Små händelser och vad vi tränar på....      oktober 2009 

     
29/10 Det går en dag omsänder här!!
Men jag undrar ju när man kan börja få nån nytta av Syrra. Som det är nu är hon mest i vägen! Man blir ju t o m blöt om tassarna inomhus nu för tiden...
Det enda hon är riktigt bra på är att hänga mig i hasorna dagarna i ända... Som tur är får jag i alla fall följa matte ensam till skogen emellanåt och få lite utlopp för "vuxna" känslor.
Jag gillar visserligen att busa - men nån måtta får det ju vara...
 

Som synes har vi helt olika intressen - än så länge. Förutom pinnar och godis förstås

     
 

 

De e kul att retas med henne - hon har inte en chans att ta den här pinnen..

 
   
26/10 Idag har det varit lite synd om lilltrollet vill jag lova - hon lever farligt! Först läxade jag upp  henne så att hon skrek sen tappade matte henne i golvet - stackarn! Men hon verkar inte ha tagit nån skada precis!! Just nu ligger hon i mattes knä och käkar tuggben. Enda stället hon får ha det i fred på..... men man kan ju undra om hon inte kommer att bli väldigt bortskämd??

Igår hade hon desto roligare - bl a fick hon träffa Zilke - man måste ju presentera kompisar som man vet är snälla med småbarn. Lite avis tror jag allt att hon blev. Men hon kan säkert få låna henne nån gång, så att jag kan ta lite semester...
   
24/10 Idag fick jag äran att visa skogen för Syrra. De tyckte hon var jättekul och sprang som bara den . Jag visade hur man drar upp små träd med rötterna och hur man flyger fram över stock och sten och hon verkade lära sig direkt för hon försökte hoppa över en pinne..... men det tog liksom stopp. Med den fart hon hade redan nu kan man ju tro att hon blir en kapplöperska av rang - kanske till och med jag hamnar på efterkälken. Men så illa kan det väl inte va....???
   
 

Hon är söt när hon ligger still..... :-)

 

   
23/20 Nu har allvaret smugit sig på - Syrra har fått mer kraft i bettet. sover mindre, anfaller oftare och är alltså inte lika gullig längre. Här går det undan! Jag försöker härda ut - det vänder väl kanske om några månader eller år.... nångång måste hon ju få lite hyfs och jag tränar ju på tålamod, så det är väl bara att hålla ut!
Nu kan hon i alla fall åka bil utan att skrika! Ett steg i rätt riktning. Och, faktiskt, så tror jag det är min förtjänst helt och hållet!

Igår när jag var med husse på jobbet, fick Syrra känna på en liten mås. (Hade jag varit hemma hade jag aldrig godkänt det.) Enl matte så hamnade hon i extas (inte matte alltså, utan Syrra) - darrade liksom. Hon t o m bar hem den till henne. Undra om det bara var nyhetens behag? Det tror då jag i alla fall....
   
21/10

Visst ser vi ut att ha det ganska skönt ute på bron....????

 

 

.....men det är vanligare att det ser ut så här!!

 

   
 

Ja, ett är då säkert - nog måste jag träna upp tålamodet! Dom e ju fördj-iga dom där små. Det är en himla tur att det är så korta stunder!
Men trimning av halshåret kommer nog att vara överflödigt ganska länge. Syrra kör med ryck-o-dra-metoden. Sen tuggar hon på svansen, så den lär inte heller behöva klippas nå mer!! Praktiskt! Får väl se om hon kan fixa till öronen också!
Idag sträckte jag mig så långt att hon faktiskt fick behålla en pytte-liten pinne i alla fall.....

   
20/10 Peppar, peppar..... det här går ju riktigt bra!

Här bär hon omkring på en liten boll - men det berodde bara på att jag var i skogen med matte - annars hade hon aldrig fått ha den för sig själv...

