Små händelser och vad vi tränar på....   november 2007

     
30/11

Önskar alla polare med två-benta en myyyyyyysig 1:a advent!!

 

     
28/11 Vi tjuvtränar lite lydnad nu på kvällarna..... Toppenkul!
Den här apportbocken har jag haft sen jag var liten - men den ser ut som ny, inte ett bitmärke! Nu har jag väl i och för sig inte burit den så mycke, men jag är otroligt försiktig - det är nog större risk att jag tappar den än sätter dit några bitmärken.

Tänk om det vore nån studs i matte - då skulle jag helt säkert kunna gå lite lydnad - det vore kul - tror jag.... Men jag får väl nöja mig med de korta stunderna vi har i köket på kvällarna....

     
24/11 Nu är det upp-och-ned-vända världen, tycker jag! Vi är alltså med i SSRK, bara för att jag finns - det är ju liksom enda anledningen. Det är ju en hundklubb faktiskt!! Men igår hände det helt ofattbara. Jag fick minsann vara hemma alldeles ensam en lördag-kväll och husse och matte var på SSRK-fest! Man kan ju undra vad det är fråga om....
Efter jättelång väntan kom dom i alla fall hem - jätte-glada!!!! Det var ju skönt, för ett tag trodde jag nästan att dom flyttat hemifrån och lämnat mig ensam att sköta huset!!

Jag har i alla fall fått se lite kort från Farmen, där dom var, och det verkar inte som om en enda hund var med!! Det var ju visserligen en tröst i all bedrövelsen, men jag undrar fortfarande om det ska vara på detta viset?????

Sätter ut några dåliga kort här också, så att ni förstår vad jag menar! Verkar vara ett minst sagt "skumt" ställe dom varit på - dom skulle nog haft med sig pann-lamporna. Det var visst en sjungande polis där också, Nagander hette han. Ja, ni hör väl själva - när dom är ute och roar sig utan oss måste dom ha polisbevakning..... Bara det säger väl en hel del!
     
  Baren - hit var dom visst flera gånger....!! Nagander "den sjungande polisen" från Idol
 
     
  Jenny - Bodens egen sångfågel Husbandet The Wild Bunch
 
 

Kolla gärna Western Farms egen sida - där finns det bättre kort

     
23/11

Ordningen är återställd - I'm the queen of the scooter...!
Eller vad det nu heter på engelska. Men jag menar i alla fall att jag är skoterdrottning!!

 
 

Om sanningen ska fram (och det ska den väl), så fick jag inte alls åka på skotern (bara posera) - för vi skulle ju gu´bevars´ motionera. Men vi hade inte tid att BARA springa - ibland var vi tvungna att busa också - i falla fall jag!!

 
     
21/11 Nu är är det förkylt här vill jag lova. Husfolket låter som om dom fått kennel-hosta - och det kanske dom har också - dom har ju varit på utställning!
Husse ligger som en dö-sill i soffan. Jag försöker terra honom så gått det går, men det slutar alltid med att jag också lägger mig i soffhörnet. Det är faktiskt bara jag som är på hugget i det här huset just nu - jag är piggelin som bara den!!!
Som tur var ska Zilke komma hit och hålla mig sällskap i två dagar nu - så då kanske det blir lite kuligare..... då blir vi två som kan terra husse!!
     
18/11

  Vilket toppenväder vi har - snö o sol, hur mysigt som helst!!
Efter lite övertalning fick jag med mig matte ut på en liten träningsrunda idag i alla fall. Det är ju tur att hon är så himla nyfiken! Hon ville ju verkligen se hur jag reagerade på skott den här helgen igen. Och..... kan man tänka sig....... idag tyckte jag det var jättehäftigt med skottlossning!?!? Vi blir alltså inte klok på det här! Förra lördan tyckte jag skott var OK, söndan tyckte jag det var hel-läbbigt och idag jättespännande. Månntro det är sinnesstämningen???
Sen gjorde vi en grundläggande dirigeringsövning - klockan. Och det gick ganska bra - man måste fräscha upp minnet lite emellanåt, för att inse man faktiskt kunnat det där för lääääänge sen!
   
