt otroligt!! Å dom där skotten dom var ju så "fjesiga", så man förstod då inte ens att det var skott!
En skidskyttetjej från Östersund kom i alla fall fram och gav mig en kram och faktiskt var det flera som tyckte att jag var snygg - så de så!!

     
 

     
 

     
24/3
  JaHa, då var det väl färdig-pussat för den här helgen då! Men jag har gjort mitt bästa ska ni veta och gett påsk-pussar till alla jag träffat. Det är kul med påsk - för då FÅR man faktiskt pussas. Eller, rättare sagt, man SKA pussas. Det hör liksom till.
Nu brukar jag ju inte bry mig om sånt - jag tycker att man ALLTID ska ge bort en rejäl puss, eller flera, oavsett vilken dag eller helg det är!!!
     
23/3 Det var kul det här med skidor - man får ju se hur mycke djurspår som helst när man är där inte allt annat folk håller till. Sen är det ju så himla mysigt att skaren håller för mig, så det är faktiskt nästan som på sommarn - man rör sig lätt över stora vidder (myrar heter det visst på sommarn).
Sen, när det var dags för fika fick jag göra lite kött-bulls-uppletande - inte svårt precis, men smarrigt värre!!
 

   
22/3 JoDå - det blev skidåkning idag också. Eller man kanske ska säga skid-hasning, för inte går det fort inte ;-)) Det var inte lika kul idag för det blev inte en endaste vurpa!! Men däremot såg jag miljoners harspår.... men bara spår!!
En super-enkel dubbelmarkering fick jag också göra, mest på skoj - för att jag skulle få göra nåt kul på Påskafton ;-)) Men "kul är kort" verkar det som!!! Det gick ju på 0-tid att hyfsa hem dom där två dummisarna!!
   
21/3 Undrens tid är tydligen inte förbi....!!! Idag tog husfolket fram skidorna, som legat på vinden de senaste 15-20 åren! Men idag skulle det åkas skidor - jo, hejsan vad det gick ;-))
Matte tog på sig kamouflage-byxorna, men det hjälpte inte - vi såg alla vurporna ändå!!!
   
 

Efter ungefär fem meter och första lilla, lilla knixen (som knappt syntes) såg det ut så här - oj va kul - att hon kom på att busa med mej just nu........

 

 

Upp med Dej nu, klantskalle, vi ska ju till skogen.....

 

 

Nåväl, till slut kom hon upp på benen och vi kunde fortsätta. Själv hade jag mest jobbigt med alla spår efter harar och rävar, som det var ganska gott om!!

 

   
20/3 Idag blev det en riktig långprommis med följe-skoter, som såg till att vi fick fika innan vi begav oss hemåt igen.... Jätteskönt väder, riktigt påsk-väder, precis som vi vill ha det i Norrbotten den här tiden på året!
 
  Som synes har vi ganska gott om snö... Här var det några spännande spår.... räv??
 

  Snart är det nog apelsin på väg.... Ja, ja, mensan.... här är mitt utflyktsfika!!
 

     
19/3 Två år tog det.....! Innan Doriz och jag började busa. Men igår hände det - kul, kul!! Man måste ju vara lite försiktig, tycker jag. Man kan ju inte bara gå omkring och busa med alla hur som helst. Nä, först ska man pussas nåt år - sen kanske, kanske!!
Mattarna blev så glada och kallar oss numer kompisar - och inte bara träningskompisar!!

Bortsett från det så har vi påskledigt nu!!! Har precis hängt upp påsk-kärringen och pyntat lite med fågel-vingar???? Jag fattar ingenting. Trodde ju att vingarna (eller vipporna, som matte säger) var till mig och att vi skulle träna, så jag var alldeles till mig när vi öppnade påsk-kartongen. Men icke, sa Nicke, dom skulle upp i en stor påsk-björk ute på altan - va löjligt!!!!!
Men nu hoppas vi i alla fall på lite sol, så är helgen räddad! Vi vill ju förståss vara ute så mycke som möjligt. Och vem vet, man kanske får leta reda på nån riktig fågel, om man har tur.

 

GLAD PÅSK!!!

 
   
15/3 Ser Ni vad jag njuter....???? Alltså.... det är ju det skönaste som finns när man blir lite ompysslad - orkar knappt hålla ögonen öppna. Meningen är att jag ska bli påsk-fin! Det var verkligen på tiden att jag fick mig en upprustning, för jag har faktiskt sett ut som "sju svåra nödår". Men nu e jag snygg igen!!!!
Tänk, vad det behövs lite när man har grundförutsättningarna ;-))
 

   
 

Under-ground-uppletande av boll....

 
   
14/3 Vad gör jag för fel?????? Maya har varit hos mej hela dan idag och jag har försökt leka med henne - men hon VILL INTE. Jag måste ju göra nåt fel - men vad??? Förr i världen - när vi var unga - kunde vi leka och ha jättekul, men inte nu längre - nu umgås vi bara. Kan det ha med åldern att göra, eller......????
 

