dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok september 2012

 
30/9 Idag blev det lite HS-träning med betoning på lite!! Men vi var tre tappra vovvar som träffades i alla fall. Det regnade ju naturligtvis hela tiden, men man börjar bli van.....
Syrra visade framtassarna lite - både på sidotecken och avlämningar och det var kul. Igår visade hon dessutom att hon faktiskt vet vad närsökssignalen betyder nu. Själv fick jag en lång dubbelmarkering. Men med mitt flamsiga springande missade jag den andra...... jag tycker bara det är så himla kul att göra nåt, så jag bryr mig inte så mycke om koncentration och sånt där tjafs....

Om nu regnet behagar upphöra - eller åtminstone övergå till att komma i skurar så ska vi dra till skogs igen och kolla om det finns några tjädrar. Det gillar vi!!!

   
28/9
Hösten är här!!!
 
Husse fixar med lite myslyse inför de mörka kvällarna......
 
 
....lillbåten står på land bland nyfallna löv.....
 
 
.... och Syrra har redan börjat ta reda på dem!
 
   
27/9 Regnet bara öser ner...... inte måttligt vad det regnar! Men just nu försöker jag övertala matte att plocka fram regnrock och stövlar och ta med oss till skogen - vi vill ju springa av oss oavsett hur vädret är. Och jag tror nog att jag kommer att lyckas, för när jag med bedjande blick och kontaktsökande kroppsspråk visar vad jag vill så brukar hon ge med sig när hon blir nog less på mitt tjat. Har ju lärt mig vid det här laget hur man dresserar en två-bening och enda belöningen hon behöver är att jag ser nöjd o glad ut. Jag vill att vi åker till Kallasjö - där är det fint att springa omkring... vi får väl se vem som vinner kampen. Tror helt säkert att det blir jag!!!

*************

Och nu, lite senare, med facit i hand, så kan jag berätta att jag naturligtvis vann viljornas kamp - som vanligt alltså! Men blött var det - behövde inte oroa oss för att vi skulle möta nån precis. Och det blev inte Kallasjö, men nästan. Det blev Aldersjön och Svartsjön. Dom sköt som bara den i Kallasjö, så där fick vi inte vara! Nu är jag nöjd och blöt och skall strax rulla ihop mig i soffan för lite torsdagsmys!!
   
26/9 Hemma igen efter en semestertripp till Happis!! Vi har haft det toppenbra där på IKEAs parkering. Finns ju jättefina promenadstråk och grönområden, så vi har i alla fall fått vara ute o promma - även om det stundtals varit i koppel. Det är vi inte vana vid, men det är OK så länge det inte alltid är så! En morron gick vi efter vattnet ända till Finland - tror vi.... Och parkeringen ska vi inte prata om - vilka ytor!! Och "pinn-staketet" framför affärerna är toppenkul att gå slalom i - nästan som en riktig agilitybana!!
Åsså fick vi göra studiebesök på Djurmagazinet - de var en höjdare! Det fanns ju hur mycke go´saker som helst..... Jag försökte snatta ur de flesta korgarna, men matte har ju ögon i nacken så jag fick faktiskt lägga tillbaka varenda grej. Men det blev ett litet tuggben som plåster på såren i allafall.
Och om vi ska nämna vädret också så visade sig solen från sin allra soligaste sida även om det blåste ordentligt.
Nu är vi som sagt hemma igen och undrar om det ska bli nån HS-träning snart - känns som vi varit borta jättelänge. Igår kväll fick vi i alla fall hämta lite dummies - matte var ju tvungen påminna Syrra om hennes nyvunna kunskaper i avlämningar...... peppar, peppar - det gick riktigt bra!!!!
   
23/9 Ännu en helt fantastisk dag i höstens och solens tecken!!
Vi var ute från morron till kväll - vi fick inte gå in förrän det började bli kallt på kvällskvisten. Husfolket var totalt faschinerade av en stor grävare som fixade till grannens tomt, så dom satt mest vid elden och kollade. Själva busade vi för det mesta och det hände hela tiden nånting - folk kom o gick och det var riktigt hålli-gång för att vara här hemma hos oss.
Men nu är en ny dag och dimman hänger över huset, så nu får vi ta igen oss - ska bli skönt!
   
 
 
Retstickan anfaller......
 
 
.......sen ger hon sig en liten stund, för att direkt gå till attack igen! Så här kan vi hålla på hur länge som helst! Ibland ger jag mig också bara för skojs skull!!
 
   
  Matte planterade ett par buskar Svarta Vinbär också - hoppas verkligen de överlever så att vi kan äta där nästa år!! Hon har satt dem bara för att hon och vi ska kunna stå där o äta o mysa!!
 
   
 
   
21/9
Vilken härlig höstmorgon.....
 
