dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok oktober 2013

 
28/10 Puuuuuh.......... Nu har vi börjat hämta oss efter en superhärlig helg, men det tog en stund. Vi var totalt utslagna igår kväll. Men det kanske inte var så konstigt. Vi är ju vana att leva ett tyst o lugnt pensionärsliv - då blir det en stor omställning att plötsligt vara sju flattar, fem tvåbeningar och en liten parvel som åkte kana på baken!!! Och allt detta i ett pyttelitet hus. Men kul var det! T o m Syrra fann sig väl tillrätta, vilket matte uppskattade.
Sen, när vi precis lagt oss till ro kom Doriz och hälsade på. Hon blev nog lite besviken för vi struntade totalt i henne, vi fortsatte att sova. Men vi får väl ta igen det om ett par helger, för då ska hon bo hos oss. Vi får väl se till att vi är lite piggare då!

I lördags var det utställning, men dit följde inte vi. Resten av tjocka släkten visade upp sig, från valpklass till championklass och drog hem bl a en BIM-titel, några HP:n och fina placeringar totalt sett. Jag måste erkänna att alla var toppenfina och mysiga. Tänk att jag blivit faster till så härliga valpar - Kul!!
Naturligtvis glömde ju matte kameran när hon åkte dit, så några bildbevis blir det inte. Synd, för jag hade ju velat se Bowie, som jag skötte om i somras. Men enl matte var han ljuvlig.... lite sprallig i ringen kanske men det var jag också när jag var liten!!

Igår ordnade vi till en liten träning också. Det var ju naturligtvis en höjdare för min del. Det var väl kanske inte meningen att jag skulle träna utan det var dom yngre som skulle få sig en duvning. Men handlar det om träning så är det inget snack - jag MÅSTE bara få jobba jag också. Så, som vanligt, föll matte till föga och jag fick jobba på lite. Fick börja med ett jättelångt linjetag så att jag skulle lugna ner mig lite, men vaddå? Det var ju en baggis så jag tjatade mig till lilte mer jobb också. Ett är då säkert - jag sprang fortast av alla!!!!
Matte var nöjd med Syrra också - hon hade t o m ganska bra avlämningar igår. Hon kanske ville visa mormor att hon också kan!!
Presley, Snöa och Alta skötte sig också riktigt bra, så ALLA var nöjda och glada. Valparna fick mest springa omkring och roa sig men i vanlig ordning så var jag ju tvungen att försöka uppfostra dom lite - man kan inte uppföra sig hur som helst när man är gäst hos faster Ida. Men jag är snäll med dom - jag talar bara om att jag inte gillar att dom springer omkring som idioter, man måste väl behärska sig lite ;-) JoJo, jag var väl just den rätta att säga det....
 
Här kommer i alla fall lite bilder från helgen:
Hundar överallt.... och inte bara hundar!!
Fin kontakt......
Snöa med glad matte efter fin-fint jobb....
Snöa vill faktiskt fortsätta......
Presley...... eller Alta???
 
 
Syrra
 
 
Lite fika blev det också
På väg hem med hela ligan
Sist, men inte minst...... Snyggot nr 1 - Vilhelm
Han har redan fått Bubbelvana och tyckte att vi hade snygga glas!!
   
19/10
Vi har också fått lite snö..... pyttelite
 
 
Syrra i sitt rätta element.... högt över jorden
 
 
Men ibland hamnar alla tassar i backen
 
 
Isen som bröt ihop.....
 
 
Och efter dagens långprommis fortsätter jubileumsfirandet.....
 
   
17/10 Gu´va jag e avis..... jätteavis! Syrra fick åka på HS-träning idag men inte jag. Och inte nog med att jag inte fick träna - jag fick inte träffa Lyckos o Lira heller..... Fy va taskigt! Lyckos o Lira är två av Spejas fina valpar och dom kommer att vara med i HS framöver. Matte sa att dom var jättefina - så hon är också lite avis! Hon skulle också vilja ha en sån där liten. Men hon har ju två fina tjejer redan. Jag tror nog att det räcker för henne. Eller egentligen tycker jag nog att det är en för mycket. Hon verkar ju inte ha tid med oss bägge......

