Idas dagbok

 

Små händelser och vad vi tränar på  - september 2011

 

   
28/9

 

Nu har vi varit på en liten mini-semester igen..... vi gör nästan inget annat. Men den här gången blev det skogen, så det har varit toppen.
Husse o jag har varit ute o kollat efter fåglar och Syrra o matte har tränat och promenerat. Dom fick följa oss på en tur också, men det blev liksom ingen ordning när jag skulle sköta om dom också. Nä, tacka vet jag att va ensam med husse - det är mycke mer spännande.
Vi såg ganska många fåglar den här gången och vi lyckades faktiskt att få med oss en tjädertupp hem...... inte illa!! Men usch, va dom e stora! Jag orkade inte bära den längre än ca 10 m, sen gav jag upp. Jag har inte så mycke av den där dåd-kraften, som kan vara bra såna där gånger..... Min räcker bara för järpar och dyl småfåglar ;-) Men kul var det!

   
  Vi var ju tvungen posera med bytet när vi kom hem..... husse blev suddig, men vad spelar det för roll - huvudsaken är väl att jag och pippin syns!
 
   
 

Syrra o matte tränade lite när vi var borta - bl a linjetag och tecken och det hade gått över förväntan..
Dessutom fick Syrra gå ett Ökl-spår - inte ett hel-långt, men med lång liggtid, vinklar och återgång. Dessutom fick hon själv ta sig an spåret, som man visst ska göra nu! Det gick riktigt bra. Det gick faktiskt bättre när det hade legat så pass länge.
Så - summa summarum - var vi båda nöjda och glada!

   
  Syrra ser visserligen ut lite ledsen här - men skenet bedrar!
 
   
 
   
  Sen när vi kom hem, visade det sig att "vårfloden" blivit ännu värre och förstört hela vår strand inkl staket o grillplats. Dessutom hade vi fått en extra vass-ö på köpet!
   
 
   
25/9 Vårflod i september.....
Så här brukar det kunna bli på våren....... men nu är det väl ändå inte vår????
   
 
   
  Syrra tycker det är kul med översvämning.....
 
   
  ......och jag gillar också att plaska omkring lite!!
 
   
20/9

Blöt o dimmig träning i Vittjärv ikväll - men kul, som vanligt!! Båda jag och Syrra fick göra linjetag och fält - även om mina linjetag ju naturligtvis var mycke svårare..... ;-)
Sen läxade jag upp Tazza riktigt ordentligt också för hon busade faktiskt med Syrra och jag är så himla rädd att nån ska va dum med henne. Men då kom ju kopplet fort fram förståss, så det hade man inte mycke för.... Jag är ju bara så himla orolig att "lillan" inte pallar att busa med andra. Men jag skadade ju naturligtvis inte Tazza - jag bara talade om för henne vart skåpet stod!

Det har verkligen varit riktigt soffliggarväder hela dan idag - regnet har stått som spön i backen. Av nån konstig anledning behöver jag inte ens pinka såna dagar. Men matte tvingade naturligtvis ut oss i skogen i alla fall. Till vilken nytta kan man ju undra. Den enda verkan det hade var att vi var tre dyblöta hundar som kom hem igen. Ja, vi var tre idag för Zilke har varit hos oss. Hon däremot verkade tycka det var skitkul att gå ut - hon som e gammal borde ju tycka soffan är skönare men icke sa Nicke - hon sprang som en en liten toka och snokade i alla sorkhål. Jaja, säga vad man vill, men hon är en pigg 11-åring.

   
19/9

Nu har vi haft flera jättehärliga höstdagar i skog o mark och idag blev vi dessutom tvungna att posera med varsin dummy i mun - vilket fjant!! Men som synes så skäms jag lite, där jag sitter i bakgrunden..... Att få hämta en dummy är ju en sak, men nu skulle vi bara se snygga ut.... Syrra fick i alla fall träna lite vänster-tecken hon - liiiiiite avis blev jag allt!

 
   
  Sen har vi pysslat en hel del nere vid sjön också....
 
