Små händelser och vad vi tränar på ...nov-dec 2006 - Ida 23 mån

     
13/12 I morse hade vi mysigt ska Ni veta..... Både matte och husse har haft semester, så det blev fika med glögg framför TVs Lucia - en konstig typ med en massa ljus på huvudet. T o m att jag fick en pepparkaka och det är den första i hela mitt snart två-åriga liv!!!!! Dom jag bor hos är nämligen JÄTTESNÅLA, så jag brukar inte få "sånt där tjafs" som matte kallar det, men gott var det i alla fall och man kan ju börja undra hur mycket man missat.....
I morrn är det vanlig vardag igen, så då blir det minsann inget fika framför TVn - då blir det morgonprommis på snöfria, isiga ängar i totalt mörker!!!
     
10/12 Oj, oj - vicken dag - är alldeles slut!!
Först var vi i skogen - där jag träffade tre killar, två collies och en samojed - då blev det ju naturligtvis bus.....
Sen när jag kom hem kom Zilke och hälsade på - ändå mer bus...
Och när hon åkt bar det iväg på träning med Doriz!!!
Vi har tränat linjetag, uuuuuuuuut, ut med stopp/dirigering och till sist dubbelmarkering.
Det var lite taskigt underlag idag - halkigt och knöligt, men det gick skapligt att springa i alla fall!
Vad vi har konstaterat idag är att vi måste leta reda på ordentliga korsvägar - typ skoterspår och träna dirigering lite mer strikt, för jag vill gärna springa lite snett mot matte, när jag ska gå vänster/höger...och det är visst inte bra, säger dom som vet!!!!
Nu ska jag vila fram till middan.....
   
8/12 TjooooHoooooo - vi har fått snö! Nu hoppas vi bara att den ska få vara kvar!!!!

Ikväll har det varit "I afton dans" och jag tycker det är helt otooooligt kul att dansa med matte, även om det inte blir så snyggt kanske - men, det är väl huvudsaken att man har kul, eller hur....???? Har blivit en hejare på "slalom" ska jag be att få tala om......
Husse var ju naturligtvis framme med kameran, men , men - svårt fånga hur kul vi har - det här ser ju bara taffligt ut...!!

   
 
   
 
   
3/12


Kolla vicken mysig tomte jag hittade bland julgrejerna igår..  Men eftersom jag lider av förstörelsemani, så får jag bara hålla den..... Jag tuggar direkt sönder såna här saker om jag får ha dom för mig själv en endaste liten sekund - och de må ju vara, men det värsta är att jag äter upp innehållet också! Inte för att det är speciellt gott, men det är kul....

Träningen idag var ungefär som förra helgens..
Linjetag i olika varianter (med stopp och med inkallning bl a). Husse var med som dragplåster och då blev det mycke enklare fast avstånden var ganska långa. Efter det blev det dubbelmarkering och en fingerad walk-up där husse gick framför oss och kastade dummys hejvilt omkring sig.
Nu börjar jag förstå att det är mattes sida som gäller - man får ju ändå aldrig hämta nånting.
Det gick bra för oss i alla fall - men lite trist är det allt att vänta på dom andra...

     
2/12 I morrn är det 1:a Advent, så här har det pysslats idag
Husse har bakat saffranslängder......

 
 

.... som blev så här fina.. Jag har inte fått smaka ska Ni väl tro, men dom sa att dom var goda.....
  ... och matte och jag har pyntat lite.... Det var helspännande med kartongerna  
 

Vi hittade Fias gamla hjärtan... men jag gillar inte att ha på mig sånt där tjafs..
   
 

Det här är från vår tomt idag..... ingen snö och snart jul!

   
29/11 Alltså....här är skit-trist hela veckorna nu!! Vi gör ingenting ute - alla promenader gör vi i totalt mörker på is-belagda ängar!!! Man får verkligen kolla underlaget (med pannlampa) för att inte trilla. Så, som Ni förstår, är det svårt att träna nåt av värde under såna förhållanden. Dom jag bor hos jobbar ju på dagarna, så då blir det ju inget gjort!!
Däremot har vi börjat om från början inomhus - vi tränar "håll fast". Man kan ju tycka att det låter löjligt, men jag är en riktig slarv-maja, så det behövs säkert. Det är bara det, att inne och med dummisar är det ju hur enkelt som helst, så jag tror faktiskt inte att det kommer att göra nån skillnad när det väl gäller!!
Åsså tränar vi "gå på bädden" och "tyst" när nån kommer - och när vi tränar gör jag precis som dom säger och alla är så lyckliga och glada. Men, när oväntat besök kommer och rycker upp dörren då är det för sent - då är allt som vanligt igen....... Undrar just om jag nån gång kommer att få nåt hyfs i kroppen..... nog lär det dröja några år, känns det som.

