dagboksbild
radavskiljare
radavskiljare

Idas dagbok september 2013

 
27/9 Vi har nog drabbats av nån typ av virus, känns det som. Vi är slöa så in i bängen, vill helst vara inne o mysa i soffan. Men det behöver ju inte vara nåt virus det kan vara höstdepression också - sånt som tvåbeningar brukar surra om. Eller också är det så enkelt att vi väntar valpar..... det börjar ju dra ihop sig nu. Själv har jag faktiskt redan förberett ett bo under några buskar, en rejäl grop om det nu skulle bli många. Förut brukade jag ha mina "valpar" under gam-husvagnen, men den är ju borta nu så det är bara att försöka hitta ett nytt mysigt ställe.

Häromdan hade vi i alla fall en sabla tur...... vi SLAPP följa till IKEA!!!! Det var skönt, för det är ingen höjdare att sitta i en bil på IKEA-parkeringen och det är ju så det blir om vi följer med. Men Zilke offrade sig och kom hit och höll oss sällskap hela dan - snacka om tur!!!! Tack snälla Zilke med matte!

Jaja - så där ungefär har vi det........ men snart blir det skogen igen. Husse o jag hoppas på fler tjädrar!! Och förmodligen piggnar jag till rätt ordentligt om jag får pysssla med nåt jag gillar!
   
22/9 Snacka om latmansträning..... Husfolket satt o njöt av krabba o vin när vi jobbade. INTE helt OK enl min mening.
Syrra fick ett två-väningssök med tio dummies inne och jag fick ett mörkerfält med sex dummies ute. Det löste vi ju snabbt o galant. Men av nån outgrundlig anledning missade Syrra kaninen som låg i en garderob, men i gengäld så hämtade hon två från källaren i samma veva. Månntro hon tyckte det var jobbigt att springa upp o ner i trappen. Men hon har stor käft den där..... två stora dummies på samma gång. Det skulle jag aldrig klara. Men å andra sidan är det ju inget att kunna heller, så jag tänker inte försöka.
 
   
18/9 Månntro det är höst nu.... man kan nästan tro det för nu är det regnigt o dant. Men igår hade vi sommar.... det skiftar fort i norrland! Vi var ute i solen o prommade och tränade lite. Och för en gångs skull fick kameran följa med också!
 
Jag poserar i härligt gräs
 
 
Syrra passiv och jag i arbete. Försöker visa hur man ska göra.....
 
   
 
STILSTUDIE: Syrra apporterar....
 
 
....och jag apporterar
 
 
Vi har lite olika arbetsmetoder, om man säger så........
   
 
Lite väl soligt för att fota i skogen, men vem bryr sig....
 
   
15/9 Vi har haft konkurrens i veckan...... och vilken konkurrent sen - en katt!!!!! Det känns inte helt bra.... tänk om man blir utbytt mot en kisse. Man kan ju aldrig vara riktigt säker när det gäller matte. Vi får väl försöka sköta oss lite extra bra ett tag - tills hon glömt hela historien. Och hon är ganska glömsk, så vi behöver nog inte anstränga oss särskilt länge.
 
  Matte har pysslat om Mimmi och är alldeles lyrisk! Hon gillar verkligen den kissen, som tydligen älskar att mysa och vara jättenära.
 
Hon kan sitta fot också......
 
 
.... men hon trivs nog bäst när hon får mysa
 
   
  Tillbaka till verkligheten:
  Igår fick Syrra vara på HS träning och agera par-/störhund till Ella som startar på prov idag. Det jobbades både i vatten och på land med skott och med parhund i arbete...... och tänk.... Syrra skötte sig visst riktigt bra! Jaja - det där med avlämning från vatten är väl en av hennes svagaste sidor, men det visste dom ju, så det är inget att orda om. Kul hade dom i alla fall.
Jag fick ju naturligtvis inte följa, fastän jag hade parkerat mig i bilen och vägrade kliva ur..... Men man har ju inget att sätta emot, så det blev koppel på och jag blev tvungen ge mig.... men det tog emot, vill jag lova!
Som tur var, var Maya här så jag hade ändå lite annat att tänka på och sen blev det cykling med husse. Så det blev väl inte så tokigt i alla fall.....
   
   
8/9 Veckorna bara försvinner och vi gör inget speciellt.... Vill bara tala om att vi lever i alla fall.
Om jag tänker tillbaka på veckan, så kommer jag inte på nåt att berätta..... vi har bara prommat på som vanligt och tränat lite lätt emellanåt. Bl a har vi fått göra såna där superlånga linjetag över ett grustag..... man blir ju alldeles slut efter en sån runda. Men matte säger bara - de e bra konditionsträning...... så de e bara att springa! Och bra gick det för oss båda två!

Det är alldeles för varmt o torrt för att vi ska kunna plocka nån svamp också. Det är synd, för då brukar det bli många timmar i skogen. Men, men hoppet är det sista som överger oss. Om det nu bara blir regn så kanske det blir bra till slut.

Syrras syskon o släktingar har varit i Tromsö i helgen och sopat ringarna. Man kan ju börja undra om det inte finns några andra flattar i Norge. Zappa blev BIS och det blev en hel radda med BIR o BIM - bara att säga GRATTIS alltså!!!! Snygg släkt det där. Men, förresten..... min brorsa Wimse blev ju BIR veteran, så jag har också snyggingar i släkten!! Heja gammel-Wimse!!

Nä, nu fortsätter vi med soffhänget ett tag till.....
   
3/9 Då var ännu en helg i skogen avklarad...
Den här gången blev det inte några pippisar. Vi såg inga andra djur heller, förutom renar förstås. Och dom håller vi under herrans tukt o förmaning. Vi vaktar "tomten" hela dagarna och Gud nåde den som försöker sig på att komma i härheten. Så jobb har vi, det är tur att husfolket har oss, för annars skulle det lätt kunna bli en reninvasion där.
Som om inte det jobbet skulle räcka för två soffpotatisar! Nädå, vi fick gå varsitt viltspår också och Syrra fick träna lite stadga i transporter bl a.
Spårningen gick riktigt bra för mig nu också, så det var ingen lyckträff förra helgen. Det är nog så att jag med åren blivit en bra spårhund......
Syrra gick också jättefint första halvan, men sen kom zick-zack-spårandet tillbaka. Hon löste ju i vanlig ordning uppgiften, men kanske inte på det snyggaste sättet ;-)
 
Stolt blir hon i alla fall när hon hittar klöven.....
 
 
Ida
 
 
Syrra
 
 
Ida
 
 
Ida på G......
 
   
  Sen har vi ätit så mycke lingon o blåbär att vi nog skulle kunna gå i ide nu. När matte plockade lingon gick jag o betade konstant hela tiden..... Mätt blev jag väl inte men jag tror nog att jag tillgodosett behovet av antioxidanter för det här året. Jag lämnade ett ofantligt visitkort på vår "camping" med en massa lingon i, så jag tror inte nån vågar vara där nu....
   
  Om vi nu bortser från helgen så kan jag berätta att vi är nybadade och parfymluktande efter allt löpande. Soffan och alla filtar är tvättade och vi kan gosa ner oss utan att känna en unken blodlukt - livet har alltså återvänt till det vanliga igen och nu blir vi hemma några veckor innan nästa skogstur...