Små händelser och vad vi tränar på .... okt-nov 2006 - Ida 22 mån

     
14/11
   
 
   
13/11 Vicken konstig måndag - både matte och husse har varit hemma!
Har varit på en riktig pulsar-prommis i skogen. Hur mycke snö som helst - helmysigt!!! Det går alltså inte att springa, man måste hoppa fram. Så lite fys-träning har det allt blivit.

Sen ikväll har Zilke varit här och vi har levt om som bara den! Det är nämligen varmt och skönt också, så man kan va ute hur mycke som helst!!
På lördag ska Zilke sova hos oss - undrar just hur det ska gå. Har en känsla av att jag inte kommer att sova en enda blund den natten!! Jag blir nämligen hel-hispig när jag har kompisar omkring mig. Men kul ska det bli i alla fall....
   
12/11 Söndag - men ingen träning!! Doriz o JoJo var upptagna idag, så det blev inget. Och nästa söndag blir det inget heller, få då ska våra mattar lyssna på nån som heter Memea Mohlin, som säkert kommer att sätta en massa griller i huvudet på dem!
Idag har jag bara varit på en kort pulsar-prommis, för det har snöat massor och inga skoterspår var uppkörda. Men vi har ju skottat en hel del i stället, så ute har jag i alla fall varit.
Om pappa hade varit här idag hade han fått en puss, men han bor ju i Finland - så inte ens FarsDag kunde jag fira idag - synd! Ingen tårta.......
   
11/11 Lördag hemma hos oss: Först var matte och jag i skogen och träffade massor av vovvar, nämligen 3 pointrar och 4-5 kineser - samtidigt! Vilket hundliv! Men jag gillar inte kineser - kalla mig rasist om Ni vill. Men dom e så bjäbbiga så jag klarar bara inte av dom!!! Jag lägger mig ner och sen får dom undersöka mig bäst dom vill - verkar vara enda sättet att få tyst på dom.  Pointrarna däremot hade jag jättekul med - snön hängde i stora klasar i dom stackars fanor jag har - men kul var det!!!!
Sen  ikväll har vi haft pensionsärsträff - fråga mig inte vad det är, men det var några gamlingar som åt middag m m och matte och jag hade dansuppvisning!!!!!!! Vi är faktiskt ena höjdare på freestyle, om vi får säga det själva. Det här var vårt första offentliga uppträdande och vi fick massor av applåder!! Men det var ju bara de "närmast sörjande" som kollade, så det kanske inte var så konstigt........
 

   
10/11 Nu har vi precis sett Idol..... oj, vad vi håller tummar och tassar för "vår" Marcus - han är ju bara såååå jättebra!
Men om jag ska va ärlig, så såg jag inte så mycke för jag fick söka godis under tiden. De va skitjobbigt - som ett riktigt träningspass, men hur kul som helst. E de mörkt o kallt ute får man ju hitta på lite kuligheter inomhus....
Som Ni ser har vi lika otroligt vackert väder idag också...!!!!
 
     
9/11
Idag är det vackert i Norrbotten.....
... kul är det också!!!
 

     
5/11 Puuuh - nu kan man pusta ut igen!!! Det kom inga spöken. Alla som sett foton från min MH vet ju vad jag tycker om spöken.....!!
Nä, i stället har jag haft jättekul i helgen. I fredags fick jag följa på stan, å då blir jag hur pigg som helst - jättekul med allt som rör sig!
Sen igår var Maya och hälsade på - och hon har blivit helkäck - vi busade nästan hela tiden! Jag blev utskälld efter noter, men det bryr jag mig inte om - huvudsaken att jag har nån att busa med!!!

Söndag är ju träningsdag med polarna..... så idag drog våra tokiga mattar iväg med bilarna på en oplogad skogsväg. Vi hade nog en del tur, att vi inte hamnade i diket. Men det gick bra - vi kom oss hem!!! Och som tur är har vi ju mycke försvarsanläggningar här, så vi hittade i alla fall ett ställe vi kunde vara på.
Men det blev väl ingen upphetsande träning precis - mest stadgeövningar. Bl a så gick vi på rad och skulle fortsätta gå fot när hunden i mitten började leka med sin matte - dom kastade boll och hade jättekul. Gissa om det var svårt - jag ville ju va me........ Men som vanligt så drar man ju det kortaste strået - fick faktiskt finna mig i att gå fint.
Hörde att mattarna kom överens om att vi skulle fortsätta träna såna där tråkiga grejer i vinter..... Så nu vet man vad man har att vänta....
     