   
15/9

Hemma igen efter en mini-semester i hällande regn..... Vi har bott i Haparanda på IKEAs parkering i två nätter! Första natten kändes som att ligga i en båt på ett stormigt hav, för det blåste ordentligt och regnet vräkte ner, men vi sov ganska gott i alla fall. Däremot kan jag inte påstå att det var speciellt kul att bo på en parkering. Vi är ju vana att att bo i skogen, där man får göra precis som man vill. Här hade man mest asfalt under fötterna och det är inget jag blir speciellt upphetsad av.

   
  Så här vill vi ha det när vi är på semester......
 
   
 

Nåväl vi är hemma nu och igår kväll var vi på HS-träning. För min del var det dubbelmarkeringar som gällde. Syrra fick också göra såna + att hon fick göra linjetag och träna höger-tecken..... så, som vanligt, drog jag nitlotten och satt för det mesta vid ryggsäcken...... Snacka om träning!

   
11/9

Solen återvände idag!! Vi packade ryggan med fika o dummies och tog med oss svampkorg och kniv. Sen blev det lite av allt - svampplockning, träning och fika - vilken härlig dag! Nu hoppas vi väl innerligt att vi får middag snart, annars tror jag nog att vi svälter ihjäl.....

   
10/9

Lite lördagsträning blev det idag.... Själv fick jag en vattendirre och Syrra körde högertecken och ett fält. Men för det mesta satt vi och hade tråkigt.....
Igår gjorde vi ett delat fält då vi fick hämta varannan gång och vi börjar förstå nu att vi måste vänta på varann....
Men det blev ett taskigt avslut på lördagskvällen...... här låg jag i allsköns ro och gnagde på ett ben när världens fyrverkeri brann av hos nån av grannarna - i september - helt apropå!!
Så jag lämnade helt sonika benet och sprang ner i källaren, där jag känner mig tryggast. Syrra, som inte bryr sig ett dugg, tog hand om benet..... Ska de va på detta vis? Räcker väl för sjutton att det smälls på sista april och nyårsafton - tycker jag i alla fall!!

   
8/9

Nu e jag sur, ska ni veta..... Igår var det HS-träning och jag fick INTE ens följa med! Plötsligt kom matte på att Syrra skulle med - förstår ingenting!!! De hade visst tränat lite tecken, linjetag och fält - kan bara tänka mig hur kul det var..... Själv fick jag minsann åka bil - ja, just det - det var det enda jag fick göra - åka bil!!!
Dessutom har jag fått fotboja nu också - nä, inte riktigt, men nästan. Jag får ha skall-halsbandet på mig. Nu är det länge sen sist och då hjälpte det inte ett dugg, men den här gången tycker jag faktiskt att det är lite läskigt, så jag skäller bara lite nu. Nåväl - dom får väl tro att det har effekt - sen tar dom bort det och då är det fritt fram igen.... Matte håller på att bli tokig på mitt skällande, men vaddå - man märker ingen skillnad....

   
 
   
4/9

Extra-träning igen - jag börjar tro att jag har tur som en tok!! Speja o jag har varit på fälten här hos oss och kört linjetag med störningsmarkeringar...... gick alldeles utmärkt idag, vilket naturligtvis resulterade i en nöjd matte..... skönt!
Syrra hon fick vara barnvakt till lilla Lystra under tiden och det skötte hon visst med den äran! Så alla är nu nöjda, glada - och lite trötta!!

   
3/9

Å, va det är mysigt med höst.....! Idag på våran prommis hittade matte hur mycke KarlJohan som helst - jättefina! Hon var alldeles lyrisk och när hon går där och är lyrisk, så får vi sköta oss själva och springa precis hur mycke som helst - det gillar vi!! Vi springer ju i alla fall inte så långt, för vi måste förstås hålla reda på vår vimsiga matte - men bara känslan är så härlig....... att hon inte har nån koll på oss!! Eller - blev det fel nu??? Har hon nån koll annars då??? Ja, hon försöker då i alla fall, men när hon plockar svamp glömmer hon t o m att vi är med!

   
 

Tillbaka