Små händelser och vad vi tränar på....        september 2008
     
28/9

Oj, vad det är skönt att fatta beslut.... Idag har vi bestämt att vi INTE ska gå på utställningen i november! Tror nog att "min alldeles egna handler" kommer att bli lite lessen på mig - men det får bli så här!! Hon har ju sin Alta, så hon klarar sig säkert. Får väl hoppas att hon hälsar på mig i alla fall!!!

Och när vi inte fattar beslut tränar vi pyttesmå fält och att hoppa i sjön......Brrrrrrrr!!!

   
 
   
26/9 K Ö P E S
 

Torrdräkt köpes. Storlek M. Betalar bra vid snabb affär - är lite brått. Behöver den NU!!
Ring mig!!!!!!

     
  Alltstå, de e ju inte klokt det här - man ska bada mitt i vintern!! Nåja, vinter kanske det inte är men det är dj-igt kallt i vattnet i alla fall. Har försökt säga till matte att hon kan prova själv, men det vill hon inte..... undrar just varför???? Men jag ska simma, och jag ska vara glad - hoppa i vattnet utan att fundera. Nä, nu börjar jag snart bli lite förgrymmad - vad är det för rättvisa här i världen - kanske måste ringa FRIS nu igen!!
Dessutom har det varit halvstorm här. Och vad  betyder det? Jo att det går en massa otrevliga vågor på vattnet, så att man får vatten i öronen.... Undrar faktiskt om inte det är dax att gå i ide. Man kanske skulle varit björn i stället...... Eller, man kanske kan strejka.... Det vore en idé...... Nu fick jag nåt att tänka på....
     
20/9

Nu har vi pustat ut och orkar skriva en rad! Och ni som undrar vilken färg det blev på rosetten kan kolla in bildbeviset!!
Vi hade ju naturligtvis velat ha en helt annan kulör, men så här i efterhand så tycker jag nog att jag passar rätt bra i gult..... eller hur?

Varför det blev som det blev??? Ja, det kan man ju fråga sig. Vi gjorde vad vi kunde men vi gjorde väl bort oss lite nu och då - både matte och jag. Jag fixade ju allt till slut, men inte med nån finess precis...!

Vattendirigeringen gick rel hyfsat.
Vattenmarkering nr 2 tyckte jag hamnade på land, så jag kollade där först. Om matte haft förstånd rikta upp mig ordentligt hade jag inte behövt göra det - tyckte hon var lite osportslig där!
Landdirigeringen fixade jag på egen hand :-)
Fältviltet borde legat 2 km ut - jag var helt säker på det, så där lade jag ner den största energin
Landmarkeringen gick bra tyckte jag
Sen var det då Kalle-spåret - det klarade jag smygande....! Man vet aldrig om den där Kalle kvicknar till och anfaller - så jag tyckte det kändes säkrare att smyga sig fram....

Det festligaste av allt var att domarn tyckte att jag var en försiktig donna....!!!! Alla som känner mig har nog lite svårt att hålla sig för skratt.....

 

Jättetack till alla som uppmuntrat oss innan och grattat oss efteråt!!!!!

   
  Morgonsamling........................................ .......med värmande dryck!!
 
  Här hade inte matte andats på ett bra tag... Men nu är vi på G.....
 
  Vattendirigeringen bärgad Vi väntar på vattenmarkeringarna
 
  Vattenmarkering på väg... ....Leverans!
 
  Landmarkeringen Kalle Kanin hämtad och vi kan slappna av!!
 
     
  Som slutkläm vill jag utbringa ett Fyr-faldigt Leve för min syster Elli - hon är ju bara för bra! Hon tog sin andra etta i ÖKL - alltså, kan man titulera henne Elithund nu.....
  Tar oss friheten sätta in en liten stilstudie på Elli med husse inför vattendirigeringen.....
Hon verkar något fundersam över vad husse har för sig.....???
 
     
19/9 Här skakas det tänder och psykolog är inkopplad!! Matte håller på att gå upp i limningen! Jag försöker peppa henne så gott det går - men det är svårt!
Och igår gjorde jag dessutom en riktig fadäs på gen-repet. Då blev hon ju hur hispig som helst. Så nu vet jag inte vad jag ska göra?? Men jag försöker intala henne att vi kan ta det som en träning - får väl se om det lyckas!
Herre Gud......  om vi nu inte får nån rosett kan vi väl fortsätta som vanligt och bara ha kul! Så tycker då jag i alla fall.
   
15/9 Dax för gratulationer igen..... den här gången är det träningskompisen Trippa som lyckats få åt sig en etta i ÖKL Jättegrattis till henne - ok, då matten får väl också ta åt sig lite av äran;-))
   
14/9 HS-träning på namnsdagen!!!
Som present fick jag hämta duva! Matte har ju riktigt snälla träningskompisar, som tänker på lilla mej!! Här hemma är det minsann ingen som kommit ihåg mig...... det blev inte ens fika på säng i morse!!