   
 
   
 
   
 
   
   
20/9 Idag var det meningen att vi skulle på mini-semester till IKEA med vagnen, men husse har ryggskott och regnet öser ner, så vi väntar väl ett par dagar. Det betyder att vi får roa oss bäst vi kan i regniga hemmaskogar idag!!
Igår kväll var Syrra på HS-träning. Matte var mycket nöjd när de kom hem. För det första så var det en välorganiserad träning med bra övningar och för det andra så skötte lillskiten sig riktigt bra. Övningarna var helt i linje med vad de tränat nu länge - stadga och transporter.
Det var nog lika bra att jag inte var med för jag är på ett sjuhelsikes humör just nu - pigg som bara den. Så jag hade säkert tjuvat på nåt av momenten...... Men å andra sidan är det enda chansen att få göra nåt nu för tiden - det är ju alltid Syrra som ska jobba. Så det är bara att försöka hålla sig framme så gott det går. Tur att jag inte ska på nåt prov i alla fall!!
   
17/9 Nu e jag sur på matte - riktigt sur!!!
Idag lyckades jag nämligen hitta en extraordinär parfym i skogen och jag gnodde in mig, så att det hängde vita "droppar" runt halsen. Oj, vad jag n-j-ö-t! Och Syrra slickade mig och tyckte också att det luktade fin-fint.
Tänk att det finns såna där härliga dofter helt gratis ute i skogen. Det skulle ni tvåbenta flickor tänka på i stället för att köpa dyra flaskor från Paris......
Men vad tror ni hände? Jo matte tvättade mig först i skogen med våtservetter som luktade URK. Sen var det ett himla tjat i bilen att det luktade illa! Vaddå illa? Man kan ju undra om husfolket är helt borta när det gäller go-lukt! Sen när vi kom hem var det bara att gå raka vägen in i duschen. Så nu är allt som vanligt igen - luktar som en halvgammal hund...
   
16/9 Idag har HS haft låtsasprov för våra träningskompisar som ska prova i NKL till helgen och det gick visst bara bra. Men vi fick inte ens följa med, för matte skulle va skytt och tyckte det skulle bli tjorvigt med oss runt benen - vi ska ju ändå inte göra provet. Jag är alldeles för duktig och vad anbelangar Syrra, så är det ingen mening att ens försöka ;-)
Så vi fick vara hos grannen Norman i stället. Vi var där igår kväll också. Jag o Norman hade jättekul, men Syrra satt mest i soffan hos matte. Och idag grät hon hela tiden - gillade inte att vara borta utan husfolket. Jag gjorde - min vana trogen - lite hyss också. Jag åt upp deras gröna tomater - är alldeles tokig i såna. Normans matte skulle lägga in dem idag, men nu behöver hon inte det...... nu kan hon ta det lugnt i stället ;-)
 
HS-gänget
 
   
14/9 Nu börjar det dra ihop sig..... våra träningskompisar är nervösa för det är snart dax för prov! Så matte o Syrra försöker hjälpa till så gott de kan och på köpet får Syrra en massa passivitetsträning - inte så himla dumt!
Igår var det vattenmarkeringar som gällde och Syrra fick titta på. Hon var jättesugen att hoppa i plurret, men skötte sig med den äran så under väntetiderna fick hon sig några landmarkeringar. Och matte var helnöjd med ett linjetag som inte blev spikrakt, men där hon för första gången i flera led kunde dirigera Syrra till platsen.... tjohooooooo!!!!

Idag har vi finbesök hela dan - Zilke är på visit. Nu börjar Syrra vänja sig, så hon t o m bjöd upp gam-tanten till lite lek. Men det var ju förstås när inte jag var med och höll koll på läget...... jag tycker faktiskt inte att Syrra ska leka med nån annan än mej. Då betraktar jag henne som otrogen - hon är ju min...... bara min!!

På prommisen såg vi - eller husfolket rättare sagt - en orm igen. Jag tror inte att ormar luktar ett enda dugg för det är den andra vi har passerat på nära håll utan att reagera. Och nu var vi tre st som bara gick förbi. Men det är tur att matte har korpgluggarna öppna, för nu behöver vi inte vara rädd för just den där ormen nån mer gång ;-)

 
Zilke i egen hög person!!
 
   
11/9 Nu blev det tätt på given..... skrev ju igår också! Inte för att jag har nån höjdarupplevelse att berätta om, men jag fick i alla fall följa på HS idag och, tro det eller ej, jag fick jobba lite också! Det räcker för att jag skall få lite energi att skriva.
Eftersom våra träningskompisar tränar för prov så är vi mest med som utfyllnad nuförtiden.... Men det blev mycket passivitet för Syrra när hon o matte "funkade" och det behöver hon, så det blev en bra träning för henne. De gjorde väl lite egna övningar också på samma tema som dom hållit på med ett tag nu. Och peppar....peppar....det går bättre och bättre!
Själv satt jag ganska länge i bilen men efter det fick jag göra ganska långa linjetag och några andra skitenkla övningar.
Som avslutning tog vi oss en prommis, så vi var nöjda, sandiga och blöta när vi kom hem!!

