Små händelser och vad vi tränar på ... mars-april 2006 - Ida 15 mån

     
10/4 Skärtorsdag - vicket konstigt namn.....! Idag ska man visst klä ut sig till "påskkärring" - men det struntar jag högaktningsfullt i!!!!
Men - jag vill i alla fall önska alla polare en RIKTIGT GLAD PÅSK
Hoppas Ni får en mysig helg med mycke "vara-ute-o-busa" för det hoppas jag själv på....!! Och för att inte säga allt godis som vi antagligen kommer att få, eller....??? Man SKA äta godis på påsk har jag hört!!!! Ska redan nu börja tjata, så det så!!!!
     
9/4
Å.... vem e´ Du då....???
AaHa - släkt med matte!!! och på väg till Blåkulla..
     
  Dagens träning: Enkelmarkeringar med samma nedslagningsplats, men med längre och längre avstånd - den sista på ca 50 m. Gick som smort!!
     
8/4 Slut vecka igen..... och vad har vi då sysslat med under veckan som gått? Tjaaa, vi har väl tränat lite smått. Bl a med inkallning-stopp-dirigering, som gått jättebra. Vi gjorde oss ett eget hopphinder i skogen som vi testade - och det där med hopp är bara sååå skit-kul, men det är lite svårt att varva ned efteråt och plötsligt gå fot..... Lite linjetagningar och enkelmarkeringar har också varit på tapeten, åsså jakt-fot och stadga förståss.
Sen har vi en liten hemlis matte och jag, som vi tränar på..... Men jag törs inte berätta vad det är för då ringer dom säkert från TopDog och jag vet inte om jag har nå´n lust att vara med där.... verkar så fånigt med alla kläder o tjafs.... Så vi behåller vår hemlis ett tag till!!
Idag verkar det bli lugna gatan - det blir väl skoter med husse, men matte är riktigt eländigt hostig, så henne kan man nog inte räkna med
     
3/4 Oj vad vi är arga och ledsna ikväll...... Vi kom inte med på fortsättningskursen på Bruks!!! Fastän vi ringde och anmälde oss så fort vi bara fick och då sa dom att vi säkert skulle komma med! Nästa gång vi pratade med dem var det också helt säkert att vi skulle komma med. Men....så idag, var det inte aktuellt längre. Vi förstår ingenting.... Måste ju nästan finnas fler anmälningsmöjligheter, fastän det inte är officiellt - det är den slutsats vi drar i alla fall. Då försökte vi komma med på tävlingslydnaden i stället - men där var det också fullt. Usch va trist - vi hade sett fram emot det här! Nu får vi väl fortsätta traggla själva och inte komma nån´vart.....
     
2/4 Vicken trist dag, visserligen toppenväder, men matte känner sig "päcklig", så det har inte blivit nån långprommis alls - har fått springa efter husse och skotern i stället och det är väl sådär lagom roligt.....!!! Jag har absolut ingen lust att åka ut och skotra när matte sitter hemma - då vill jag ju vara hos henne. Men en blir ju tvingad - har ju inte mycket att sätta emot...!!
Men jag fick i alla fall avsluta dagen med ett ganska rejält fält - det var skönt att få använda näsan lite!!
Apropå första april, som det var igår.... Husse tänkte lura mig äta citron trodde han - men där gick han bet, jag tyckte nämligen att det var riktigt gott - de hade han inte räknat med.....hihi!
Nåt annat kul som hände igår: Jag får vara med på en jaktträningshelg i början på juni hos Toffedreams - det ska verkligen bli lattjo..... i alla fall säger matte det, så jag får väl tro på henne....! (hoppas bara att inte det var ett aprilskämt)
     
1/4 Idag fick jag hoppa upp på bordet - äntligen!! Jag såg nog hur mamma gjorde när jag var liten, så nu gör jag likadant - ett jätteskutt bara. Det är ju jättemysigt att vara så högt. Fast matte tyckte att jag var lite bångstyrig faktiskt, så husse fick rycka in och hålla i mig.......
Innan det tränade vi på "klockan" ute på sjön och det gick ganska bra. Gick ju visserligen fel några gånger, men då fick ju matte kalla in mig under pågående arbete - det tyckte hon var bra träning. Nåja, meningarna kan ju gå isär emellanåt!!
     