Idag körde vi träning á la Kaaaaalix! Inte streeeeesa! Mycke fika o surr!! Men inte vet jag om det funkar - jag blir ändå på tårna när nån annan ska fara omkring som en skållad på fältet och jag  bara får kolla.....!! Liiiite kanske det hjälper, men inte e de mycke!!

Vi testade i lugn takt lite av varje - fält, markeringar och vattenigångar från sank mark. En del gick bra och annat mindre bra - så som det gör för det mesta! Men på det stora hela, så var det väl inte så himla mycke att klaga på - tycker jag i alla fall! Matte ska ju alltid klaga på nåt, så jag har vant mig vid det här laget....
Nu ska vi nog vila oss i form har vi tänkt..... får väl se hur det går med det!!!
   
13/9 Som Ni ser har jag hämtat dom där dyr-griparna nu, så förhoppningsvis ska väl det tjatet vara ur världen!! Dom var ju riktigt gulliga, faktiskt.....
Nu tar vi helg... I morrn är det spårdragning med sur kanin och på söndag HS - så de e fullt upp, om man säger så....
Ha en mysig helg alla som kollar vad jag har för mig!!! Matte o husse hälsar - nu väntar grillen!

 

 

   
10/9 Dax för pann-lampa!!! Igår hann det bli ganska mörkt på HS-träffen. I slutet blev det nästan hörselmarkeringar - i och för sig inget fel, men det var nog inte tänkt så! Nu flyttar vi träningarna till dagtid. Det blir nämligen så kort tid över för oss vovvar - eftersom mattarna är ena riktiga surr-kusar. När det väl är dax att börja har det redan blivit skumt.....

Sen måste jag ju säga att det är ganska kallt i vattnet också...... men ingen - i alla fall inte matte - förstår att även vi kan frysa! Ingen barmhärtighet där inte. Vatten är det vi tränat minst och behöver mest, sägs det - så de e bara å simma......!!!! Egentligen är det ju himla konstigt - vi som har en egen sjö! Men den duger visst inte...!!!

Oj, vicka läbbiga djur matte köpte hem igår..... Bisam var det visst och hon köpte dom speciellt för mej! Undra om man måste försöka visa nån typ av tacksamhet???
Av nån oförklarlig anledning ska jag vänja mig att hämta såna. Vaddå, dom springer ingenstans - dom var sten-döa!!
   
6/9 I stället för jaktprov har jag varit och pryat på husses nya jobb idag!!! Han tror att jag ska åka med honom framöver, men det vete väl sjutton. HerreGud, vad det var besvärligt att ta sig upp i lastbilen - det var ju hur högt som helst. Nåja, upp gick ändå ganska bra, men när man sen skulle ner - då var man ju tvungen få hjälp..... Vet inte om det är nåt för mej! Men han hade en ganska skön säng där bak i alla fall, så vi får väl se....
 

   
 

   
  Sen när jag kom hem, upptäckte jag en sån där slö-geting som gick omkring på köksgolvet. Såna gillar jag inte, så jag försökte direkt ta död på den!
Men vad hände - Jo, han stack mig i hängläppen i stället så jag svällde upp runt munnen och såg ut som en boxare som fått stryk..... kolla......................................>>>

Blev smått hysterisk ett tag, men när kortisonet verkade blev det lugnt igen. Månntro jag lärde mig nåt........??????

            ******************************
Nu till nåt roligare...... JÄTTEGRATTIS till syster Elli, som fick sitt första pris på jaktprovet i Gällivare idag!!!!

2/9 HS-träning i höglöp...!!!
Ikväll var jag på hugget ska ni tro - snacka om att ha spring i benen! Har ju varit så himla loj och slö nu ett längre tag, men ikväll var all slöhet som bortblåst och jag var mig ganska lik, kan man nog säga. Oj, va kul det var!
Fick gå ett kråk-spår också, som gick bra. Tvekade lite i början och undrade vad det egentligen var jag skulle ta mig för, men när väl 25-öringen trillade ner gick det galant.
Fy, va synd att jag inte får vara med på provet i Gällivare till helgen - nu känner jag mig ju riktigt taggad igen......  hoppas bara att det håller i sig..!!

Som synd är blir det ju mörkt så himla fort nu, så den där svampplockningen vi skulle göra efteråt blev det inte mycke me. Men vi var ju i skogarna där försvarets gubbar leker på dagarna, så jag hittade i alla fall en hårdbröd-macka - och den satt fint!!

Tillbaka