dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok mars 2013

 
31/3 Usch, vilken trist påskhelg vi haft!! Så här mycket ensam hemma vet jag inte om jag nån gång varit. Husfolket har åkt fram och tillbaka till "hemmet" hela helgen. Vadå "hemmet" tänker jag, är inte det här hemma, där vi bor??? Det har jag alltid trott. Men det verkar som om det finns ett annat "hem" också - men dit fick vi inte följa.
Vi har fått gå på prommisar på helt omöjliga tider - ibland tidigt som f-n på morron, när vi vill sova. Men, det kanske vi inte ska klaga på - vi har ju fått vara ute lite i alla fall. Och ibland har vi fått sova i husvagnen och ibland i huset - en kväll la vi oss inne, men fick flytta ut till vagnen med matte mitt i natten. Man kan ju verkligen fundera vad det är som händer..
Som sagt - det har inte varit nån ordning alls. Men jag hoppas innerligt att det är övergående. Den enda ljusglimten på hela "Glada" Påsken var att Doriz kom förbi..... men inte ens det funkade - då fick husfolket dra iväg igen och Doriz blev tvungen åka hem. Snacka om att vara trevlig med sina kompisar.
Nåt påskägg har vi inte heller fått. Vi har fått torra ben på kvällarna - men dom måste ha varit från förra påsken, för sååå torra var dom. Ja, ja - va ska man säga? Att hundlivet har sina prövningar, kanske - tur vi är två i alla fall..... Hoppas bara att det blir nån ordning snart och att solen fortsätter lysa, för det har varit helt otroligt väder hela helgen - det har vi sett genom fönstret!
   
27/3 Oj, va vi haft jobbigt nu i tre dagar.... De e ingen barnlek att ha hantverkare, ska ni tro! Dom kom å gick hela tiden och varenda gång var det som om vi aldrig sett dem förut. Och då måste man ju tala om att man finns, eller att inkräktare är på väg! Så det har varit lite livat - kan man lugnt säga. Tur att dom gillade hundar i alla fall. Men nu blir det lugnt ett tag - alla som jobbar ska ju tydligen ha påsklov både före och efter påsk. Inte bra..... nu blir vi ju totalt arbetslösa över en vecka igen. Så det är väl lika bra att vi tar påsklov också! Önskar alla vi känner en riktigt Glad Påsk med mycke godis och sol!!
 
Sitter o väntar på påsk-kärringar
 
 
Posé i solen....
 
   
24/3 Ja, de var den helgen de. Nu är den över och i morron börjar allvaret här hemma. Då kommer hantverkarna och ska börja återställa källaren....... undrar just va Syrra kommer att tycka om det.
Och vad vi ska skälla på gubbarna..... Som tur är, så har snickaren också två skäll-hundar hemma, så han är van. Men matte blir aldrig van - hon känner sig totalt värdelös som hundägare när hon inte lyckas få tyst på oss. Egentligen kan man väl säga att hon har gett upp nu, så vi är i alla fall bara två som skäller - förut var vi tre ;-)

Vad vi gjort sen sist?? Ja, inte är det mycket - det har varit de vanliga prommisarna. Men vi har faktiskt fått oss flera skoter-spring-turer också - t o m att matte tog skotern en dag och drog iväg med oss. Det hör ju inte till vanligheterna. Åsså hade hon pulkan med sig, så vi fick åka på hemvägen - toppenskönt, om ni frågar mig. Det är jättefint på sjön nu , man kan springa överallt.
I fredags var vi och kollade in några HS:are som tränade i Puckelpisten, men vi bara hälsade på dem en sväng för vi hade annat för oss. Men idag har vi tränat lite för oss själva - linjetag, stopp och för Syrras del att inte byta apport.
I fredagskväll var det synd om oss..... vi fick vara ensamma hela kvällen! Lasse Stefanz var på Farmen och då gick naturligtvis husfolket dit också. Det blev vårat fredagsmys det..... inte bryr dom sig speciellt mycke....

 
   
21/3 Idag lyckades vi lura ut Källargubben på en liten skotertur..... Var jättelänge sen vi sprang skoter nu, så vi tyckte det var skitkul att sträcka ut lite. Men det blåste så himla kallt så mysstunden på ön blev kort..... bara att springa hem igen!
   
 
Riktiga parhästar
 
   
 
Hej va de går.... men jag orkar inte hålla samma tempo som Syrra hela tiden - åldern tar väl ut sin rätt, kan jag tro
 
   
 
Lite stretching i väntan på apelsinfika....
 
   
 
..... finns de nå mer???
 
