dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok mars 2014

 
31/3 Det som göms i snö...... Idag gjorde Syrra verkligen otroligt fina fynd i skogen - två gånger på olika ställen. Det var inte vilka fynd som helst - det var långa, stora älgben med klövar o allt..... sura, illaluktande och inte alls populära hos matte. Men nu hänger det älgben i björkarna här uppe. Lagom till påsk har vi dekorerat skogen, men inte med påskvippor utan äckliga älgben.
De e ju inte konstigt att vi nästan aldrig ser älgar numera - nån har ju kapat benen på dem.....
Men Syrra var mallig och stolt ska ni tro. Och sen när vi kom hem slocknade hon som en slagen...... verkade som det tagit ordentligt på krafterna att vara på jakt. Konstigt, för det var ju ingen som sprang ifrån henne precis.....
   
30/3 Nu är det snurrigt här och Syrra o jag gnuggar oss i huvudet och undrar vad som hänt..... men det enda troliga är väl vårkänslor, har vi kommit fram till.
Vi har nämligen fått träna i två dagar nu - och inte bara en markering eller två, utan på riktigt!!! I förrgår hittade vi t o m barmark att vara på - inte illa!
Hur som helst så var det skitkul - igår tjorvade jag och idag tjorvade Syrra. Men det betyder ju att Syrra var duktig igår och jag idag, så de så!!!
   
26/3 Det har smugit sig in en katt bland hermelinerna...... eller är det en pudel som smugit sig in bland flattarna????
 
  Matte säger att det är Syrra, men det kan det väl inte vara! I så fall måste det blivit nåt stort fel. Och uppfödaren påstår ju att hon är en renrasig flat. Ja, vad ska man tro? Jag ser det jag ser!
   
20/3 Åååå, va vi har njutit den här veckan...... vilken skare vi haft!!!! Vi har knatat omkring i skogarna på ställen där man överhuvudtaget inte tar sig fram på sommaren - vi har alltså varit på små äventyr varenda dag! Och solen har visat sig från sin allra bästa sida också. Man springer lätt som en plätt överallt!! Och mitt i det har vi fått göra nåt linjetag också - en toppenvecka alltså. Men nu snöar det - säg den lycka som varar beständigt!
   
16/3 Vi ville inte vänta till sista april, så vi gjorde en egen majbrasa redan idag.....
 
  .... vi håller på att städa upp efter vår vedhuggning och trodde aldrig att vi skulle få fjutt på alla sura kvistar, men det tog sig...... Så nu har vi bara tre majbrasor till som ska eldas upp innan snön försvinner.
 
  Vi tyckte väl det var ganska tråkigt att elda, men vi fick också vår beskärda del. Det var ju toppenväder idag - första "riktiga" vårvinterdagen med skare, så att vi obehindrat kunde springa överallt. T o m matte kunde gå på skaren, så idag struntade vi i skoterspåren och drog bara iväg uppåt skogarna - toppenmysigt.

Igår fick vi t o m träna lite dubbelmarkeringar och gud så roligt det var!!!! Fort var det gjort - jag spikade alla..... Syrra fick som tur var lite hjälp av vinden, så hon fixade det också. Vi har ju återvänt till livet nu efter allt blodande..... t o m Syrra är på hugget igen - kul!

Igår kväll fick vi nån typ av utmaning på FB, så då blev det äggapportering! JaJa, apportering är väl synd att säga, men Syrra fick i alla fall hålla ett ägg. Vi vågade inte låta henne hämta det........
 
   
13/3 Här jobbar vi på, ska ni veta - med både det ena och det andra...... Mest jobbar vi på att tillfredsställa varandra i brist på killbesök. Vi börjar vara ganska mjuka i ryggen nu och magmusklerna har fått sig många rejäla omgångar. Men vad gör man när man inte får träffa några killar???
Sen måste vi ju hjälpa till med vedtravningen också - men det blev klart idag, så nu slipper vi tänka på det.
Som om inte detta skulle va nog, så drar matte ut oss på långprommis också...... just nu är det inte ett dugg kul - vi trivs bäst att vara hemma och sköta om varandra.

Men ett är säkert - vi sover som två slagna hjältar när det äntligen är slut på "arbetsdagen" - man orkar ju inte hur mycke som helst!!
 
   
 
   
8/3 Då har vi då äntligen blivit lite frissade - det var på tiden, kan man säga. Det är säkert en månad sen vi beställde tid hos vår amatörfrissa och nu äntligen skred hon till verket. Men man ser så klart att det inte är ett proffs som gjort det.......

Åsså har Mimmi hälsat på oss ikväll...... o herre gud, va hon e mysig! Synd bara att hennes husse vaktar henne hela tiden så att jag inte kan bära iväg med henne och ha henne för mig själv.... Men jag tvättade henne totalt..... gu´va´skitig hon var! Det tyckte då jag i alla fall. Hon har säkert fullt jobb nu hela kvällen att tvätta bort mina slickningar. När vi umgicks låg Syrra och blev frissad - då njuter hon i fulla drag, så hon brydde sig inte om mig o Mimmi ett enda dugg.
Nu ska vi av nån anledning kolla på Mello....... ingen i familjen är intresserad, men det verkar som om man ändå måste kolla. Förra lördan gick vi till skogen när Mello började och det var betydligt kuligare!
   
6/3 Jaaaa, jag vet inte vad jag ska tycka om livet....... det är trist just nu! Både Syrra o jag löper och vi är såååååå trötta, framför allt Syrra. Hon ser ut som en gammal tant när vi är ute o går.
Och vi får inte ens gå ut och pinka för oss själva just nu, för det stryker omkring hanhundar här och jag skulle inte alls ha nåt emot lite äventyr just nu. Häromdan var Nalle här redan när vi vaknade, så då fick vi hålla oss ett tag, tills han hade hämtats av sitt husfolk. Och det är inte bara han som stryker omkring....... Så, nu är det sällskap som gäller på våra pinkrundor, även inne på tomten.

Åsså kör vi hem ved. Det är inte spec kul heller. Men matte försöker i alla fall träna lite med oss - eller rättare sagt - hon aktiverar oss lite mellan varje lass, för då stannar vi kvar uppe i skogen tills husse varit hem och tömt kälken. Idag har vi fått göra markeringar och linjetag och det gick väl si så där, om man säger så. Men det är väl det enda kuliga vi gör, så lite ohörsamhet får matte allt räkna med.
Nu gäller det bara att härda ut en eller ett par veckor till, sen ska väl allt vara i sin ordning igen...... hoppas vi!!
   
2/3
Äntligen har vi fått en ny hundkoja.....
 
456