Små händelser och vad vi tränar på....      september 2009 

     
 

   
27/9 I går kväll snarkades det högljutt hör i soffhörnet - jag var helt slut efter en toppenhelg hos Doriz! Tack snälla, för att jag fick vara hos Dig när husfolket var på turné! Det var riktigt skönt med en mini-semester!! Men ett litet klagomål vill jag nog framföra....... ingen förstod att jag ville äta lite tandkräm innan jag somnade! Man får ju så god andedräkt om man tar en tugga till kvällen... Men nästa gång kanske?! Om jag nu skött mig så att det blir nån fler gång vill säga. Jag passade ju på att börja löpa också när jag var där - det var ju liiiiite onödigt.... men, vad gör man - naturen har sin gång!!

Men jag är lite fundersam vad husfolket haft för sig - dom luktade så himla intressant när dom kom hem........ Jag har på känn att det är nåt lurt på gång. Ska bli spännande att se vad det kan vara.....!!!
   
25/9 Men Herre Gud - jag har så himla mycke att tänka på så jag har inte ens hunnit skriva att vi hade vår sista HS-träning i onsdags. Inte för att det var nåt speciellt - vi tränade på ungefär som vanligt tills det blev mörkt - och det blev det fort. Så just därför ska vi avsluta våra träningskvällar nu. Får väl hoppas att det blir nån helgträning i stället - för de e ju så himla kul att träffas.
I onsdags tränade vi linjetag och närsök med lite störande dubbelmarkeringar. Och - faktiskt - så hade hormonrubbningen gett vika, så det var ungefär som vanligt.

I morron ska jag flytta till Doriz - tjohoooo va kul. Flytta, var väl kanske att ta i - men jag ska i alla fall bo hos henne över helgen!!!!! Då ska jag sova i sängen har jag bestämt. Det får jag ju inte göra hemma, så nu tänker jag passa på....... Ska bli helkul att slippa husfolket en hel helg....!!!!! Vila Dig i form nu Doriz....... snart kommer jag!!!!! Hoppas inte Zilke blir ledsen nu, när jag inte kommer till henne.......
   
21/9 Vi har varit ut och tränat lite linjetag med störning o vinklar ikväll - å tänka sig, jag fattade inte ett dugg..... Allvarligt talat, så tror jag aldrig jag gjort nåt linjetag förut.... totalt tom i bollen!!! Som tur var kom Max och räddade mig..... så då blev det bus i stället. Han gjorde nog en välgärning tror jag, för det kändes som det var väldigt nära en hjärnblödning för matte.....!!! Hördes då så i alla fall på allt visslande o nej-ande......
Men nu är allt i sin ordning igen och jag fick t o m snusa ner i en barnvagn för första gången......fattade inte alls vad det var som lät........ konstigt men spännande!!! Max försökte säga åt mig att jag inte hade nåt i vagnen att göra, men vem bryr sig!!!

I helgen har vi bara tagit det med ro...... varit på marknad och myst i svampskogen och i det vackra höstvädret. Inte en endaste apport blev det och det var nog lika bra det.......
   
17/9 Jag - HISPIGA IDA - va å träna igår igen. Vi tränade raka igångar i vatten över gungfly!!! De gick inge vidare kan jag meddela. Frös gjorde jag också - så jag skakade innan kvällen var slut. Men bortsett från det var jag totalt okoncentrerad, hoppig, bitig och jag vet inte allt...... jag spelade ut hela registret!!!!! Matte tyckte inte jag var ett dugg mysig. Själv tror jag nog att jag hade nån form av "hormonrubbning" - man kan visst få det när man ska löpa, har jag hört!!! Om inte det var det, så vet jag inte alls vad jag ska skylla på....... matte kanske? Men det är nog ingen mening - det är ju alltid mig det är nåt fel på.....

Nåväl - när vi inte träffar HS, så är vi ute och letar svamp på kvällarna och då får man ju va hur hispig man vill och springa omkring precis som man vill  - då spelar det ingen roll om man har hormonrubbning eller inte!!

I morron ska jag följa matte till "jobbet" - hon ska gå Garnisonsmilen och då ska hon visst släpa med mig runt banan också - gu va jobbigt de låter....... Tänk er själv - gå I KOPPEL så långt - skittrist!!!
   