Nu ska vi tända pannlampan och dra till skogs - sen blir det visst lite klippning, i alla fall av tassar och svans! Vill ju bli lite snygg till Advent, så jag har beställt tid hos min privata frissa..
   
26/11

Vårflod i november!!! Vattnet porlar och gräset är grönt!

 

   
  Idag har vi tränat med Doriz o JoJo - äntligen. Har varit uppehåll nu ett tag.
Vi åkte till försvarets nedlagda flygplats - jättefint att träna linjetag på landningsbanorna.
Det blev alltså linjetag, lite ut-tecken och efter det en walk-up.
Nu har vi i alla fall kommit så långt att vi fick gå okopplade under walk-upen. Tanterna kastade själva en massa dummis framför oss och åt sidan - ibland fick man t o m kliva över dem. Doriz o jag fick inte hämta en endaste en.... undrar just varför?? JoJo däremot fick hämta några. Allt funkade - ingen tjuvade i alla fall. Så lite populära var vi allt efter passet!!!
Men jag hörde nog sammanfattningen - dom tycker inte att vi är speciellt duktiga på långa avstånd...... Men, vaddå....men måste ju träna sånt. Även om man är duktig, måste man väl få en rimlig chans att förstå..... eller hur??
   
24/11 Äntligen lördag-morron!!! Jag gillar verkligen att sitta vid köksbordet o mysa då. Och att hjälpa husse lösa Sudoku har blivit en vana vid det här laget - han är väldigt glad att han har mig, för annars skulle han aldrig klara av det!
Sen idag ska vi visst ut och "hämta" en julgran i regnet - det kan ju bli lite spännande!! Allt man inte FÅR göra är ju kul - men den här gången är det faktiskt dom där på två ben som hittat på det - jag har "inget med saken att göra" (som husse brukar säga!)!! Men jag hänger med, helt klart!!
 

   
23/11 Nu tänker vi flytta till Skåne....!!! Där vet man ju på förhand att vintern är disig och blöt. Här uppe tror man ju faktiskt att det ska va snö, men icke - det bara vräker ner regn och har gjort hela veckan! Den lilla snö som är kvar är alldeles svart och äcklig - usch o fy!!!!
   
19/11 Vilken natt.......! Kan meddela att husse är ganska "hålögd" idag!!! Man, man kan ju inte sova om man för en gångs skull har natt-kompis - så vi har sovit en stund, busat lite, sovit en stund igen! Kommer nog att vara ganska slut när Zilke åker hem.
Dessutom har vi varit på rymmen idag.... Det är faktiskt första gången jag lämnat tomten utan två-bent sällskap. Men, nu när Zilke var med vågade jag.... Vi tog sjövägen några tomter bort... Men gissa om jag blev glad när jag hörde visslan.....det gick väldigt fort hem igen!!!! Och välkommen var jag också.... jätte...!!! Matte hade hunnit vara på vägen och letat i MORGONROCK! Vi tror inte att nån körde i diket, men nog var det några som fick sig ett gott skratt - helt säkert!!
Hon har sprungit efter oss med kameran också - både igår kväll och idag, men det blev väldigt taskiga kort!!! Vi är som ena hala ålar - aldrig stilla, förutom de enstaka stunderna när vi vilar...
 Nån liten stund vilade vi faktiskt

 
Vår is och snö är snart ett minne blott - skittaskigt väder, regn......
 
 
....så nu kan man dricka vatten i sjön igen!!
 
     
15/11 Snart e man stora damen - 2 år! Men inte än - fyller ju bara 23 månader idag!!! Hipp, Hipp, Hurra för mig....!!!!
Nån tårta blev det ju förståss inte..... Och inga presenter heller. Men vänta bara till nästa månad - om inget händer då, tänker jag faktiskt protestera... Då vill jag ha både tårta och presenter. Det tycker jag att jag är värd, så det så.....!!!!

Det roligaste som hänt idag är att Zilke varit här och busat men f ö ligger vi  v ä l d i g t  lågt just nu. Undrar nästan om matte förträngt att vi borde träna.... Månntro det är det här som kallas vinter-vila????

Tillbaka