17/11 Gud så himla trist..... matte har inte rört sig ur fläcken idag!! Tur att man har husse i alla fall, så man får komma sig ut. På fm var vi i skogen och nu har vi precis kommit hem från årets första tur på sjön... Som tur var höll isen!! Men vi såg ju massor av hästspår, så det vore väl sjutton om den inte skulle hålla för lilla mej. Är ju lite mysigt att vara på sjön, för man har uppsikt åt alla håll.....
Om nu matte lyckas krya på sig till i morron, så har vi bestämt oss för att träna dirigeringsgrunder. Verkar ju som om vi måste börja från början igen!! Får väl se hur det går!
   
16/11 Äntligen helg igen!!!! Idag har jag varit på kollo hos Zilke hela dan! Sköööönt med lite semester från husfolket, som f ö var i Luleå och shoppade loss. Men, tror ni jag fick en endaste liten grej? Näedå...... inte ett grisöra ens! I och för sig fick jag väl nya batterier till mitt lys-halsband, men det har ju inte jag nån nytta av precis - det är ju till för dom där kontroll-freakarna, som ska se mig precis varenda sekund! Jag, som aldrig skulle komma på idén att springa längre än 20 meter från "tryggheten" ;-))
Ikväll blir det i alla fall Idol framför TVn tillsammans med en snorande matte i andra soffhörnet. Men, det låter ganska mysigt i alla fall tycker jag! Vi håller på Daniel - han e ju bara toppen!!!!
   
11/11

Kolla, kolla, kolla...... va´ mycke´ snö vi fått!! Det svarta mitt i bilden är JAG!

 
     
  Idag blev vår turné lite mer lyckad! Men granen vi till slut hittade var väl inte den snyggaste precis, men den får duga! Var skitsvårt att se hur snygga dom egentligen var, då det låg så mycke blötsnö på dom! Men - det där är ju Världsliga saker. Tror säkert att det blir jul, även om vår gran inte är så snygg.... visst då???

Sen gjorde vi som igår! På väg hem blev det lite träning. Men idag var det inte lika skoj för matte och jag blev nåååågot osams - typiskt! Hon skulle göra en dirigering som jag hade en helt annan uppfattning om. Men, men till slut löste det sig!
Efter det blev det skottlossning med apportkastaren och idag tyckte jag faktiskt att det var hel-läbbigt!! Konstigt. Igår tyckte jag bara att det var spännande. Så om det då var i kombination med att matte varit förbannad eller om det är något annat får vi väl försöka utröna. Känner ju väldigt väl igen situationen - det har ju hänt förut!

Nåväl - det var ju skitkul att röja runt i snön i alla fall - nån liten ängel blev det också!
Sen är jag jättenyfiken på vad Doriz och Trippa gjort idag - dom har tränat nämligen. Vi väntar på rapport!!
     
10/11

Misslyckad stöldturne...... Eller kanske den var lyckad, för vi hittade ju annat i stället!!Meningen med dagen var att vi skulle hitta en snygg julgran, men det blev inget av med det. Vi gick och vi gick i snögloppen men inte en endaste gran var snygg nog!
Men på en liten skogsväg blev det ju lite spännande i stället - för där hittade vi dom här stora spåren...... Oj, va matte började prata högt!!! Är det nån som vet vad det kan vara för spår???? Vi är inte riktigt säkra!
Kolla vilka små fötter jag har, om man jämför!