12/9

Härliga höst.......

 

  ...... vilka toppenfina höstdagar vi haft. Jätteskönt att vara ute i skog och mark nu - inga myggor som irriterar en. Det är bara att njuta!!! Idag har vi varit o kollat in lite svamp - d v s dom jag bor hos kollade svamp, jag hade helt andra saker för mig! Bl a hittade jag flera gamla älgben - sånt tycker jag e spännande!! Lite bad blev det också - så lyckan är gjord!
Nu ikväll har vi dessutom varit ute och cyklat - det går liksom inte att vara inne när det är så här fint.
I morrn ter sig livet annorlunda igen. Nu ska husse och jag gå hemma och rå om varann ett tag framöver. De blir bra det - då slipper jag alla tidiga morronprommisar som morsan släpar ute mig på. Nu kanske man kan få sova ut lite igen.......!!!!
   
   
10/9 Igår var vi och tränade igen!! Man kan ju undra varför vi tränar och tränar, men mest troligt för att det är så himla kul.
Doriz o jag gick i par och det blev bl a en övning hämtad från EKL-provet, där det först kastades en dirigering och sen en markering. Jag började med att hämta markeringen och Doriz gick på dirigeringen - sen blev det tvärtom.
Det gick väl si-så-där för mig! Men när jag väl tog mig ner i sjön för dirigeringen så funkade det. Jag har ju lite problem att först springa på gungfly och sen gå rakt ut i sjön. Inte bara svårt förresten, jag gör det nästan aldrig utan att först kolla om det verkligen är sant att det finns nåt att hämta......!!! Man vill ju inte gärna bli lurad ;-)
Efter oss var det Trippas tur att göra samma sak och lilla Speja fick lite egna övningar.
   
6/9 Precis hemkomna från en toppen-helg i skogen!! Vi har varit ute med vagnen och tanken var att vi skulle jaga pippi. Och det gjorde vi också - men det var väldigt dåligt med flygfän. Igår såg vi bara två trastar!!!! Idag har vi sett en järpkull och en orre - men dom höll sig på behörigt avstånd! Jag stötte faktiskt upp en fågel till husse också - men då var han redan på väg åt ett annat håll - så det blev inget. Man gör ju sitt bästa, men det är inte alltid det går hem!!
Till slut fick jag i alla fall hämta en pippi, även om det inte var en sån som vi egentligen jagade - men det var juste av husse, då fick jag i alla fall fick göra nånting!!

Däremot såg jag många renar - dom var precis där vi bodde - men jag bara talade om att jag var där, sen fick dom vara i fred. Man ska hålla sig väl med såna där godis-maskiner!!!

I övrigt har vi mest eldat, myst, ätit lingon, plockat svamp och haft det allmänt trevligt!! Jag är faktiskt helt slut - det går ju liksom inte att slappna av när man är ute hela tiden - om inte annat så måste jag hålla koll och vakta, så att inga inkräkatare smyger sig på.....
   
 

Här vilar vi lite.,,,,,,

 

   
 

Kompisar på spaning...

 

 

 

 

Det där ser gott ut..... månntro man får smaka??

 

   
2/9 Vilken kul träningskväll vi haft ikväll. Först var det bara Doriz o jag. Vi testade vattendirren från ÖKL-provet och fältet. Alla blev sååå nöjda och glada och vi fick jobba på ordentligt på det där ganska tunga fältet.
Sen dök Trippa upp och då blev det först närsök med nedgrävda små dummisar. Efter det körde vi närsök med störning - en markering kom flygande när vi precis kom fram till närsöket. Då gällde det att välja närsöket först, för att sen få hämta markeringen. Och det gjorde vi ju så klart.
Därefter testade vi EKL-dirigeringen över fallna träd. För oss var den visserligen motiverad, så den var ju naturligtvis mycke enklare, men ändå.....
Som grädde på moset blev det sen dubbelmarkeringar - men inte för mig förståss. Jag fick ligga och titta på...... Men jag är nöjd och belåten i alla fall och nu är det soffan som hägrar......

Tillbaka