     
9/3 Vi lider av dåligt samvete här!!! Ja, inte så mycke jag, men matte har jättedåligt samvete för att vi inte tränar som vi borde. Hon läser med jämna mellanrum Tyras blogg och ser att hon och Soda tränar hela, hela tiden. Och hon tycker dom e så duktiga sååååå. Men - till kärnfrågan - Gör hon nåt åt det????? Näedå, inte ett dyft och då tycker jag ju faktiskt att hon får skylla sig själv!! Eller hur - det är väl rimligt??

Vi kommer i alla fall precis från en skogsrunda - idag snöar det på tvären igen och temperaturen gör att att det fastnar snö på hela mej! Det är ganska varmt med andra ord. Undrar just om det är nåt fel på min päls - en flat ska väl inte bli så???? Kolla in bröstet - inte konstigt att man inte kan springa speciellt fort.....Fick i alla fall göra ett linjetag över en ospårad linda, som gick alldeles utmärkt. Matte tror det berodde på att det inte gick att springa så fort i den djupa, klibbiga snön. Men hon ska ju alltid ha nån bortförklaring när jag är duktig. Se där förresten - ett pyttelitet försök till träning i alla fall.

Sen rymde jag till en collie-kille igen och matte blev så heligt förbannad att jag faktiskt helst velat krypa under jorden. Då var det min tur att få dåligt samvete, så då gick jag fot med henne läääänge efteråt - och, tänk, hon blev snäll igen. Ni ska ju inte tro att hon slår mig eller nåt sånt - men hon låter som ett rytande lejon, så det går inte att missuppfatta sinnesstämningen.
Men, nu är allt frid och fröjd igen och jag antar att det blir ganska mycke soff-läge resten av dan!!
     
7/3 Dagen idag blev ju en riktigt häääärlig dag!! Matte ledig och solen lyste!
Det började nästan direkt på morron när Zilke kom och hälsade på. Då blev det en bus-prommis på sjön, där vi åt häst-skit, busade och hade allmänt trevligt.
Sen vidtog ju det obligatoriska kaffedrickandet. Tänk, jag kan då inte förstå vad som är så speciellt med kaffe. Det luktar ju inte gott precis, man ids då inte ens tigga. Men, men dom får väl hållas - tycker dom det är gott, må dom ju få dricka. Efter kaffet blev det mer bus tills dom åkte hem.
Då packade vi skotern och pulkan för en liten utflykt. Kosan styrdes mot en liten ö i vår sjö. Jag fick åka pulka dit - tjohooo! (men hem fick jag allt springa). Där eldade vi och husse gjorde varma mackor till sig o matte. Men INTE till mej - jäkla snåljåp! Men jag ska visst va tacksam i alla fall säger dom, för jag fick en GAMMAL korvmacka. I och för sig får man väl tacka för det - i normala fall får jag inte ett dyft när dom är ute o fikar. Så, det var väl kanske min lycko-dag???
Nu har jag precis "nappat" en stund och ätit middag. Kvällen kommer visst att bestå av nåt som heter "så ska det låta". Jag är då inte ett dugg intresserad av sånt (å inte matte heller för den delen) men jag kan ju alltid sympati-ligga i soffan - det är väl ingen dålig avslutning på en bra dag!
Trevlig Hel på Er alla!!
     
 

  Det var TUR att dom inte tog kort på min macka, kan jag säga......!!!!
 

     
 
PS!!Så här gör vi när vi vill ha tyst på matte - vi bara ger henne en macka, sen är allt lugnt o skönt.......

     
3/3 Oj, oj, vad jag ställer till det!!! Nu har grannpojken varit tvungen åka till veterinären också - bara p g a mig. Han har tydligen haft det jättejobbigt nu när jag löpt och till slut hittade hans husfolk bloddroppar på golvet, men ingen orsak.
Det visade sig - efter undersökningar och provtagning - att han hade sår på snoppen - bara för att han längtat och trånat efter lilla mej!  Åtminstone var det vad veterinären trodde.
Jag ska prata med honom när allt är över - måste ju reda ut om det verkligen var mitt fel.....?????
Och det är säkert inte det enda jag ställt till med - hans husse o matte är ganska hål-ögda vid det här laget! För att inte tala om Samojed-hussen - han har fått vara ute och leta med bilen för att försöka hitta och få hem grabben! Vit hund på vita bilvägar - det är ju livsfarligt för sjutton! Men vad vi vet har han i alla fall överlevt.
Ja Herre Gud - vicket elände! Tur att jag bara löper 2 gånger per år.....
     
2/3

Sånt här pysslar vi med idag......hoppas, hoppas, hoppas att jag får smaka lite tårta!!!

 

     
1/3

Titta, det snöar - Titta, det snöar - Allting är vitt, vitt, vitt.....

 

   
TjooooHooooo vicken snygg syster jag har - JätteGrattis till Elli som tog hem ett Cert och blev BIM på utställningen i Piteå idag, inte illa!!
Åsså får vi inte glömma sessan Alta - hon fick en sån där lila rosett, Ni vet!!!

Tillbaka