 

Vinterns första skotertur......

Maya

 


 

     
3/11
Huvva, va mycke otäckt det finns!! I helgen ska jag sitta i husses knä, tror jag!!!!

Tänk om man träffar en sån här katt t ex..... vad gör man då? Godis eller Bus? Får nog bli Godis tror jag......

Hur som helst - jag önskar alla  en

 

 

 

 

 

 

 

     
29/10 Nu har jag hämtat igen alla krafter igen..... Men jag har sovit sen utställningen tills i morse - sååååå himla slut var jag efter först allt busande och sen utställning.
Idag har det varit en mysig dag med skogsprommis i ganska mycke snö. Verkar som om vintern har kommit för att stanna nu - och det är ju lika bra det. Lite besvärligt var det att hitta nånstans att bajsa.... men det löste sig också efter mycket snurrande!!!!
 

   
 

   
28/10 Det blev precis som jag trodde igår kväll.... Vi hade helt enkelt skit-kul ända fram till midnatt! Men gissa om jag varit trött idag! Tänk själv, två hel-läckra grabbar en halv natt!! Wimse har ju alltid varit snygg, men Manjo hade växt upp till stora karl´n sen sist, så man kände inte igen honom - vilken gullig kille han blivit - blev nästan lite förälskad!!

Så idag då.... det där spektaklet vi varit på. Vi väntade, väntade och väntade - gud va trist det e´. Även om jag hade en massa kompisar omkring mig, så ville jag stundtals helst sova!! Men sen, när det väl bär till, då går det fort utav bara den..... Några varv i ringen, sen på med kläderna och iväg...... Men det kan ju bero på att jag aldrig går vidare...
Nåja, den här domarn tyckte väl inte att jag var helt oäven - fick ju en 1:a och sen blev jag 4:a. Det bästa i hela kråksången var att jag slog Doriz.....hihihi!!!!
Det var Manjos matte, Madde, som sprang med mig idag - min matte var såååå glad att slippa. Och det var faktiskt mycke kuligare att springa med Madde för hon hade köttbullar..... och sen e hon så cool tycker jag - inte alls lika hispig som matte!!

Det kanske är på plats att gratta lilla (stora) Manjo i alla fall - han fick en jättefin ROSA rosett - CK, alltså. Det var inte illa för en så ung kille, på dagen 9 månader - GRATTIS!
     
  Vad man får vänta! Blev så trött på allt. Doriz väntar också.

Kan ingen ta mej härifrån??

 


Manjo sträcker ut sig i leran!


De va kul att stå med Madde - hon hade köttbullar.....!!!

   
  Det blev mycke kel mellan varven - här äter Manjo på mitt öra
 
   
  Äntligen börjar det dra ihop sig - Doriz o jag på rad!
 
   
  Rött band blev det i alla fall...... Kolla va snygg jag e´
 
     
  Nu får ni va tyst - nu ska jag soooooooova.......!!!
 
     
27/10 Snöstorm - riktigt häftigt faktiskt. Öronen fladdrar utav bara den!!
När vi var i skogen idag träffade jag en massa vovvar. Först en pointervalp, som hade täcke på sig, så man såg bara huvudet och svansen.... Lite svårt att veta vad det var. Men glad blev jag - fick ett sånt där flat-fnat igen!!!
Men sen dök hans vänner upp, å då blev det inte lika kul faktiskt - ett helt gäng med Kineser, alla  uppklädda för vinterväder. Hann inte räkna dem, men minst fem var det då i alla fall. Men dom gafflade så jag blev då alldeles förskräckt - sprang faktiskt till matte och satte mig fot efter ett tag. Lugnare så!!

Just nu sitter jag och väntar på Manjo och Wimse som är på väg från Kiruna - hoppas verkligen det går bra i det här dåliga vädret. Har en känsla av att det blir en jobbig kväll ikväll - men kul!!!
I morrn ska vi ju gu-bevars på utställning, men bara Manjo och jag. Sen kommer ju Doriz förståss. Det är väl redan självskrivet vem av oss som e snyggast. Det brukar vara hon nämligen.... Men, man vet aldrig, jag känner mig väldigt snygg just nu!!!
   