     
  Sen, när vi närmade oss bilen för hemfärd - då jag sprungit av mig det mesta av energin, blev det lite träning. Först ett ganska långt linjetag, som gick bra, och sen förflyttning under skottlossning!!! Husse sköt med apportkastaren (vi har köpt nya skott nu, äntligen!!) och matte och jag gick omkring - in i skogen, ut ur skogen - efter vägen - Ja, lite hur som helst under skottsalvornas ljud. Och det gick jättebra. Jag ville ju naturligtvis kolla vad han sköt på, men jag följde matte riktigt bra och satte mig i olika riktningar hela tiden. Med det vill jag bara säga - Jag har inte  glömt allt!!! Efter det var det hemfärd - fick inte hämta nånting...... inte en enda ynka dummy!
     
5/11 Jag håller alltså på att krypa ur skinnet....... Är hur lycklig som helst och pockar på uppmärksamhet hela, hela tiden.... Dom jag bor hos börjar tycka att jag är aningen påfrestande....
Så ikväll mumlade matte nåt om att "det var väl sjutton om Du inte ska få göra lite nytta". Hon tror nämligen att min otroliga energi beror på att vi inte tränar som vi gjort - vi ska ju gu´bevars ha träningsvila....... Men ikväll åkte valp-dummisarna fram och ut i mörkret bar det. Där på en stor, stor äng la hon ut ett jätte-fält med tre såna där små rackare.....!!!
O Herre min je, va jag sprang! Men jag är ju lite skrajsen av mig också, så jag vågade faktiskt inte springa över hela ängen alldeles själv (hade ingen pann-lampa!) - så det blev mycke "harva" i närheten av mattes lampa.
"Det där gick väl inge bra" - sa hon, som stod alldeles still och bara väntade! Lätt för henne att säga, som visste vart dom låg - trodde jag!! Efter mycke om och men hittade jag två, men den tredje var bara borta! Det var då det visade sig att matte inte heller hade den ringaste aning....hihihi!!!
Men tjuriga som vi är båda två gick vi runt, runt, runt och vem tror ni hittade den till sist??
Nu ligger jag i lugn och ro på soffan - men är säkert i farten alldeles snart!! Kul var det i alla fall!
   
3/11 Jipiiiiiiiii, nysnö! Hoppas den får vara kvar den här gången. Det var ju visserligen bara som ett "puder" på marken - men alltid en början på vintern....
     
  Koppelprommis efter vägen! Det är ingen vanlig företeelse, men ibland händer det!!
    
     
  Vi gick omkring på WesternFarm  och kollade in alla kojor och grejer som dom har. Och eftersom det egentligen är Alla Helgons Dag, så besökte vi deras kyrkogård också!
 
     
  Delade ut lite pussar också till en konstig prick! Här testade jag en brant, öppen trappa  och matte hängde på.... Hon är ungefär lika nyfiken som jag är.....
 
     
  Förresten..... ikväll var det faktiskt ett spöke i vår trädgård...... Huuuuuuu, så hemskt!!! Oj, va skraj jag blev! Skällde ut det efter noter. Men som tur var kom matte och räddade mig, så vi gick fram. Och, kan ni förstå...... det var husse som spelade lilla mej ett spratt! Alla som minns mitt MH vet ju vad jag tycker om spöken..;-))
     
1/11 Då har ännu en dag av mitt unga liv förflutit...... En dag i lekens och glädjens tecken. Jag har nämligen haft besök hela dan av Maya och vi har haft riktigt kul!! Husse har dragit oss till skogen ett par gånger också och där har vi rejsat, minsann.
Men nu har hon åkt hem och lugnet har lägrat sig. Nu ska jag kolla in om jag har nån ryslig Halloween-kostym, som jag kan ta på mej i helgen! Vore ju kul om man kunde skrämma nån i alla fall - i vanliga fall är det ju ingen som är rädd för mig. Undrar just om det kan bero på min fladdrande tunga - alla skrattar ju bara när dom ser mig.... Men jag ska se om jag kan  ändra på den saken - i alla fall för en helg.
 

Happy Halloween alla go´vänner!!

Tillbaka