dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok oktober 2012

 
28/10 Vem i he-e har hittat på att man ska flytta omkring klockan??? Det här med frukosten blir inte bra - vi fick tjata en hel timme i morse för att få åt oss några kulor..... är det så det är tänkt, eller???? Tur att vi har husse i alla fall, som är morgonpigg och lite mänskligare, annars hade vi väl inte fått frukost än, kan jag tänka mig. Han ger upp mycket snabbare än matte - hon vill helst ha sista ordet när hon pratar med oss......

Nåväl - hur nu än morgonen var, så blev det en sjuhelsikes bra dag för mig. Jag fick följa på HS helt själv!!!!!!! Dessutom fick jag jobba utav bara den. Nog för att jag är otränad och gör en hel del efter eget huvud, men vaddå - det blir ju så när man inte får förkovra sig hela tiden. Kul var det i alla fall - undrar just när nästa tillfälle ges. Är nästan säker på att det lär dröja ganska länge......

Under tiden jag var ute o roade mig kungligt fick Syrra sig en skogsprommis och sen fick hon följa husse till "hemmet" och agera servicehund. Men det trivs ju hon med, så alla är nog nöjda vid det här laget.
   
26/10 Fångarna på Fortet kan slänga sig i väggen...... idag har vi varit och utforskat Leåkersfästet och det var hur spännande som helst. Helt otroligt vilka konstruktioner militären har gjort genom åren. Och spännande är det att utforska alla rum, gångar, trappor m m!! En gång tappade vi då bort husfolket totalt - sprang som yra höns upp, ner, fram och tillbaka - då hade dom hittat en gång som ledde ner i fortet. Skönt att vi hittade dom till slut i alla fall.
Typiskt att matte hade glömt kameran just idag, när vi äntligen hittade nåt spännande.....

När vi prommat och utforskat klart blev det lite dubbelmarkeringar. Och det bär mig verkligen emot att erkänna att Syrra faktiskt är bättre än mig på just dubbla markeringar. Hon har bättre minne. Månntro det kan va åldern som spökar för min del. Men det är ju synd att hon skall knäcka apporten..... nu, när hon äntligen fått bra avlämningar. Usch så trist - det hade nog kunnat bli nåt av henne annars. Hon är snabb som en vessla både in och ut och - som sagt - har hon himla bra minne.
   
23/10 Här hamnade vi idag.....
em
  .....men eftersom vi bor i Boden är vi vana vid såna här skyltar och bryr oss inte! Vi både fotade och fikade, för det var så jättefint med klipphällar och martallar - man trodde nästan inte man var i Boden längre. Vi riskekrade alltså fängelse för den naturupplevelsen. De e tufft att bo inom ett militärområde ;-)
 
   
 
   
 
 
Blir de nå fika???
 
 
De de kämpigt att vara flugsvamp i Norrland!!
 
 
Jag e inte alltid snygg, om ni nu trodde det!
 
 
När vi kom till bilen träffade vi den här kärlekskranke herrn.....
 
   
23/10 Nu har det otroliga hänt..... matte har sagt att vi inte kommer på träning idag!!!!!! Antingen är hon sjuk eller också är hon bara lat. Nån annan anledning kan jag inte se. Det kanske är så att hon gått i vintervila nu - synd i så fall!
Men vi ska i alla fall packa matsäck och åka till skogen, alltid något!! Vi har världens härligaste höstväder med sol och lite rimfrost på marken.
Isen på träsket ligger spegelblank men vi vågar inte gå ut på den än, för det knakar så in i bängen, men snart...... Får väl se om matte tänker prova skridskorna i år. Det vore nog lika bra om hon lät bli, för i den där åldern har jag hört att man kan vara ganska skör.....
   
20/10 Vilken häääääärlig höstdag.....
 
   
 
   
17/10 Jo då, vi lyckades komma till träningen idag och det var inte ens halt. Det var en riktigt härlig förmiddag med vit nysnö på marken och sol från ovan - toppen!!
Vi tränade mest stadga, men det blev lite linjetag och nån markering också - alla nöjda och glada. Kanske mest matte, för Syrras avlämningar fungerar nästan alltid nu!!!!! Sanslöst - det tog alltså tre år innan de satt men med idog träning och en massa goda råd löser sig det mesta - det är bara en tidsfråga ;-) Vi ska kanske inte ropa HEJ än, men det verkar bra nu i alla fall!
   
