Små händelser och vad vi tränar på....        oktober 2008
     
31/10

Oj, oj - har precis kommit på att det ju är Halloween..... HerreGud vad jag är glömsk. Men det har nog sin förklaring i att jag verkligen är i mitt esse just nu - väntar Kiruna-främmande när som helst...!!!
Det är väl den här helgen man får välja på Bus eller Godis?? Tror nog att jag tar Bus för hela slanten! Godis får man ju varenda dag i alla fall....

 

Nä, nu måste jag rusa vidare - Happy Halloween till alla jag känner!!!!

   
26/10 Vilken toppenhärlig höstdag!! Vi har knatat omkring i skogen på jakt efter en FIN julgran! Inget fynd blev det - och inte igår heller. Så nu börjar det bli lite brått...... snön kommer väl snart!
 

Men vi hade mysigt i alla fall - och det är kanske huvudsaken!!

 

   
 

   
24/10 Här uppdateras inte mer än "nödvändigt" nu!! Har liksom tappat lusten och det som händer det har ju redan hänt, så det känns som allt är repris. Allt har ju liksom hänt i snart 4 år!!

Matte har faktiskt sagt upp sig och det är väl kanske lite av orsaken till att jag börjat fundera över det här med att skriva "dagbok"! Fr o m den 15 december - när jag fyller 4 år - säger hon att jag får skriva själv - då bör jag visst vara vuxen nog för det. Men jag vet inte..... det kanske är lite barnsligt att hålla på så här....., det är blandade känslor.
Såklart kan jag ju skriva själv och sköta allt det praktiska vid det här laget, men det lutar nog åt att jag slutar med min dagbok. HerreGud - ingen i hela världen kan väl vara intresserad av att jag hämtar en död trut en gång i veckan - det tror då inte jag i alla fall.
Vi får väl se hur det går...... Men det är ju bara oktober än och jag är bara 3 år, så jag ska "känna efter och lyssna till mina känslor" ;-)
Eftersom jag inte har nåt att berätta i dag heller - så får jag väl säga:
HA EN TREVLIG HELG!!
     
18/10 Nu har vi slöat en hel vecka, så idag drog vi till skogs med lite dö-pippisar. Jag kan meddela att jag är heltänd på att jobba igen - skönt att provsäsongen är över, så att man kan slappna av och vara sitt vanliga jag....;-))
Jag hade träff med Doriz - och bara det var ju jättekul, för det var ganska länge sen vi var i farten nu!
Vi fick dela på ett fält, som gick alldeles utmärkt! Dom la ut det i ganska öppen terräng, så att dom skulle kunna tjoa på oss om vi inte skötte oss. Men idag tvekade jag inte - det var bara full rulle!!!
Sen gjorde vi lite andra smågrejer också, så jag är hur nöjd och belåten som helst!!

Innan vi drog till skogs var matte och jag ut och provåkte i husses lastbil - det var ju jättemysigt. Vilken utsikt man hade och vad det gungade skönt! Jag hade hela sängen alldeles för mig själv - så det kändes nästan lite lyxigt! Och det gick alldeles utmärkt att ta sig både i och ur den - visserligen med lite bistånd.. Men man är väl inte sämre än att man kan ta emot lite hjälp, när det behövs!
   
12/10

Nu är vi nästan sams igen.....

 

   
  Har ni nån gång sett en död korp flyga?? Det har jag gjort idag! Han låg där bara helt utslagen och när jag skulle hämta den, flög det helt plötsligt upp i trädet! Herre Gud vad jag blev förvånad. Nå, den ramlade ju ner igen och då vill jag lova att jag skyndade mig allt jag orkade för att snabbt hämta hem den, innan den stack upp i trädet igen.
Tack Milda för tipset - det var en kul grej! Jag blev verkligt taggad, om man säger så...... kanske föööööör....!!
     
