Små händelser och vad vi tränar på....      september 2010 

 

Det är jag - Ida - som skriver här. Syrra har inte lärt sig än....

 

   
29/9 Snacka om vackert höstväder...... vi bara njuter!
 
   
   
   
27/9

Vi sover fortfarande..... Herre min je va Syrra o jag var trötta i går kväll, när vi kom hem!!! Vi har varit i farten hela helgen.
Själv har jag gått omkring med husse o bössan och Syrra har gått omkring med matte o kameran. Lillan fick gå två blodspår också - hon tycker visserligen det är kul, men det känns som om hon inte riktigt förstått vad det går ut på! Den här gången hade matte peppat med blodpudding, för att få ner näsan, men det var inte många bitar hon hittade.... Undrar just om hon blir nån spårhund - vi får väl se. Snart kommer snön, så de e ju lite brått nu.
Själv fick jag, som vanligt, inte bärga några byten, men jag stötte upp några som jag trodde att husse skulle panga, men inte det! Han påstod att det var än det ena, än det andra...... för tätt, för långt håll o s v  o s v!!
Ja, ja - vi har i alla fall fått röra på oss odentligt och myst vid lägerelden. Nu lär det dröja till nästa höst igen....

  Här är vårt "smultronställe"
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
22/9

Igår hade vi vår sista HS-kvälls-träning. Det blir så fort mörkt nu, så man hinner ju knappt börja ens. Men det blev en riktigt bra kväll i alla fall, med dirigeringar mellan vita höbalar - korta, långa, stopp, höger o vänster.... Jag blev så himla snurrig, så jag ramlade och rullade runt några varv, när jag skulle över ett dike, som såg ut som en väg.... Men, va f-n - det är väl bara att resa sig o fortsätta....

   
19/9 Helgen som gått....
   
 
   
 

Husse grävde nere vid stranden hela lördan och Syrra tyckte det var jättespännande. Hon hade nog helst velat åka i skopan..
Sen blev det ju jättefina sandhögar där man kunde gräva lite själv och - som grädde på moset - blev det mysigt lervatten att gotta sig i...... Matte var inte så glad - vi tog ju med oss en hel del in också!

   
 
   
 
   
 

Sen på söndag var det dax för ett viltspår för Syrra igen! Som synes hittade hon klöven, men hur, ska vi nog prata tyst om......

   
 
   
  Ett kort som blev då dåligt så det blev bra...... ;-)
 
   
15/9

Vi håller oss inne ikväll - vill knappt gå ut å pinka! Det blåser o regnar och är allmänt höstkulet. då är det skönt att kura inne i värmen. I stället har vi återupptagit lite klickerträning - längesen nu, men det är verkligen kul. I alla fall så länge man slipper sitta o kolla in Syrra....... Ser ju helst att jag själv får hålla på hela tiden!
Igår var det en lite avslagen HS-träning. Men jag testade i alla fall vattendirren som vi hade på provet - och tänk...... då lyckades det!! Det måste vara mattes nerver som ställer till det så fort det är prov. Och det bästa av allt - hon  erkänner det också. Hon skyller inte på mig, vilket känns skönt.....
Nu ska vi softa lite i soffan och kolla in Idol.....

   
 
   
12/9

Det blev väldigt dåligt med rosetter idag..... ingen alls, närmare bestämt - nä, en stor fet NOLLA var vad jag åstadkom.
Kan säga att jag kände mig totalt handfallen ute i "vatten-vass-fältet" - kom plötsligt inte ihåg vad man gör när man tagit upp en pippi. BlackOut heter det visst på ett finare språk.
Så jag la helt sonika ner fågeln i vassen och funderade - och funderade,,,,, men inga klockor ringde. Då försökte jag fråga matte hur jag skulle göra, men hon  bara sa nåt ofattbart - "apport"! Va då? Det ordet har jag aldrig hört förut - månntro inte hon heller visste? Så jag ropade igen - Hallå Matte - vad ska jag göra????? Å hon fotsatte - "Apport", "Apport"!!!! Det var det enda hon sa!!! Vad ska man med mattar till när dom inte ens kan hjälpa till när man är i nöd??????
Till slut, efter mycke om o men, klickade det till - Aha - hon vill ju förstås att jag ska komma med den, tänkte jag - så då försökte jag med den varianten och den funkade - men då var det ju alldeles för sent, tyvärr!!
Om man nu i alla fall ska försöka säga nåt positivt, så gjorde jag ett utmärkt linjetag och ett bra landsök - men det hjälpte ju föga. Övriga moment var väl lite si och så, men jag löste i alla fall alla uppgifterna, även om det inte alls var till mattes belåtenhet.

   
8/9

Äntligen...... HS-träning efter en veckas uppehåll. Doriz, Speja och jag fick träna vattendirrar - gick jättebra för oss alla tre.... Skojsigt värre!

   
7/9 I helgen fick jag göra nåt jag aldrig gjort förut...... jag fick följa husse alldeles själv o leta fågel! Skitkul - jag stötte en tjäder och några orrar. Men sen tog det stopp - skytten hade inte en chans i den täta skogen. Synd - hade varit kul att försöka bärga en tjäder.
Förut när vi jagat har alltid matte haft mig under herrans tukt och förmaning - har bara fått gå fot med henne och vänta på ev apporteringstillfälle. Men nu har hon slappnat av lite till stor glädje för mig.
Syrra fick gå ett viltspår som efter halva sträckan gick riktigt bra!! Det känns ju kul att hon också får göra nåt vettigt ibland - för hon får ju inte jaktträna ett enda dugg än. Men å andra sidan jagar hon så bra ändå, så hon behöver nog inte träna - häromdagen tog hon en trast...

Övrig tid tillbringade vi i lingonskogen och vid brasan....... mysigt med en helg i skogen!!
   
 

Matte o Syrra på tidig morronprommis. Jo de e matte som är närmast kameran!

 

   
 

En toppenhärlig dag!!

 

   
 

Dax för lite spårning med Syrra

 

   
 

Nu har hon hittat den ynkliga klöven.... matte har beställt nya, lite större!!

 

Tillbaka