Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - november 2010 

 

   
27/11

Åååååå va mysigt - det luktar nybakat saffransbröd i hela huset!!! Vilken himla tur att vi har husse - annars skulle vi aldrig få uppleva den doften!

 
   
20/11

Ä, va f-n.... det här går ju inte! Bara att lägga ner firman innan jag ens startat den! En anställd som på en vecka bara förstört en hundbädd. Det går ju inte..... Dom måste ju jobba varenda dag om det här ska funka. Och den där andra tjejen som skulle börja har inte ens visat sig på arbetsplatsen. Ja, ja, va ska man säga - ungdomarna av idag är inget att lita på, känns det som.
Nä, nu återgår jag till det vanliga - icke entreprenörslivet. Lugnast så.

F ö händer det i princip inget här hos oss. Idag har vi varit på isen för första gången, men det är väl inte så mycekt att orda om. Syrra är under behandling och får enkla övningar varje kväll - s k hjärntvätt. Men det verkar inte funka så där jättebra......
 

   
13/11 Ska det vara på detta viset.......??
 
 

Så här ser alltså min svans ut efter Syrras snuttande..... eller vad man nu skall kalla det. Idag har matte försökt frissa till mig lite, men svansen gick ju inte att få till så bra som ni kanske förstår!
Men bortsett från svansen blev jag så fiiiiiin, nästan lika söt som Syrra! Det gör det visserligen lite svårt för husfolket att skilja oss åt - men det kan ju inte jag hjälpa!!

F ö kan sägas att vi har fint besök i helgen - Zilke bor hos oss, och det funkar jättebra, det är riktigt kul faktiskt. Och jag tror att Zilke trivs - det verkar så i alla fall. Gammel-tanten är riktigt pigg och hänger med på det mesta!

   
 
   
 
   
 
   
 

Sen, det här med firman... Jag kommer ju inte på nåt bra namn! "Slit o släng", "Riv o slit" - ja det är ett par namn jag kommit på - men inget riktigt bra, tycker jag...... får tänka vidare.
Syrra är i alla fall i full sysselsättning - hon jobbar på riktigt bra, kan man säga.
Igår när husse kom hem möttes han av en Syrra som såg ut som en jultomte. Då hade hon precis fått sönder en av mattes nya prydnadskuddar och innehållet - vitt ludd - hängde som ett stort tomteskägg ur munnen......

   
6/11

Min affärsidé verkar hålla!! Har redan fått kunder - i alla fall 1 och jag har två anställda!! Inte illa. När jag gjorde marknadsundersökningen så var det faktiskt en hel del som var intresserade, såna som behövde hjälp att göra sig av med lite prylar. Toppen att jag kom på det här - borde kunna tjäna ihop en del tycker jag.  I alla fall så att jag blir självförsörjande på ben o godis.
Nu gäller det bara att komma på ett passande namn och - det roligaste av allt - skriva en prislista!

   
4/11

Har ni problem att kasta bort saker? Såna som borde kastas men som det egentligen inte är nåt fel på???
I så fall kan ni få låna Syrra - hon dissekerar ner allt i små, små bitar och då blir det genast lättare att verkligen hiva grejerna. Jag tror nog att hon gärna ställer upp, för hon verkar tycka att det är skoj. I veckan har matte fått kasta 2 par skor och en skumgummibädd. Men innan dess är det en hel del köksmattor, bäddar och täcken som fått ge upp i kampen mot Syrras tänder.....
Jag sa visserligen "låna" - men vid närmare eftertanke, kommer jag nog att leasa ut henne för en billig penning. Nån förtjänst vill jag ju ändå ha!

Men hon har ju inte bara förstört saker i veckan - hon har varit hos privatlärare också. En hel eftermiddag!!! Nog tycker jag att det går lite till överdrift med allt tjafs men matte tyckte det var värt vartenda öre..... Vad hon lärde sig??? Ja, inte vet jag! Har faktiskt inte märkt nån skillnad. Men, en sak är säker, det är mycket jag inte förstår här i världen.....

   
  Hon var betydligt beskedligare när hon var liten......
 

Tillbaka