   
20/3 Här har det firats Vårdagjämning..... Källargubben har firat för sig själv, men matte o vi packade ryggan och drog till vårt nyfunna träningsställe. Det är så himla mysigt där med en massa små kullar och en frusen å - vi kallar stället för Puckelpisten numera (namnet har vi stulit av Maria B). Där blev det linjetag i många riktningar - upp och ner och så blev det markeringar med dolda nedslag bakom kullarna. Jättekul var det!!
När vi lagt ut de första linjetagen satte vi oss i solen nere i ån, där det var lä, och åt apelsin och njöt - De ska va gött å leva....! Sen blev väl just de linjetagen kanske inte så där himla bra, för vi e ju inte dumma, ska ni tro. Vi försökte komma fram på skoterspår som gick lite kors och tvärs för att slippa kuta i snön..... vilket alltså betydde att det inte blev raka linjetag, vilket var meningen. Men, men shit happens. Huvudsaken man har kul är vårt motto numer!!
   
17/3
Syrra är snål om bollen......
 
  Flera dagar med massor av sol och härliga prommisar har det varit sen sist. Vi har t o m hittat ett jättefint träningsställe, där smågrabbarna lekt med sina skotrar så att det går att gå överallt...... Vi har letat efter ett sånt ställe jättelänge nu så vi är såååå nöjda - ska snart dit igen.....
Igår kväll var vi o hälsade på toppenkillen Norman! Det är ju förstås bara jag som tycker att han är toppen för Syrra gillar honom inte, så hon satt mest i soffan och tryckte tillsammans med matte. Hon förstår inte vad hon missar när hon är så där fjantig - jag hade ju jättekul för han har hur mycke leksaker som helst som man kan botanisera i. Men vi är liiiiiiite trötta i ögat idag - man är ju inte van att vara borta halva nätterna.
Zilke har nyss varit förbi på en snabbvisit också - hon tog oss nästan på sängen. Men vad gör väl det - alltid kul med lite besök, oavsett hur och när......
Men nu ska vi nog nappa en stund innan vi drar till skogs igen. Idag är det ingen sol, men det får väl gå ändå...
   
13/3 Nu har vi varit på lite HS-träning igen..... båda två! Soligt och skönt, tyckte mattarna, som mest satt på ryggsäckarna o surrade ;-)
Men lite fick vi gjort i alla fall - jag fick göra flera linjetag och en dubbelmarkering. Det sistnämnda måste jag fortsätta att träna på, så att jag blir lika bra som Syrra. HerreGud vilket svammel egentligen - varför ska jag kunna det? Det är så mycket annat som jag är bättre på - t ex att skälla. Men inte behöver Syrra träna "skall" bara för det....
Hon fick träna att inte byta apport men av nån anledning försökte hon aldrig...... märkligt! Sen blev det lite stoppträning också för henne, men det är hon ganska bra på så det gav väl kanske inte så mycket.
Det var i alla fall kul att träffa lite folk o vovvar. Och det är ju så himla skönt att vara ute när det är så här soligt....
   
12/3 Äsch då - det blev vardag = källarjobb den här veckan också! Syrra är inte glad åt husses vedermödor att få ordning på källareländet. Men som tur är så har vi en matte, som inte har så många hantverkaruppdrag. Hon tar med oss ut i den strålande solen, så att Syrra kan slappna av den stunden i alla fall.
Idag har vi t o m fått göra minneslinjetag, som gick som smort. Däremot gillar jag fortfarande inte att Syrra är bättre än mig på dubbelmarkeringar. Jag sökte och sökte där ute på sjön (utan en enda referens) och kom bara längre och längre ut. Så Syrra fick tillåtelse att hjälpa mig och hon visste exakt var hon skulle leta. Lite taskigt med tanke på hur länge jag tränat.....
Igår skulle vi gu´bevars gå mot solen och ha det mysigt var det tänkt, så husse fick skjutsa upp oss till Rotlunda där vi tog ån ut på sjön...... Det var bara det att när vi klev ur bilen gick solen i moln. Men va´då, vi fick oss ju en prommis i alla fall, men vi fick inte lapa nån sol.

I söndags fyllde vår kompis Zilke 13 år - en aktningsvärd ålder, värd att fira! Meningen var att vi också skulle få följa med och uppvakta henne - men av det blev intet - vi fick sitta kvar i bilen av nån underlig anledning. Det är ju för sjutton vår kompis.... Men hon blev i alla fall uppvaktad och hon blev så glad, sägs det. Hon lekte visst som vanligt med sin svans och halvsprang omkring i lägenheten. Hoppas att hon får hålla sig kry och frisk länge till, för nästa gång ska vi följa med på kalas, så de så!!
   
