dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok november 2012

 
28/11 Titta det snöar..... titta det snöar! Äntligen dalar det lite vitt från himlen!! Och inte nog med det - solen visade sig en stund också - det blev alltså en riktigt härlig dag, så länge den varade. Dagarna är ju inte så långa den här tiden på året.

Zilke är här och vi har varit på en liten prommis - blev inte så långt, för vi måste ju va snäll med gamtanten! Hon är 13 år och lite stel i baken men hon tycker det är skitkul att va i skogen! Hon t o m ville busa med mej när vi var på väg hem..... inte illa! Åsså har vi varit ut på sjön en sväng - nu är det snart dax för skoterspring, känns det som......

 
   
26/11 Nu har lugnet lägrat sig igen efter en händelserik och kul helg. Igår åkte Doriz hem och det blev jättetomt. Men nu ska vi ladda om, för på onsdag kommer Zilke o förgyller vår vardag. Vi funderar skarpt på att öppna hunddagis.......
   
24/11 Nu måste jag bara få visa hur Doriz vräker sig...... Tror nog att husfolket snart skämt bort henne lika mycket som oss. Hur som helst har vi det jättemysigt, men i morron åker hon hem igen. Jag tycker faktiskt att det blir lite trist.....
 
I TV-soffan
 
 
På hedersplats i uterummet
 
 
Otrogen???
 
 
Husse får en gonattpuss ute i vagnen
 
 
Egen säng hade hon också....!!!
 
 
..... Syrra fick minsann va på golvet hon!
 
   
23/11 Det går fin-fint det här...... att Doriz är här menar jag. Hon är verkligen jättemysig... tycker jag och husfolket i alla fall. Syrra har berättat för henne att hon faktiskt får hålla sig på sin kant om hon nu ska va här..... Men även hon vänjer sig, verkar det som!
Både igår och idag har vi gjort ordentliga prommisar i survädret - idag var det dessutom jättedimmigt. Men vad gör väl det? Det går ju lika bra att springa i alla fall!!
Just nu ligger husse o Doriz i husvagnen och sover middag.... Där har hon en alldeles egen säng har jag förstått.... så, lite skillnad gör dom allt på oss. Syrra o jag har aldrig fått ligga i den sängen nån gång. Inte i några andra sängar heller, för den delen. Men i morse när Syrra o Doriz väckte matte hoppade Doriz upp i sängen...... och matte sa ingenting??????? Undrar just vad som händer om jag försöker..... kanske måste testa!
 
   
 
   
21/11 Lugnet före stormen!!! Ikväll ska vi lägga oss tidigt så att vi orkar med helgen...... Doriz kommer nämligen i morron bitti och ska bo hos oss över helgen. Jag tycker att det ska bli jättekul men vad Syrra tycker har jag ingen aning om..... Doriz är ju jättesnäll och helt otroligt glad, så det kommer säkert att gå bra även för enslingen Syrra. Men hon får väl gå ner i källarn och sura om inte sällskapet passar.... Syrra, alltså!
   
17/11 Det blev skogsutflykt med eld, fika o mys idag också. Funkisen husse var med, så det blev markeringsträning för hela slanten. Många dubbelmarkeringar och några linjetag!!! Det bär mig verkligen emot...... men jag måste erkänna att Syrra är mycket bättre än mig på dubbelmarkeringar. Taskigt värre!! Men jag skyller på att jag inte har tid att komma ihåg...... Jag är Hot, Hot, Hot!!!!!!!! Men kul har jag och det är väl huvudsaken tycker jag.
   
15/11 Utflykt till Hjalmars Koja, där vi eldade, fikade och hade sällskap av Talltitor. Syrra o jag mumsade på fläsksvål som egentligen var ämnad för fåglarna, men som hade ramlat ner. Så vi fick oss ett riktigt skrovmål!!!
   
