Små händelser och vad vi tränar på....      mars 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

     
31/1

Aaaaaajjjjjj........ precis så här har jag det nästan hela dagarna!

 

   
 

När hon inte biter mig, så har vi dragkamp! Här blev det om en presenning, eftersom vi jobbat på vedbacken nästan hela dan. Vi har villigt hjälpt husse att sprida ut ved runt tomten!!

 

   
28/3 De här är ju inte riktigt klokt!!!! Vi har fått 1 dm nysnö i natt. Och det ska visst fortsätta hela dan! Det måste vara upp-och-nedvända-världen! Vid den här tiden på året ska ju snön försvinna, inte komma!!! Så nu är alla skoterspår puts väck igen....
   
27/3 Tack Djurmagasinet för den godaste middag vi nånsin ätit.....!!!!! Eftersom dom fyller 1 år här i stan, så delade dom ut lite gratisprover.... och, som alla vet - Gratis är gott!!. Vi fick hjärta o lever - vilken höjdare! Första och förmodligen sista gången vi fick mjuk, god mat till middag!!! Åååååå vad vi njöt.

Innan det var vi på en lång prommis efter ett skoterspår. Syrra börjar ju bli så stor nu, så man kan gå en bit..... sköööönt! Det har mest blivit kortisar länge nu - i alla fall när hon varit tvungen hänga på.
Sen har vi blivit frissade runt tassarna - det fastnade ju så himla mycke snö, så det lät som om man hade högklackat på sig.... Ja, ni hör - dagarna går här också!!
Visst ja, glömde ju - Syrra har hoppat in i lillbilen 2 gånger idag....... vicken framgång - tycker faktiskt det är läge för vågen

Och nu sitter vi här i skenet av en massa ljus och inväntar EARTH HOUR! Så nu måste vi faktiskt stänga datorn också....  det är sååååå mysigt med bara ljus! Men, jag måste ju erkänna att vi fuskar lite. Husse klarar sig visst inte utan Körslaget, så TVn får stå på... men allt annat är släckt. Så nu är det soffläge o ljusmys som gäller!!!! Ha´de´!!
   
26/3

Ikväll har det varit fågeljakt på tomten..... de ni!!!!

 

  Taskigt kort - men det enda som blev nåt överhuvudtaget!!!!
Kråkan levde faktiskt här, visade det sig - stackars kråka!!! Men sen bet den mig i nosen, då slutade jag tycka synd om den........
Husse fixade snabbt till saken och sen blev det små kråk-övningar för Syrra också. Hon är helt tokig i vilt, kan man lugnt säga. Så nu är det vilt-förbud där ett tag.
Igår hade vi en duva och det var samma sak då. Hon äääääääälskar vilt!! Undrar just om hon kanske får för lite mat???
   
21/3 Ja, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta????? Men Syrra har idag - för första gången - tagit sig upp i vår lilla bil alldeles själv......?????? 7 mån gammal!!! En del har inte speciellt bråttom, vill jag lova. Ska bli spännande att se när hon tänker äntra den större bilen ;-)

Annars har det varit ganska mysigt väder idag, så vi har varit ute en hel del. Det är ju jätteskönt nu när man slipper frysa fötterna av sig.

Sen har Syrra fått vara till stan och hälsa på Maya - men då fick inte jag följa, jag fick minsann sitta i bilen o ha tråkigt alldeles själv...... Hon klarade visst den där läskiga, öppna stentrappan galant. Det var ju lite skämmigt, jag som fortfarande tycker att den e jätteläbbig...
   
20/3 Igår fyllde lilla Syrra 7 månader. Tänka sig!!!! Lite svårt att förstå, för hon är fortfarande jättebarnslig! Och inte kan hon nåt heller....... Hon vet ju inte ens hur lingonris ser ut. Skrämmande!
Men, men - vad göra?? Inget alls kan jag tro. Vi fortsätter vänta på att snön ska försvinna och under tiden myser vi väl på och busar som vanligt.
Idag har hon och matte varit på bruks, där det var lydnadstävlingar. Och sin vana trogen så hetsade hon inte upp sig ett enda dugg..... (Syrra alltså) - tyckte bara att det var kul att träffa lite hundar och folk. Hon fick t o m träffa min Max..... det vet jag inte om jag gillar. Hade ju velat vara med förståss.... Men själv fick jag springa skoter med husse i stället.
Sen var vi till skogen en sväng - men vaddå??? Plogkanterna är högre än oss, så det blev bara till att springa efter vägen....  hur kul är det på en skala???? Och inget lingonris så långt ögat nådde!!!! ;-)

Åsså fick vi ett SMS - Syrras mamma har varit i Harstad och visat sin bästa sida - så nu är hon visst Norsk Champion också...... oj, oj, oj. JÄTTEGRATTIS Alta!!
Förresten - en brorsa till mig - Smart - blev 2:a bästa hanhund...... så jag har också fin släkt, så de så!!!!
   
