Små händelser och vad vi tränar på....        november 2008
     
27/12 Jodå, jag lever.....! Men nu har det varit dött på den här sidan hur länge som helst. Och inte tänker jag berätta om några stordåd idag heller - inga små-dåd heller för den delen, för det har i princip inte hänt nåt utöver det vanliga.
Men vi har fått ganska mycke snö i alla fall, så jag springer ju en hel del skoter förståss... Om nu det skulle va nåt att snacka om???

I morrn ska vi i alla fall plocka fram lite ljusstakar och försöka piffa till hemmet inför Advent - och det är ju alltid spännande, när dom där julkartongerna kommer fram.......
 

   
19/11 Vilken lycka - Kompisen Zilke har varit hos mej hela dan!! Och - inte nog med det - hon ska sova här också.
Vi började dan med en skotertur på sjön och sen har vi varit ute på tomten och levt rövare i flera timmar! Men till slut ville vi faktiskt gå in vila en stund - hur konstigt det än kan låta. Månntro man börjar bli gammal eller om det är ovanan?????
Nu har vi precis fått varsitt tuggben och sen ska vi nog kolla in TVn en stund och bara mysa tillsammans!!
  Ska vi sitta här hela dan??
 
  Kom igen nu..... ner med Dej, jag vill busa...
 

  ...nu börjar det likna nåt!
 

     
16/11 Idag har vi haft HS-picnic i det vita - som en liten avslutning på träningssäsongen!
 
Vi fyrbenta fick för en gångs skull busa me varann. Det brukar vi aldrig få när vi har riktig träning, men idag var det inte så prestige-laddat, om man säger så.
Vi var totalt åtta vovvar - 5 flattar, 2 jaktlabbar och dessutom en liten terrier som också ville va me - kul med lite nya bekantskaper. Alla dom andra kände jag sen förut och det var verkligen kul att träffa alla igen! Nu lär det väl dröja till våren innan vi sammanstrålar igen, kan jag tro!!

För att vi överhuvudtaget skulle få grilla var vi tvungna göra lite "nytta". Vi fick göra ett grej-sök - ett fält med en massa leksaker, kuddar och långa drakar skulle bärgas. Och det fixade vi ju naturligtvis lätt som en plätt....!!! Vaddå, hade nån tvivlat?? Vi är ju för Guds skull jakthundar och då är väl sånt där ingen konst.....!!

Då - när vi fixat det - blev det korvgrillning vid brasan. Visserligen fick vi som gjort jobbet ingen korv - det hade ju varit alldeles för generöst! Men vi fick varsitt tuggben i alla fall - alltid något. Det var säkert för att vi inte skulle tigga av den där goda korven - det tror då jag i alla fall.
   
 

Speja och Chili finner varann.....

 

     
 

Leksaks-fält. Halvt hysterisk Ida kommer med drake...

 

     
 

     
  HS-picnic vid en skön brasa!
 

     
 

     
15/11

Årets första snö-promenad......

 

   
 

   
 

   
 

   
senare Pust..... vi kan andas ut. Kevin blev kvar! Nu kan vi med gott samvete gå och lägga oss - Natti, natti!!!!
     
14/11 Myyyyys!!! Vi väntar på omröstningen i Idol och håller alla tummar och tassar för Kevin - han är helt enkelt toppen säger husfolket. Så då tycker jag väl det också.
Själv har jag fått en älg-knota, som jag legat ute i snön och gnagt på - mumsigt värre. Betydligt mer spännande än Idol, om man säger så....!!
Apropå snö - så har vi faktiskt fått en halv centimeter idag, men det är varmt ikväll, så förmodligen försvinner den...... synd i så fall!!
   
9/11 Då har vi avverkat ännu en helg - en dimmig och disig en. Vi har fortsatt vår granjakt och idag fick vi  äntligen vårt byte. Visserligen blev inte matte helt nöjd nu heller, men det blir hon aldrig när det gäller julgranar. Hon har nån sån där konstig uppfattning att dom ska se ut som hos Kalle Anka. Men det är en ren önskedröm när man bor där vi bor. De flesta granarna här är magra, lite gula och ser helt enkelt för dj-iga ut - myrgranar!!!
Men det är en himla kul sysselsättning att vara ute och leta dom - man får ju springa hur mycke som helst....!! Och nu är jag på hugget vill jag lova - älskar att springa fort och mycke!!
Lite pek-träning och dubbelmarkeringar hann vi också med på våra rundor - så lite nytta får jag allt göra. Även om det är väldigt lite!
   
3/11 Idag plockade vi fram skridskorna - men jag tyckte det var säkrare utan, så jag lät matte prova...... Och, precis som vanligt, låg hon ju raklång ganska snabbt. HerreGud va hon e klumpig.... Själv nöjde jag med att göra snö-änglar i dom små, små snödrivorna som fanns - en liten försmak av vinter..... Oj, va jag längtar!
 

     
1/11

Ooops..... glömde visst skridskorna!!!

 
     
  Vilken myyyyysig helg jag haft! Kiruna-maffian har hälsat på och brorsan Wimse har hållit mig sällskap!!! Lilla Alta har ju naturligtvis vänster-varvat och varit snygg, men vi har bara pussats och busat, mest pussats om jag nu ska va ärlig! Vi tycker faktiskt väldigt mycke om varann. Men nu har det lugnat ner sig i lägret och jag har intagit soffan....
 
     
 

  Syskonkärlek...
 

Tillbaka