9/3 Härliga tider...... Lördag, vackert väder och ingen som jobbar i källaren! Alltså kan även Syrra njuta av livet...
 
   
 
   
 
   
  Själv försökte jag spåra en skidåkare, men jag hittade ingen fastän jag var väldigt spårnoga...
 
 

Apropå spårarbete...... igår var vi upp till järnvägen och hämtade hem ett halvt älgben med klöv.... kan nog komma till användning framåt våren, när vi antagligen ska försöka spåra igen. Matte har ju visserligen sagt att vi ska lägga av med spårandet, men om jag känner henne rätt så måste vi nog försöka än en gång..... vad ska hon annars med klöven till, kan man ju undra.

Efter vår sjöprommis idag blev det sökarbete på tomten - oj, va de va kul. 18 dummies fick vi leta rätt på i snön...... Känns som om vi börjar tina fram lite! Men eftersom vi är ganska ovana vid att jobba nu, så blev vi ganska slut i pallet. Och inte bara där förresten - soffan var jätteskön efteråt!!

   
6/3 Jag tror att Syrra kommer att hamna på psyket efter den här erbarmerliga källarrenoveringen. Hon är så himla rädd för allt ljud där nerifrån - och då menar jag alla! Husse behöver bara bära in lite grejer för att hon antingen rymmer ut på sjön eller sitter inne o skakar. Helt otroligt! Det måste ha hänt nåt med kompressorn, som ingen annan än hon reagerat på. Men det har ju spridit sig till alla andra apparater som låter också.
Det är faktiskt synd om henne - kan inte vara hälsosamt att vara så där rädd. Mitt vad det är kanske det rinner över, man vet ju aldrig.
Igår morse satt hon mitt ute på sjön.......men för det mesta sitter hon längst ner på tomten och inga böner hjälper - hon kommer inte - sitter som fastnaglad i backen. Om vi visslar kommer hon, men matte vill inte använda inkallningssignalen i de här lägena! Så idag ropade matte att det var MAT och det dög faktiskt också. Det var lunchdags, så det var inget ljug. Hon är tydlligen inte räddare än att hon vill äta i alla fall - alltid något! Men hon är ju flat, så det kanske inte är så konstigt.
Nu har hon i alla fall rullat ihop sig i sängen, för det är ingen som jobbar där nere och förmodligen är hon helt slut.....
Oj, oj vad trist att det ska va så här - och det kommer att dröja många veckor innan källaren är återställd.
 
Känns som om Syrra helst skulle vilja kasta sig i sjön......
 
   
5/3 I em tog vi en liten paus från röran här hemma och gick på HS-träning. Och, tänk.... JAG fick följa också! Det var så himla kul, så jag skällde ut allt och alla ända från Buddbyvägen och in i garaget! Men sen blev jag tyst och tyckte att det var toppen att för en gångs skull få vara med.
Syrra skötte sig mycket bättre än vanligt - enligt matte. Hon var visst inte alls lika låg som hon brukar. Jag tror nog faktiskt att det berodde på att jag var med och beskyddade henne ;-)
Nu kan man väl inte skryta med att det blev så mycke träning men det blev ju lite miljöombyte i alla fall.
På fm var vi på vår sedvanliga runda och hittade mycke spännande saker uppe vid järnvägen. Till slut blev det koppel på, för det var mycke att kolla in..... äta, menar jag. Tåget hade nämligen kört över en älg där alldeles nyligen (den andra i vinter). Så, om nån behöver klövar för viltspårsträning så finns det där. Matte grämde sig att hon inte hade nåt att bära dem i....
   
4/3 Ooops..... det har visst redan blivit mars! Inte underligt att Zilke undrar om vi somnat in totalt, eftersom jag inte skrivit på så länge.
Men det är upp-och-nervända världen här, så det har inte blivit så mycket datortid. Och matte måste ju starta upp eländet, för det har jag inte lärt mig än och hon har inte haft så stor lust att datorisera på ett tag. Men nu är den igång och jag kan väl passa på och berätta att vi i alla fall lever - men det händer inget på hundfronten, om man säger så. I alla fall inte hos oss. Men Syrras mamma var i Pite i helgen och blev BIS Jakt - det var ju toppen-bra. Hon har verkligen en snygg morsa... men det visste vi ju redan.
Vi prommar förstås varenda dag och ibland blir det nåt skoterspring också, men det är allt. Ev blir det HS i veckan - Syrra kan ju i alla fall hoppas på det. Jag lär inte få följa, kan jag tro.