Små händelser och vad vi tränar på....      oktober 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

 

   
31/10

Äsch då - all snö borta..... IGEN!!
Men det betydde ju också att det blev ännu ett spår till Syrra..... undrar just hur många hon gått vid det här laget. Det gick riktigt bra idag också! Hon kanske t o m kan gå ett anlagsspår till våren - hoppas det!

Men, en annan sak - har inte velat säga nåt förut, men nu kan jag inte låta bli..... Ni skulle se min svans! Eller kanske inte, förresten. Den ser för erbarmerlig ut. Syrra har ätit bort alla fanor - ser ut precis som en skabbräv. Det är bara som en liten tofs kvar längst ut! Det var ju en himla tur att jag inte var anmäld till utställningen förra helgen, för då hade vi blivit totalt utskrattade. Men, vad gör man...... jo väntar på att nya fanor ska växa ut och hoppas att lillan slutat med såna där dumheter då.

   
30/10

Idag har nog Syrra bevisat att hon faktiskt kan spåra..... Husse la ett spår i morse, eftersom vi fortfarande inte hade nån snö. Men när det väl var dax att gå spåret hade det snöat ganska bra, så det var alldeles vitt. Men det funkade fint i alla fall.... Matte är jätteglad! Bara det är ju värt att fira.

Själv har jag hittat hobbymaterial till husse idag. Vi var ute på picnic i Ljusträsk - förmodlligen de enda i stan som hade picnic i det här vädret. Men va sjutton, har man bestämt sig, så har man. Det var mysigt, men lite kallt.
Hur som helst - på väg hem hittade jag rester av en slaktad älg. Inget sånt går min näsa förbi. Och det visade sig att hornet var kvar och husse behöver faktiskt horn, för han har  börjat göra koppel. Visserligen hade han tänkt sig renhorn, men det går ju lika bra med älg. Så - sagt och gjort - han skar bort vidhängande skinn m m  m m och tog hornen - Perfekt!! Alltså har jag nu än en gång gjort en välgärning...... Sen att jag inte fick vräka i mig alla godsaker på slaktplatsen är en helt annan historia....

   
24/10

Tror ni inte lillskruttan också fick följa på träningen idag...... jo, det fick hon. Det var ju för sjutton min tur att vara i farten idag! Men matte tyckte så synd om Syrra, att hon skulle vara tvungen va hemma, så hon fick hänga på! Shit också - det blir ju bara mindre tid för mig när hon e´ me.
Men jag fick i alla fall vara i farten lite - och jag var TAGGAD! Men det är väl inte så konstigt när det är så himla sällan man får jobba lite. Fick göra ett skitkul fält i en uppförsbacke i alla fall. Men det var mycke sitta o prata idag..... sånt gillar jag inte!!

Inte nog med att hon fick följa på träningen - hon fick dessutom gå ett spår! Och det var ett jäkla ojande på matte, för hon tyckte att hon var duktig idag! Hon hade i alla fall näsan i backen hela tiden - det tar sig visst!!
Nu är hon så himla slut så hon ligger på rygg i soffan med alla benen i vädret....

   
  ....men så här såg hon ut igår
 
   
23/10

Oj, va det daltas med min lilla Syrra... helt sjukt!
Igår, t ex, kom det en hel delegation ända från Kiruna för klippa henne... Man kan ju undra vad det handlar om? Att hon skulle på utställning visste jag ju, men att frisören ska behöva komma ända från Kiruna verkar lite överambitiöst. På den tiden jag gick på utställning, då klippte minsann matte mig, men det var väl inte så viktigt förståss...... De e skillnad på lort o pannkaka, verkar det som.

Nåväl - nu har hon i alla fall varit på utställning. Och, kan man tänka, hon fick CK den här gången också! Så snart måste jag väl erkänna att hon är snygg....... men det svider, ska ni veta.
Själv har jag mest tillbringat dagen i bilen - fick inte ens stå vid ring-side o heja på lillan. Fråga mig inte varför, men så var det.
Sen, när allt var klart, då fick hon minsann springa omkring på en äng o busa med sina syskon och mamma. Dom hade visst jättekul! Gissa vad jag fick göra..... Jo, vara kvar i bilen!!!!!!
Men i morron ska hon få igen.... då ska jag minsann träffa mina polare o träna lite, fast vi egentligen haft säsongsavslutning. Det ser jag fram emot.

   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
17/10

Dax för vintervila..... idag har vi haft säsongsavslutning på HS-träffarna. Trist tycker jag!
Men det känns som om matte ändå lagt av..... verkar som om hon totalt tappat motivationen för träning nu när jag tävlat klart. Så nu har jag bara skoterturerna att se fram emot, men det lär väl dröja ett tag innan det blir dax för såna.
Syrra fick också följa idag - dagen till ära. Hon o husse satt vid elden när vi andra gjorde lite markeringsövningar, men sen fick hon minsann gå ut på prommis med Speja o Tazza. Ungdomarna måste ju få raca lite....
Det blev lite träning och mycke korvgrillning idag - ja inte för mej då förståss, jag fick ju naturligtvis inte ens smaka. Men dom där tvåbenta glufsade minsann i sig och tyckte det var gott. Tror nog att jag också skulle tyckt det.....

   
 
   
10/10

Helgen slut och vi med den!! Nä, vi är väl inte slut, men väldigt trötta i alla fall. Lugnet har lägrat sig över det Engströmska hemmet. Kanske är det blåsten som tröttat ut oss totalt, för det blåser utav bara den. Eller också beror det på att vi varit i farten hela dagarna. Igår krattade vi faktiskt tomten...... de ni!
Idag blev det i alla fall jag som fick följa på HS-träningen - så mina klagomål förra helgen blev hörda, verkar det som. Vi var tre total-taggade svartingar som körde lite repetitionsövningar. Allt gick med en sagolik fart och det var säkert hälsosamt med de korta passivitetspassen som blev. Matte påstår att jag just nu skulle behöva passivitet hela dagarna - är totalt i gasen, det spritter i hela mig.....
Syrra har i vanlig ordning fått gå två spår. Igår gick det jättebra men idag var det lite virrigt. Nu stormar det ju för fullt, så det är möjligt att vittringen blåst omkring en hel del. Konstigt annars kanske.
 

   
6/10 Vilken härlig tid det är just nu.......
 
   
 
   
3/10

Måste erkänna att jag inte riktigt gillar det här......!!! Att Syrra får göra en massa roliga saker och jag får cykla med husse! Va e de för rättvisa? Cykla är väl ingen höjdare om man måste göra det i stället för att träna..
Den här helgen har verkligen gått i Syrras tecken. Hon har fått gå två viltspår först och främst - men sen, det värsta av allt var att jag fick stanna hemma från HS-träningen idag och Syrra fick följa med i stället. Där gick gränsen tyckte jag..... HS är väl för sjutton ingen barnkammare heller. Nä, där ska man jobba och sånt är det ju jag som är bra på!
Men vad göra - ingenting! Jag får inte en syl i vädret - har matte bestämt, så är det bestämt!

Men, jag måste väl i ärlighetens namn berätta att det verkar som om Syrra - äntligen - har fattat galoppen med viltspår.... Både igår och idag har hon haft näsan i marken - och det är visst det alltihop går ut på....
Sen på HS fick matte dryfta sina stora problem med lillans avlämningar.... och fick till sig lite tankar, som hon visst ska testa nu ett tag.  Vi får väl se hur det går med den saken, men det är i alla fall tur att matte har nån klok person att dryfta alla funderingar med - det blir lite tungt för oss här hemma att höra det hela tiden

Tillbaka