26/3 Så här ser en sliten skogs-arbetare ut!!
Det har varit håll-i-gång i skogen idag också. Så all annan träning har legat på is i helgen - husfolket orkar inte med sånt efter ett skift i skogen. Å inte jag heller för den delen - det är alldeles nog att hoppa omkring på hygget - det är riktigt svårframkomligt bland allt ris o bråte.
Men, plikttrogen som jag är, så tog jag med mig en vedpinne, när jag la mig på fällen - kan ju finnas vedtjuvar..... man vet aldrig! 
     
25/3 Idag har det varit vedkörning för hela slanten - oj, vad jag blev slut!! De´ e´ jobbigt att hålla på med ved - det tär på krafterna - är ju helt annat än att busa med pinnar. Skotern får tjänstgöra som häst - det tycker jag är synd - för nog skulle det vara kuligare med en riktig häst! Då hade det ju kunnat vankas lite mellanmål också!!

Mitt i allt jobb kom Pite-Lukas och hälsade på också - så då fick man sig en lekstund - eller rast heter det visst när man är i jobb!
     
24/3 Oj, vicket pusskalas!!! NaNa från Kiruna har hälsat på och henne gillade jag skarpt!! Förra gången var hon bara en tvär-hand hög, nu är vi lika stora.... Hennes "syster" Cia hade varit hos tandläkarn (stackarn) så hon ville mest vila och den andra "systern" Pepina hon bara letade efter bollar. så NaNa och jag hade jättemysigt för oss själva. (NaNa till vänster)
     
19/3 Idag har det inte blivit mycke gjort, vill jag lova. OK då - en prommis blev det väl, men sen tycker jag att vi mest åkt bil. Fick ju visserligen pröva mina nya grindar då - kände mig som ett djur i bur!! Men, om jag nu ska va ärlig så var det var väl inge större fel på dem! Blev ju ingen mindre yta att ligga på i alla fall. Och det blir säkert skönt framåt sommaren - om det nu blir nån sommar...??!!
Åsså provade matte en ny grej när jag skällde på folk i skogen idag......... Hon bad mig helt sonika sitta ner och sen gick hon fram och avvärjde hotet!! Det kändes faktiskt riktigt skönt - jag har ju hela tiden trott att det är jag som måste försvara husfolket mot inkräktare....... De e möjligt att allt varit ett stort missförstånd - får väl se om det funkar fler gånger.....!! Matte hoppas i alla fall på det!
     
18/3 Skönt att vältra sig i snön efter ett svettigt fält-arbete!!! Oj, va de e kul att söka dummisar och jag hittade alla lätt som en plätt, fastän det stinker av nybarkad skog på vårt kalhygge. Och svårframkomligt är det också med allt bråte - men, men sånt får man ta!! Matte kallade in mig två gånger också och jag, min dumma åsna, lyssnar på henne och avbryter söket...... Det tycker hon visst är bra, men det är möjligt jag ändrar på det framöver - ska tänka på saken...!!
Ja, visst ja - höll på att glömma: Husse har satt in nya grindar i mitt eftermiddagshem - i bilen alltså. Så nu kan jag ha luckan öppen om det blir varmt framöver - det blev toppenbra!!
     
17/3 Arbetsveckan är över - ääääääntligen fredag!!! Måste bara berätta att matte höll på att svimma idag!!! Varför? Jo, vi var på stadsträning och såg en schäfter på ganska nära håll - och JAG SKÄLLDE INTE!!!!! Jo, det är sant!! Och matte avgudar mig.......(i alla fall just nu).... hehehe!

Tillbaka