 
   
 
   
 
   
13/11 Nu måste jag försöka hosta upp mig lite och skriva några rader igen. Fast jag har egentlligen inget att skriva om.... som vanligt alltså! Men nåt oviktigt ska jag väl kunna få ihop.
Som idag, t ex, så fick vi med oss husse på prommis och då passade vi naturligtvis på att använda honom som funkis så att vi fick träna lite. Å de va inte en dag för tidigt - jag var riktigt het, ska ni veta. Men det jag skulle göra gjorde jag med bravur - däremot är det den där stadgan som kommit på skam. Har inte tid att vara lugn...... HerreGud - då kanske Syrra gör mitt jobb och det vill jag inte va med om!
Vi gjorde linjetag kors-tvärs över ängarna och över diken och dubbelmarkeringar över diken. Syrra fick dessutom lite tecken- och stoppträning. Matte var överförtjust - helnöjd! Framför allt med Syrra.
Grannpojken Dino hälsade på också - men Syrra sa direkt ifrån att vi inte hade tid att leka för vi skulle träna!!!! Så det blev inte mycke av den bekantskapen!

Igår var vi till de där fina markerna vi hittat på andra sidan sjön. Toppenmysig prommis i sol och fin skog! Och när vi kom hem hade vi haft besök av en granne som gett oss 2 kg hundgodis - inte klokt vilka käcka grannar vi har och gott var det, vill jag lova!! Vet inte vad vi gjort för att få såna presenter - bara så där...... Det kan ju omöjligt bero på att jag skäller ut dem så fort jag ser dem i alla fall!

Helgen som gick var väl ganska trist för det regnade mest, men vi hade i alla fall besök av både Norman och Maya, så lite social samvaro blev det. I alla fall för mig - Syrra är inte speciellt social, så hon håller sig för sig själv när vi får besök..... hon är så himla trist när det gäller sånt. Det är faktiskt bara mig hon tycker om, verkar det som! Men det är ju tur att det är så i alla fall.
   
7/11 Vilken tur vi hade i morse! Precis när husfolket dragit fram en massa städgrejer och vi insett att det nog inte skulle bli några långa utflykter, vände turen - till vår fördel.... Grannarna kom förbi när de var på väg ut på långprommis i det vackra vintervädret. Och - bäst av allt - de tog oss med. TjoHooo - dagen var räddad! Käcka grannar vi har!
Sen var ju naturligtvis matte också tvungen gå ut en sväng i em - hon får abstinens om hon inte får gå ut, säger hon - så då blev det en vända till i skogen!
Alltså kan vi inte klaga idag heller!!
   
6/11 Idag blev det utflykt till "våra" mysiga klipphällar som vi nyligen upptäckt. Det är skitmysigt där uppe på berget och det bjöds på toppenväder med sol och rimfrost. Vägen dit var visserligen jättehalkig, men det går ju att köra riktigt sakta med en bil, har jag upptäckt. ;-)
 
   
 
   
  Som grädde på moset blev det träning också. Först fick vi göra ett fält som vi sökte av tillsammans - det gick med en sjujäkla fart, vill jag lova. Matte ångrade sig nog en aning när hon såg oss - tror att såna övningar bara stressar upp oss. Och det kan hon väl ha rätt i, men vi är ju redan stressade som vi är, så det spelade nog ingen roll. Men nån fler gemensam sökning lär det inte bli.
Efter det blev det linjetag med störning för oss båda - aningen svårare för mig förstås!!!
Och som avslutning på det hela fick vi posera med varsin dummy........
 
   
4/11 Ja, då har man överlevt ännu en Halloween-helg. Men det var inte så svårt - det har varit lugnt - varken mycke bus eller mycke godis. Det har egentligen varit precis som vanligt..... nästan.
Det enda som skilt sig lite från andra helger var att det kom väldigt utklädda besökare som ville ha godis. De såg inte ut som vanligt vill jag lova, riktigt scary! Men vi blev då inte rädda i alla fall. Vi skällde som vanligt och ville pussas.
Efter det fick matte för sig att vi inte skulle va sämre, så en kväll hängde hon på mig blinkhalsband och en skylt där det stog "Bus eller Ben" - sen smög hon upp dörren till grannarna och släppte in mig. Och - tur som en tok har man ju - jag fick KORV!!!! Det där vill jag göra fler gånger!!!

Lite träning har det också blivit för en del av oss - nämligen för Syrra! Hon har varit på HS och tränat tecken och linjetag som gick jättebra! Hon fick även bistå de andra på ett svårt sök, där hon efter mycke jobb o slit lyckades bärga en tygpåse medans de andra vilade en stund.
Under tiden var husse och jag och tände ljus på hundgraven uppe i skogen och det blev så fint. Såna här helger ska man ju hedra de som inte finns längre..... så Sindi, Sladden och Fia fick lite extra omtanke och lite ljus i sin hundhimmel, där vi hoppas att dom har det bra.