Men vi tänker hålla oss borta från det där området framöver, för vid sjön låg inälvorna från en nyskjuten älg.... jäkla älgjägare som bara lämnar så där. Man borde ju anmäla dem, för det är faktiskt olagligt. Korparna hade anlänt och börjat jobba, men det är väl inte helt otroligt att det kommer dit nån björn också.....
   
10/9 Jag har fått i uppgift av uttråkade läsare att jag måste skriva nåt nytt på den här sidan...... Men jag vet inte vad jag skall hitta på...... dagarna bara går och vi har inte gjort nåt speciellt. Det enda av värde som händer är att vi får oss ordentliga promenader varje dag med inslag av lite träning nu och då. Förra veckan var inriktningen stadga och transporter. Lagom kul, alltså! Men det är treåringen som inte förstått det där än och då hamnar ju jag i samma skola......

I lördags var Tazza hit och tränade vattenapportering efter kast från båt eftersom hon snart skall på prov och nästan inte sett en båt förut. Då blev vi ju verkligen till oss i trasorna, för vi trodde ju naturligtvis att vi också skulle få göra det. Men, icke sa Nicke, vi fick ligga mitt på tomten och bara titta på - hur trist som helst. Syrra tyckte t o m att det blev så trist att hon bet av kopplet och sprang iväg efter en Nötkråka, som hon väl trodde att hon skulle kunna fånga..... men det gick naturligtvis inte, fastän det säkert var det tusende försöket. Nån gång kommer hon förmodligen att lyckas.... Lite onödigt tyckte matte, att hon knipsade kopplet. Tur att husse bara gör nya vartefter dom går sönder eller försvinner.

   
5/9 Syrra fick åka på HS igår - det blev en blöt träning, fastän de inte var i vatten. Tazza o Syrra var de enda som dök upp - men vaddå? det räcker väl med två.
De gjorde fält, tränade passivitet och transporter och i slutet fick Syrra rycka in och leta rätt på en borttappad dummy - känns skönt att höra att även hon kan göra lite nytta emellanåt.

Idag har vi varit vid Kallasjö igen - det har lite blivit vårt tillhåll på senare tid. Matte kollar om det kommit nån svamp, vilket det inte gjort, och vi rusar och snusar i vanlig ordning.
Men i halvtid blev det träning också - både linjetag och markeringar. Men mest tränade vi på signaler, stadga och transporter. Syrra är ju rolig..... hon har tränat signaler o tecken sen hon var jätteliten, men det fastnar inte.... totalt nytt varje gång!!!! Man kan ju undra vad det är för fel - om det är matte som inte lyckas föra fram sitt budskap eller om det är nåt annat??????
   
2/9 Nu har vi bott ute i skogen igen...... Vi har stora funderingar på att flytta dit för gott. Tänk så himla skönt att bara gå ut o mysa i skogen när helst man har lust. Och ibland kommer en ren förbi och förgyller tillvaron och får igång oss. Jag bryr mig inte men Syrra tycker det är kul att springa efter dem.... en liten bit i alla fall. Men det finns så mycke att kolla hela tiden, så det blir aldrig tråkigt.

Men några pippisar har inte husse o jag fått den här gången heller. Jag stötte upp en tjäderhöna men då hamnade visst jag i skottgluggen, så husse vågade inte skjuta...... vilken tur att jag har så snäll husse. Hade det varit matte hade hon säkert skjutit i alla fall utan att tänka.....
Men vi har skitmysigt på våra små jaktturer och husse bjuder alltid på en macka när vi tar paus - bara det är ju värt en hel del!

Syrra o matte har tränat tecken och idag funkade det visst ganska bra. Men hon är inte alls lika vältränad som en annan var i den åldern....... hon håller fortfarande på med basic-övningar. Kul har dom visst i alla fall och det är väl huvudsaken.
De har gått viltspår också....... eller var det kanske blodpuddingspår? Hur det nu än var, så hade hon faktiskt näsan i backen nästan hela tiden idag. Vi får väl se om det håller i sig när det inte finns nån blodpudding längre utan bara blod. Efteråt fick jag gå samma spår och äta upp all kvarlämnad blodpudding - Kul grej det där, så tränade hon minsann aldrig mig på spår.....

  Så lite bildbevis, som vanligt:
 
Mys vid en normalstor eld......
 
 
....men här går det inte att mysa!
Vi försöker rensa upp kvarlämnade kvistar efter avverkningen och det blir många och stora eldar!
 
 
Ett litet försök till freestyle med husse - de e kul!!
 
 
Om sämjan är god kan man ta en liten tupplur nästan var som helst....
 
 
Vi har byggt en liten car-port också, men inte till bilen utan till Elin. Och tyst blev det!!