Små händelser och vad vi tränar på....    september 2007

     
30/9 Det blev ett spår idag också....... skam den som ger sig!! Jag var inte riktigt lika skakig idag - jag t o m viftade på svansen en kort stund..... men bara lite! Och om någon knäckt en gren hade jag säkerligen sprungit tillbaka till matte. Men, som sagt - man kunde kanske ana en liten, liten ljusning! Ingen kan då anklaga mig för att inte vara spårnoga i alla fall! Jag tar det så himla lugnt, så om det varit full längd på spåret hade vi nog behövt matsäck!!
   
29/9

  Då har vi testat spår igen då.... Som ni ser så hittade jag förståss klöven, men vägen dit var minst sagt skakig...... Jag tycker fortfarande att det är hur läskigt som helst att spåra älgar i skogen. Man kan ju undra varför??? HerreGud, jag är snart tre år och vågar inte spåra älgar - måste ju vara nåt fel på mig! Kompisarna e hur duktiga som helst - kommer hem med 1:or hela tiden..... konstigt!
Men jag blev i alla fall hellycklig när jag äntligen hittade klöv-eländet! Det var ju inte ens en älg - bara en liten, liten bit av den - och ändå var det så himla läskigt!
   
27/9

Leta boll i högt gräs kan vara riktigt klurigt.....

 

   
26/9 Nu har jag blivit anmäld till utställning...... I brist på annan sysselsättning får man väl försöka vara snygg. Hur nu det ska gå till vet jag inte, men vi har i alla fall skaffat proffs-handler, så det kanske finns en liiiiiiiten chans!!!

Men i övrigt är vi bara ute och njuter av de tjusiga höstfärgerna på kvällarna..... Matte är alldeles lyrisk över alla gul-röda träd och jag klagar inte heller, men jag kollar ju inte in färgerna precis - det finns ju så mycket annat spännande att göra.... Jaga upp Morkullor t ex - de´ e´ skitkul, för dom sitter still ända tills man nästan trampar på dem - konstiga pippisar. Sen har jag fått för mig att rulla där de suttit, för det luktar så ofantligt gott. Men nu har hon som är ute med mig kommit på det, så nu vaktar hon på mig. Förstår egentligen inte vad jag gör för fel...... men nåt måste det ju vara?!
   
23/9 JaHa - då har man provat på livet i "stor-stads-djungeln"!! Storstad, var väl kanske att ta i,  men asfalt-djungel i alla fall!! Vi har nämligen bott i husvagn på en parkering hela helgen..... Vicket påfund!!
Dom andra jag känner var på jaktprov i Pite´ medans jag fick ta på mig finkläderna och gå på gator och torg. Om jag fått välja hade jag nog tagit jaktprov, men nu fick jag ju inte det!!! Men lite kul har jag ändå haft - har ju fått se en massa nya saker i alla fall och idag var vi till Kukkolaforsen och kollade läget. Där var det lite spännande med alla bryggor och gamla byggnader - jag e ju så himla nyfiken, så sånt passar mig!
   
 

Allt som e gratis måste utnyttjas, så här blev jag parkerad!

 

 

Först i kön....!!!

 

 

Alla träningsmöjligheter tas till vara.... men det blev en lååååååång slalom!

 

 

I en gammal båt vid Kukkolaforsen

 

 

Ute på en fiskebrygga (Pata tror jag det heter), där man brukar håva sik....

 

 

....men idag var det Netting som fångades

 

   
20/9 Matte har lite dåligt samvete för att jag inte får träna så mycke som vanligt, så ikväll beordrade hon ut husse att lägga ett fält. Sagt och gjort - så blev det! Jättekul helt enkelt!!
 
 
     
16/9 Idag blev det hips, vips ett extra-insatt träningspass..... toppenkul! Jag som trodde det var slut på det roliga nu.
Idag hade matte tyngdpunkten lagd på att jag skulle ta det lite lugnt - kolla lite på de andra och sen göra lite jobb åt andra hållet. Det gick bra - ända tills hon ville pröva på linjetag med stopp efter en stig där det legat vilt på flera ställen..... Det blev lite fööör tjorvigt - men vi löste det i alla fall - till slut.

Som synes tyckte JoJo det var toppen att hålla truten!!!

Sen i eftermiddag blev det svamp-letar-tur - så idag har jag fått vara i farten ordenligt. Känner mig ganska nöjd nu och soffan är toppen-sköööön!!
     
14/9 Ja, då har den här dagen snart gått också..... och ingen - jag säger INGEN - har uppvaktat mig på min namnsdag!!!! Det är IDA idag, bara så att Ni vet!! Inte ens dom jag bor hos har koll på denna viktiga dag!!! Illa, illa......man undrar ju vad man är värd egentligen????
   