14/3

Kolla vilken liten snygging som hälsat på idag - en Soda-dotter vid namn Luna

 

  Hon o hennes blivande syskon Cia o NaNa var förbi en snabbis på sin väg till Kiruna, städernas stad!! Ja, ja dom hade med sig en chaufför och en mattant också, men dom brydde vi oss inte så mycke om.
Däremot blev den lilla ordentligt mottagen - matte blev faktiskt tvungen sätta koppel på Syrra efter ett tag, för hon ville ju naturligtvis busa ordentligt, men det blev liksom för mycke....
Luna var en liten tuffing - full av liv och helt enkelt jättesöt!!! Så vi ser fram emot att se hur hon artar sig. Hon har ju en fenomentalt fin mamma, så det blir säkert nåt jättebra!!!
   
 

   
 

 

Syrra vinkar till Luna.... (skitdåligt kort, men lite fränt)

 

   
14/3 Måste bara sätta in ett kort på min idol - hon e ju faktiskt jättefin, tycker jag!

Men det vete sjutton, förresten, om hon fortfarande är min idol...... Hon var det ända till igår kväll, men då morrade hon åt mig för första gången,  den lilla satmaran..... Så nu börjar allvaret, verkar det som. Får väl försöka visa lite mer pondus framöver - om det nu går! Jag e ju så himla snäll, så det blir svårt.....
 

   

          PS! de e Madde som tagit kortet!

     
7/3
Alla som fått en HP-rosett måste posera med den i munnen - så har i alla fall vi förstått det.
Så därför får även Syrra göra det. Hon fick den i Pite igår...... gissa om hon va mallig!!! Nån sån har jag aldrig fått, så jag är faktiskt lite avis!!!
Men, men - hon måste bevisa att hon har nåt i skallen också, annars står hon sig slätt mot mig i alla fall...!!

Det gick bra för alla syskon som var där - Wille slutade som BIS2 - de ni!!!! Fint värre, om ni frågar mig!

Själv satt jag vid ring-side och apploderade - när jag hade tid vill säga, för det var ju så himla mycke folk o hundar man var tvungen pussa på - rena paradiset för en sån som mig.

Men nu har lugnet lägrat sig igen efter en helt fantastiskt kul o mysig helg. Tänk er själva - jag hade tre småttingar att bossa över och leka med - toppen! Blev ju lite tomt när dom åkte hem igen.

En massa fotande blev det - men jag fick minsann inte vara med på ett enda.....typiskt, nu är det BARA småttingarna som gäller!!

 

Syrra i fullt fart mot HP....

 

 

Hon hade förståss proffs-handler - annars hade det nog inte blivit nåt!
Tack Mia!!

 

 

Inför domarens kritiska ögon....

 

 

Nu får det vara nog med utställningskort!!

   
 

Hon fick faktiskt lov att träna lite nyttiga saker också

 

 

Sen var det dax för gruppfoto - Syrra, Clara och Presley

 

   
5/3 Ikväll är vi totalt utslagna både Syrra o jag!! Vi fick nämligen besök av Syrras syskon Clara och Presley igår och dom har varit här nästan hela dan idag också - så vi har busat o busat o busat. Själv har jag bossat en del också - och bara det tar ju på krafterna. Som om det inte vore nog med det, så har vi dessutom blivit proffs-klippta - så ni kan ju bara tänka er, vi ligger totalt utslagna!!! Men kul har det varit. Och snygga är vi!
I morrn bitti bär det av till Pite - då ska Syrra visa alla vi känner hur himla snygg hon är.... Vi får väl se hur det går..... Fyra av hennes syskon ska också ställas, så då blir det en rejäl syskonträff. Själv skall jag bara sitta vid sidan och kolla in eländet..... f-låt snyggingarna, menar jag.
 

Syskonbus

 

   
 

 

Hela gänget med chefen i spetsen....

 

Tillbaka