 
Mysigt med nysnö..... måste kolla utsikten!
 
 
Speja, Lystra, Trippa, Tazza, JoJo, Syrra o jag, var det som kom idag. Men alla kom inte med på bild
 
 
Gjorde en små-glin-övning här..... fick sitta när dom kastade dummies runt oss. Gu´ så barnsligt, jag blev då riktigt less... Men det var just i början, sen blev det lite bättre!
 
 
Syrra sprang så dreglet fastnade på näsan....
 
 
Ville du nåt matte?? Du ropade ju!
 
 
JaJa - Syrra kom också lunkande när matte kallade.....
 
 
Lite snöbus hann vi också med...
 
   
16/10 Ibland håller vädergubbarna vad de lovat - vi fick snö idag! Riktigt snöslaskväder blev det. så det var ju tur att vi var ute och njöt ordentligt igår. Men, å andra sidan, har inte Syrra o jag några problem med snö - det är dom vi bor hos som tycker det känns lite kymigt att den kommit redan.
Vi får väl se hur läget är i morron bitti - vi ska nämligen på HS är det tänkt, men är det väldigt halt lär matte ställa in, om jag känner henne rätt. Hoppas verkligen att vi får fara.....
   
15/10 Äntligen har hotellet vi bor på - webhotellet alltså - börjat fungera igen. De har haft jätteproblem nu i ett par dagar, men förhoppningsvis är det fixat nu.

Kors i taket - det har varit skönt väder här idag och vi har varit i skogen jättelänge. Först prommis, sen varsitt träningspass. Efteråt blev det moss-plockning i massor. Snö är utlovad inom en snar framtid, så det gäller att passa på.

   
11/10 Nu har vi nog gjort vår sista jakt-resa för säsongen - känns inte kul! Men så är det, nu ska vi bara invänta snön så att vi kan gå i ide på riktigt ;-)
Jag har verkligen blivit frälst på det här med praktisk jakt - det är hur spännande som helst!! Bara husse o jag som smyger omkring ute i skogen. Jag är så himla rädd att jag inte ska få följa, så när sista frukostkulan är slukad sätter jag mig ute vid bilen och väntar. Det vore ju katastrof om husse skulle glömma mig. En annan helmysig grej är ju fikarasten - den vi brukar ta i halvtid..... igår fick jag korvmacka och idag blev det karrémacka - de ni!! Sen att man slipper både matte o Syrra är ju inte heller fy skam!
Om det blev några byten?? Jodå, vi fick en tjäderhöna. Men det var väl i princip den enda fågel vi såg. Nä, förresten - vi såg en tjädertupp också men han var alldeles för smart för oss.
 
 

Lite svårt att se pippin bland allt ris - men ni ser väl va stolt jag är när jag poserar med mitt byte.

Syrra o matte har som vanligt prommat och tränat lite. Träningen har handlat om avlämningar och vändningar. Och hon skötte sig visst bra. Avlämningarna börjar funka riktigt fint nu, vad jag förstår.

Men den här gången trodde jag inte att matte skulle våga sig ut i skogen för sig själv, för när vi närmade oss "campingen" låg en gigantisk björnbajs på vägen! Och hon var lite spänd, men bestämde sig i alla fall för att en björn inte skulle få hindra deras mys-prommisar - så det blev som vanligt alltså! Och ingen björn träffade dom på heller!

 
Här var det ingen hemma.....
 
 
De e mycke vatten nu, efter allt regnande
 
   
3/10 Då har vi varit i skogen igen..... Här poserar vi med resultatet - 2 tjäderhönor som husse o jag fixat. Syrra fick bara vara med på kortet för att hon är så söt.... hon har inte rört en tass för att få hem dem!
 
 
Som vanligt har hon mest roat sig - ätit pinnar o dyl. Men hon har även tränat en del. Hon har fått traggla sidotecken, ta dubbelmarkering och gått ett viltspår + att hon o matte prommat en hel del. Vi har alla haft ett par sköna dagar på vårt smultronställe. Och vi åker snart tillbaka för vi har lämnat vagnen där.
 
 
Fin tjädertupp som vi såg från bilen
 
 
Dimhöljda berg (utan gorillor!)
 
 
Årets sista lingon?
 
 
Höstbäck