11/10 Vicken sur matte jag har - ni skulle bara höra.....!!! Skit-hund kallar hon mig och surrar nåt om en annons på Blocket! Det är en himla tur att jag har husse i alla fall - han tycker faktiskt om mig idag också!!!
Det gick alltså käpprätt åt skogen i Pite´ - det blev en gul rosett. Visserligen pris - men matte säger hela tiden att jag kan mycke, mycke bättre och undrar varför det blir så här. Men det tänker jag faktiskt inte alls berätta för henne - det får hon klura ut själv! Hon får nog rannsaka sig själv också, tror jag....!!!
Att hon är så himla sur just idag beror på att jag faktiskt begick en liten "dödssynd" - jag hängde över viltet - och inte nog med det...... jag rullade mig bredvid (sa domarn) en bisam. Jag hade ju hämtat en bisam innan, så det var inte att det var konstigt vilt - det var nåt helt annat.....!!
Nu tänker vi gå i ide ett tag och just nu låter det som om vi aldrig mer ska gå på prov....!!! Men, om jag nu känner kärringen rätt, så kommer hon att glömma bort den här fadäsen - hon har ju inte speciellt bra minne, som ni säkert vet!!

GRATTIS säger vi i alla fall till alla som tog sina 1:or - Ni var jätteduktiga!!!
     
  Det blev dåligt med kort idag - men här kommer nåt i alla fall:
 

Här börjas det.....

Dubbelmarkering på G.....

 
 

Ena markeringen kommer in....

Färdigprovat.....

 

     
8/10 Oj, oj - nu har jag invaggat matte i stora (falska????) förhoppningar igen....! Vi har tränat med vilt ikväll, med inlevereringar över en myr - precis som på provet! Och idag var det alltså som det brukar vara - 100 knyck både ut och in - inte en tvekan! Kopplade dessutom på näsan direkt, så det blev tvär-nit vid den första pippin, som låg väldigt nära!
Men vatten testade vi inte - låg ju för fasen is i vikarna! Så om vi nu ska ta oss ut på prov måste det bli betydligt varmare - i alla fall i luften! Vi får väl se hur det blir med start....!! Matte har inte bestämt oss än.......
     
4/10 Det tar sig, sa mordbrännar´n..... eller hur det nu var!!! Vad jag vill ha sagt är att "idag blev det en blå rosett" - alltså går vi i sakta mak åt rätt håll, än så länge!!!

Vi har alltså varit till Kalix igen och prövat min jaktliga förmåga!! Och...... vad ska man säga..... jag var väl inte på topp, men ändå rel hyfsad!
Matte har varit orolig för vattnet nu i 14 dagar, så det fixade jag utan mankemang. Men, eftersom det är så himla kul att se henne bli så där jätteförvånad, hittade jag på en helt ny grej idag - HerreGud, vad jag är uppfinningsrik!! ;-)) Jag tog mig helt enkelt för att stanna upp sen jag hittat fåglar på fältet. Låtsades stå där och fundera o fundera och matte blev bara hispigare och hispigare. Då, när jag fått henne nästan i upplösningstillstånd, sprang jag hem med dom!! Kul va???
Nu är bara frågan - vad ska jag hitta på nästa gång??? Min uppfinningsrikedom räcker ju inte hur länge som helst! Men, nog ska jag kunna klura ut nåt, det är jag helt säker på!!

Vi hade i alla fall en jättemysig parkompis - Lina från Arvidsjaur! Och hon fick ett första pris - Jättegrattis till henne - det var hon värd!!
Men ni skulle sett va hon var skitig efter fältet - voine, voine!! Tur man är svart tänkte jag då. Men, sen när vi kom, visade det sig att jag faktiskt bara hede en enda fana på svansen och leran hängde på sidorna på mig också! Så det blev duschen direkt!! Det var jätteskönt med lite varmvatten som ombyte till det där iskalla dom hade i Kalix.
Men det var ju  tur för oss att NKL-vovvarna simmat bort isen på vattnet! Vi slapp i alla fall slåss med isflaken - vilket dom fick göra! Borde ju nästan varit tvärtom, om man säger så!!

Sen vill jag Gratta träningskompisen Trippa förståss - Nu har hon också gått och blivit elithund!!!! Jättekul.
Dessutom gick Emil till pris - så till honom skickar jag en rejäl Grattis-kram!!
Nästan halva HS var i Kalix idag - inte illa!!
     
  Tack alla som grattat oss!! Det värmer!
     
  Uppladdning..... Lite pep-talk m husse när vi väntar vid brasan
 
     
 

Varsin enkelmarkering under transporten...

På väg genom publiken ner till sjön

 

 

En markeringsand på väg in...

Uuuuuuut!!

 

 

 Sanningens ögonblick.....

En tvättäkta 1:a-pristagare....Lina!!

 

Tillbaka