Det har varit mycke´ för henne idag  - hon tål ju inte så många upplevelser innan hon blir hel-trött . När vi åkte bil gjorde jag i alla fall allt för att hon skulle förstå hur mysigt det är och jag tror hon litade på mig till slut.
Nadja har hälsat på också. Hon är en snäll och lugn golden, så det var bra.

Ja, ja - nu tänker jag inte räkna upp allt hon fått vara med om idag för det blir så tradigt men det är lite kul också för allt är ju så nytt för lilla Syrra.

Som sagt - hon sköter sig..... än så länge!!
   
19/10 Då var första natten avklarad.... och det gick faktiskt över förväntan. Syrra verkar ganska trevlig! Men, lite gnällig är hon allt, fast otroligt söt, får man ju lov att erkänna.
Än så länge håller jag henne kort! Mina grejer får hon absolut inte röra.... hon kanske får låna dom sen - när hon gjort sig förtjänt av dom, vi får väl se...
   
 

 

Här sitter hon på tåget. Kolla vad dom fjäskar! Men sen sov hon sött...

 

 

Väl hemma var vi tvungen känna lite på varann....

 

 

Här passade hon på att känna ordentligt på husses nästipp.....

 

 

....så jag blev tvungen trycka ner henne en aning. Måste ju ställa upp för husse - han har lite svårt att försvara sig, nämligen.

 

   
16/10 Oj, oj, oj - nu är det nääääääära!! Ikväll har jag passat på att njuta - för det är nämligen sista kvällen med gänget!!
I morron åker jag till Zilke för att vila upp mig inför söndag-kväll, för då kommer hon..... Syrra!
Då gäller det nog att  vara utvilad kan jag tro.....
Dessvärre så har jag inte lyckats lära mig stänga dörren till buren, men husse har lovat hjälpa mig. Och nåt halsskydd har jag heller inte fått tag på.
Men däremot har jag tränat lite yoga och meditation, för jag har fått ett hett tips - man klarar sig visst bra med TÅLAMOD!!! Det är nog det jag saknar allra mest, men det kanske går att träna upp.... Vi får väl se!
Får väl se när vi hörs nästa gång - men då har jag i alla fall en Syrra!!
     
11/10 Nu har förberedelserna tills Syrra kommer börjat.
Mitt första krav var att vi skulle skaffa en bur..... och att jag skulle lära mig stänga dörren när jag vill vara i fred. Men inte var det lätt att övertala husfolket..... dom gillar inte såna där burar. Men en snäll bekant lät oss låna en.
Så nu står den här och jag har provlegat - den var helt OK. Och i morrn ska jag lära mig stänga dörren......

Det var en bur..... sen borde jag nog skaffa mig nån typ av halsskydd - har hört att såna där pirayor tuggar på en.....
Börjar bli jäktigt nu - har ju bara den här veckan på mig. Vad kan man mer behöva för att överleva.....???

   
10/10 Fint besök utanför köksfönstret!
Om det inte syns för alla löv, så kan jag väl berätta att det var en orrtupp som höll oss sällskap vid frukosten.
 

   
  Här ska vi nu försöka ta det lugnt och mysa i helgen - för nu är det verkligen lugnet före stormen. Sista ensam-helgen med husfolket!!! Nu har jag nämligen fått veta vad som är i görningen - jag ska få en liten Syrra!!!!
Jag vet inte vad jag ska tycka egentligen - blir säkert kul men helt klart blir det jobbigt också! Hon kommer säkert att bitas med dom där sylvassa tänderna - tjuva mina saker - ta all uppmärksamhet - det blir nog en otrolig omställning tror jag.
Undrar just om hon kan vara till nån nytta alls..???? Busa kanske hon kan, men sen måste jag nog lära henne en massa, kan jag tänka mig. Hon är säkert helt obildad! Bara hon inte är ohyfsad också..... Usch vad jag gruvar mig......!!
Om nån vill se henne i vimlet av sina syskon - så finns dom HÄR
   
4/10 I morse fick vi se dom första snöflingorna...... men de räckte inte för att göra några änglar...!!
 

Tillbaka