När dom var ute o roade sig kungligt passade jag "dagbarn" - så lite hade jag ändå att göra. JaJa, "dagbarn" är kanske att ta i, snarare skötte jag väl om en gamling. Zilke har varit här och poat på idag. Hon är visserligen gammal, men hon är pigg för åldern..... väldigt pigg, egentligen. Hon t o m kommer på att leka med sin egen svans emellanåt. Däremot ville hon inte leka med mig idag - jag försökte flera gånger men fick nobben!

Men nu är ordningen återställd - Syrra har kommit hem och Zilke har åkt hem till sitt, så nu är det soffan som hägrar!
   
16/10 Idag var vi ute i okänd skog igen och mitt ute i ingenstans bland klipphällar och mossa hittade vi en fin gravsten.
 
  På stenen står det "VÄNSKAP ÄR ATT KÄNNA LYCKA I VARANDRAS SÄLLSKAP" - fint va?

Det var polishunden Pirat som vilade där. Och vi var på Piratrundan. Undrar just om det är han som gett namn åt den motionsrundan?
 
   
15/10 Ja, man kan ju verkligen fundera varför man ska skriva dagbok när man inte har nåt att skriva om.......
Men matte envisas med att jag ska fortsätta så länge jag lever - hon vill ha hela mitt liv på pränt, säger hon. Vad det nu ska va för mening med det. Men det är väl en av alla fixa idéer som hon har till o från. Och så länge hon vill det, så är det väl bara att trampa på i ullsockorna.
Jag tror ju i alla fall inte att det är nån annan än hon som bryr sig, men det spelar ingen roll, säger hon.

Hur som helst så har vi en jättehärlig höst - vi poar på på våra ständiga prommisar och mitt vad det är får vi med oss husse också - då tar vi en fika och tränar lite. Häromdan var det dubbelmarkeringar på schemat och än en gång fick Syrra visa att hon är en duktig markör. Husse kastade jättesvåra dubbelmarkeringar, som matte helt säkert visste att hon inte skulle lösa (Syrra alltså) - men det gjorde hon. Skitbra, rent ut sagt!! Det gick bra för mig också, men jag är inte riktigt lika vass!
   
  Efter en lång, härlig utevistelse idag såg det ut så här när vi kom hem...... Månntro det är snö på G??
 
  JaJaMen..... det är det!
 
  Men det gick över fort.... 10 min, sen sken solen igen!
   
8/10
HÄRLIGA HÖSTDAGAR
 
   
 
   
 
   
 
Idag blev det en utflykt till Ljusträsk med prommis, fika och lite, lite träning....
 
   
3/10
JAKTHUNDAR I ARBETE !!!!!
 
   
  Nu e vi hemma igen efter några dagar i skogen. Toppenhärligt har det varit men inga pippisar följde med hem den här gången. Däremot har vi både känt lukten av dom o sett flera. Vid ett tillfälle stötte Syrra en tjädertupp som tog till vingarna och flög i en fin men låg bana för skytten... Det var bara det att jag lyckades förirra mig framför skytten, så det blev inget. Tur jag har en husse som vill ha mig kvar i livet i alla fall.
Enl bilden så ser det förstås ut som vi fikat för det mesta, men så har det inte varit. Det var länge sen vi sprang så här mycket - än är det gott gry i kärringen (mig alltså). Så det där med virus som jag surrade om förra gången kan ni glömma. Det räckte att husse packade bössan i bilen så var all slöhet som bortblåst. Men det var ju det jag trodde också!

Och inte nog med att vi sprungit i flera timmar o letat pippi, vi fick varsitt viltspår också! Den här gången försökte dom sätta dit mig med både återgång och över en grusväg. Men icke sa Nicke - jag klarade det alldeles galant. Blev ju förstås lite fundersam när spåret plötsligt var borta, men efter lite ringande så var den saken kirrad - bara att fortsätta.
Syrra däremot, fick väl inte högsta betyg, men hon kom fram till slutet i alla fall.

Ett är i alla fall säkert - husfolket har haft lugna kvällar. Efter middagarna somnade vi in och sov gott ända till frukost..... Det om något måste väl bevisa att vi jobbat utav bara den!!