22/10 I natt har snön kommit - men vi brydde oss inte, vi har tränat i alla fall. Den här gången var både Doriz och JoJo med.
Vi gjorde ett stort fält, där vi fick hämta varannan gång. Efter det blev det dubbla dubbelmarkeringar och lite annat smått och gott. Själva jobbet skötte jag bra, men matte var lite sur på mig ändå. Hon påstod att jag var totalvirrig och det stämde faktiskt. Hade mycket svårt att sitta still och vara lugn - så i slutet drog hon ett lydnadspass med mig.
Vet inte vad jag ska skylla på, men snön ligger väl nära till hands även om jag inte tror på den förklaringen. Känner mig allmänt "taggad" nu - inte bara när vi tränar, utan faktiskt hela tiden.. "Hon är som tokig" är ett uttryck jag hört flera gånger den senaste tiden.....!!
     
 

Taktiken läggs upp....

JoJo

 

   
 

Här är JoJo ute på fältet. Doriz och jag väntar....

 
   
  Nu är det visst min tur.....Kan knappt bärga mig....
 
   
21/10 Lördag = picnic i toppenfint höstväder. Men picnic vet jag egentligen inte..... Husfolket drack choklad och åt mackor.... Men vad fick jag? Jo, en torr brödskank när jag gjort nåt bra... Jag tycker faktiskt att livet är jätte-orättvist.... Jag måste alltid göra nåt för att få äta.... typ sitta, komma, ligga, söka eller nåt. Jag får ALDRIG en macka bara så där rakt upp och ned..... Men vad gör dom själva för att få fika? INGENTING faktiskt, dom bara äter och vräker i sig när dom har lust..... Usch o fy....
Men bortsett från det är det kul med "picnic" - t ex så flög det upp en massa orrar och sånt tycker jag är spännande. Sen hittade jag en helmysig dunk att bära omkring på, så inte var det så tokigt, när allt kommer omkring!
 

   
 

   
 

   
20/10 Nu verkar det som morsan....f-låt, matte, menar jag.....blivit spritt, språngande galen igen. Nu har hon börjat klippa, kamma och tramsa på i största allmänhet och på söndag ska jag visst duschas. Egentligen skulle jag bantat också, men det har inte blivit nåt av med det för det har ju varit älgjakt och jag har fått en massa härliga ben av snälla bekanta.
Det börjar ju nämligen dra ihop sig till en sån där utställning nu igen - då man ska springa och stå på ett speciellt sätt - gu´ va löjligt....hihi. Tror faktiskt att hon e lite nervös att jag ska få en 2:a igen - och visst vore det harmligt, jag som e så snygg!!!
Men jag ser verkligen fram emot att få träffa Wimse och Manjo i alla fall - dom ska bo hos mig nästa fredag - oj, va kul!! Men, de e klart, då e man väl så välfrissad att man inte får busa förståss - skulle inte bli ett skvatt förvånad, faktiskt!
Men sjön har i alla fall blivit hård nu, så bada kan vi nog inte göra - och det antar jag väl att två-bentingarna tycker e bra!
 

   
16/10 Idag var det Sidensvansar på menyn..... ja, ja - apporterings-menyn alltså!! Men Herre min je, va dom va små! Gick ju knappt att hålla i mun - nä, tacka vet jag rejäla trutar o liknande. Dom här små gynnarna hade flugit ihjäl sig mot våra altanfönster, så man kan ju undra om dom var riktigt nyktra, eller hur det var...?
Matte bad mig i alla fall hämta dem, så att hon slapp - och av nån underlig anledning så ställer man ju upp på det mesta....!
     
15/10

  22 månader blev jag idag - det firade vi med träning tillsammans med Doriz!!
Det blev en jättekul träning - flera nya moment. De är ju alltid kul att göra nåt nytt! Och bäst av allt.....det mesta funkade för oss båda två!! Eller funkade förresten - nu ska jag inte vara blygsam - det gick jättebra för oss båda två, så det så!!!!
Vi började med en dubbelmarkering - Doriz hade visserligen lite bättre minne än mig, men jag löste det också bra!
Sen blev det inkallning med stopp och sidodirigering blandat med linjetag med stopp och sidodirigering.
När det var klart visste inte våra mattar var resten av dummisarna var, så då blev det två små fält på varsin sida om en smal skogsväg. Då fick vi jobba samtidigt, men på varsin sida av vägen - det har vi aldrig provat förut heller, men det var väl ingen konst!!!
Så till sist blev det släpspår på kråka, som också funkade jättebra!
Men då ställer sig ju vän av ordning frågan; vad är det för skillnad att släpa en kråka och att släpa en älgklöv??? Klövspår vågar jag knappt gå, fastän matte följer med. Men att själv springa iväg utom synhåll för matte - in i skogen - och spåra en kråka, det gick bra...... märkligt!!

Tillbaka