12/9 Igår var det sista tisdagsträningen med gänget!! Liiiiite trist faktiskt. Men ljuset räcker inte till på kvällarna längre, så om vi nu ska träffas får det bli på helgerna.
Det blev dirigering igår. Jag skulle ta mig ut till en pyttteliten ö, som låg bedrägligt nära land! Och vad hände? Jo, naturligtvis tog jag landvägen hem! Usch o fy tyckte matte, eftersom jag aldrig försökt mig på det tidigare. Men, man blir ju bara smartare och smartare ju äldre man blir.... så, varför inte ta den snabbaste vägen? Nåja - hon var ändå ganska glad att hon fick mig att ta vattenvägen ut i alla fall. Vi hade nämligen olika åsikter om den saken!! Men, men - till slut så gav jag upp och hoppade i.
Men sanningen att säga, så tyckte jag att den där dirigeringen var aningen för svår för min del - jag skulle ju i princip simma bredvid land hela sträckan, nån fjuttig meter ut i vattnet. Varför inte ett linjetag på land i stället???
   
8/9

HejDå båten...... Syns nästa sommar!!!!

 

   
  Idag har vi tagit avsked till sommaren - så det har liksom varit fullt upp!!!
Dessutom har jag varit lite "pumsig" också, för jag var hos CharlieNorman på kräftor igår. Oj, va´ de´ va´ kul att hälsa på grannarna - inte varje dag man gör det! Men jag undrar just hur Norman mår idag????
Dom håller förresten på att bygga en Agility-bana och jag ska få prova den..... vicken höjdare!! Hoppas den blir klar snart!

Efter allt städande på tomten tog vi en rejäl skogs-svamp-runda. Men det har inte blivit nån träning alls!! Konstigt - för det brukar alltid bli nåt. Men jag tror matte blev lite orolig i tisdags, så hon vill nog lugna ner mig lite..... Jag förstår nog, fast hon inte säger nåt!!
I morron har vi egentligen träning i Piteå med instruktör, men inte får väl jag fara heller..... Näedå - matte har annat för sig. Jag förstår liksom inte det här jag... Är det inte jag som är det allra viktigaste i den här familjen??? Det har jag då alltid trott, men nu börjar jag ju faktiskt undra....!
   
6/9 Oj, oj..... de´ e´ mycke´ nu!!! Hinner ju knappt skriva dagbok! Men nu har jag tjatat mig till lite tid vid datorn. I och för sig finns det väl inte så mycke att berätta, men jag var i allafall på träningen i tisdags och den var ganska bra, faktiskt. Det blev några utmaningar, som jag klarade si-så-där!!
Vi var i en skogstjärn med vass, småholmar och på sina ställen inte ens simdjupt vatten - utan snarare gyttja. Jag luktade "skunk" när jag kom hem och efter en liten mysstund såg soffan ut som ett grustag, till mattes stora förtjusning. Men, men - det är sånt man får ta....

Den här gången gick jag par med Soda. Först blev det dubbelmarkering, en dold och en halvdold. När det var avklarat var det linjetag efter stranden och sen blev det en omotiverad dirigering. Den var jättesvår, för man skulle förbi stället där markeringarna varit. Så jag var faktiskt tvungen simma dit först och kolla om alla pippisar verkligen var borta. Men efter en del visslande och vinkande förstod jag vart jag skulle. Som vanligt gjorde ju Soda allt betydligt snyggare....
Men det måste alltid hända nåt som matte ska grubbla på.... Den här gången började jag faktiskt pip-skälla när Soda gick ut på den andra markeringen. Då tyckte jag att jag suttit alldeles tillräckligt länge...... Jag brukar ju alltid bli lite orolig om jag får vänta länge, men det är första gången jag verkligen säger ifrån i ord.... eller om det var visor..?? Så nu tror ju naturligtvis matte att jag blivit en pip-flat och att all träning är bortkastad..... snacka om pessimist!!
   
2/9 Men nu vill jag lova.... nu går skam på torra land!!! Idag har matte varit i skogen nästan hela dan UTAN mej. Kan Ni tänka Er? Hon var på nån svampexkursion, eller vad det hette, och påstod att hon inte skulle kunna koncentrera sig om jag var med!!! Vaddddddåååå - jag är minsann tvungen koncentrera mig, fastän hon är med.
Men som straff fick hon faktiskt gå en extra skogsprommis när hon kom hem - MED mej! Nån ordning får det ju lov att vara - så de så!!

Men det finns ju kompisar, som minsann får vara ute på både det ena och det andra - den här helgen har det hänt saker:
Bl a har Doriz tagit ett 1:a pris ÖKL viltspår och Trippa en 3:a i ÖKL jaktprov - JÄTTEGRATTIS till båda två!
Det är säkert bara jag från träningsgruppen som inte fått vara i farten i helgen..... Men - de e klart - har man en matte som föredrar svamp, så är det ju inte så konstigt ;-))

Tillbaka