Små händelser och vad vi tränar på ...sept-okt 2006 - Ida 21 mån

     
14/10 Bus med grannpojken - Norman! Kul att få träffa nån kompis ibland och bara busa av sig - det är inte så ofta det händer..... Egentligen konstigt, så mycke vovvar som bor här omkring - men vi träffar dem nästan aldrig. Förutom när jag löper förståss - då är dom på hugget...
   
 
   
 
   
 
   
 
   
8/10 Nu har vi haft en sån där toppenmysig helg igen, när vi bott mitt ute i skogen. Där har vi jagat, plockat lingon, gått spår och myst i största allmänhet.
Jag blev helfnoskig när vi kom fram och kände igen stället..... fick riktigt flat-fnatt!
Det roligaste var nog att plocka lingon - vilken höjdare! Det var ju så himla gott och när dom satte ner bärplockaren förstod jag ju att det fanns mycke bär precis just där, så då var jag snabbt framme och åt - dom blev lite irriterade faktiskt och tyckte att jag kunde leta upp mina egna bär!
Viltspåren ska vi nog inte snacka så mycke om, men ett är då säkert - det är INTE kul att spåra! Om någon kastat en kotte hade jag säkert hoppat fler meter rakt upp, så spänd är jag. Och ändå använde vi inget blod den här gången utan bara en klöv. Och visst kom jag fram till klöven så småningom efter mycket påhejande av matte - men någon spårhund verkar det inte som jag kommer att bli. Nu tycker jag faktiskt att jag bevisat det för matte, men om jag känner henne rätt så ska hon säkert pröva igen...????
Däremot var jaktturerna jättekul - även om jag inte fick springa omkring som jag ville. Det var strikt jaktprovsanda som gällde. Det blev en hel del passivitetsträning också, när husse smög efter fåglar in i skogen och vi väntade! Flera skott gick av men det blev aldrig några byten att hämta - och det var matte nöjd med......hon e ju verkligen en konstig prick! Man kan ju undra varför man jagar om man inte vill ha några byten.....???? Men jag fick i alla fall bära omkring på en järpe, även om jag nu inte fick hämta den. Matte är helnöjd med helgens träning och det är jag också - men nu lär det dröja till nästa höst innan det blir en sån här mysig helg igen..... synd!
   
 

Kolla vad jag blänker i höstsolen....

 

 

En liten paus i allt fågelletande....

 

 

De e svettigt att jaga.....

 

 

Jaktarkompisarna....

 

 

Lingon e alltså jättegott..... det hade jag faktiskt missat....

 

 

Den här "lingonrensningsmaskinen" har vi tänkt söka patent på... Den fungerar perfekt!!

 

     

5/10

Hejsan - svejsan!! Här latas det må Ni tro.....så det har inte hänt ett dyft, faktiskt!
Men i morrn bitti drar vi med husvagnen till skogs - det ska blir riktigt skoj. Vi hoppas bara att sur-vädret går över, så man slipper vara blöt hela helgen. Vi ska elda, mysa, jaga lite och plocka lingon (om dom inte är frusna redan).
Sen har matte hotat med att än en gång testa viltspår - hon har redan letat fram en klöv - så då får vi väl se den här gången om jag blivit tuffare eller hur det är. Syrran Milda klarade ju anlagsprovet nästan utan att ha tränat och brorsan Wimse är jätteduktig, så lite konstigt är det allt, att jag inte fick en enda liten viltspårsgen. Men, men - man kan ju inte va bra på allt..... eller???
Trevlig helg på Er - vi hörs!!
     

1/10

Vilken tråkig helg! Alltså - husfolket har vänt upp och ner på hela huset! Visserligen är det ju inte så stort, men ändå.... Jag visste inte vad jag skulle ta mig till - kände mig i vägen var jag än var och ute regnade det, så där kunde man inte heller vara....!!! Dom kallar det städa - inte så ofta förekommande här hemma, men när det väl händer, så händer det!!!! Så nu är alla fönster skinande blanka och dom gormar på mig när jag drar in ett löv.... Men, det går över, det vet jag - så jag bryr mig inte så mycke. Snart är allt som vanligt, med löv och hundhår på golvet och ingen bryr sig... de e skönt!!
Men nog tyckte jag det var betydligt kuligare förra helgen, om jag nu får ha nån uppfattning!
Vi har visserligen varit på några korta svängar till skogen den här helgen också, men mest bara för att jag skulle få göra mina behov... Men matte kastade i alla fall ett par dubbelmarkeringar, som e nytt för mig. Nu ska man börja minnas också - det blir bara värre och värre det här - undrar just vad dom tänkt att jag ska göra innan jag är "färdig"??
     

26/9

Vilken härlig dag - har haft semester från husse o matte heeeela dan. Det var behövligt med lite ledigt efter all uppståndelse som varit.
Har varit med Zilke i deras stuga, där vi bara busat och myst!
Tack Zilke för att jag fick vara hos Dig idag!!

Vill också passa på att TACKA alla som gratulerat mig - toppenkul med uppskattning!!!

     

24/9

TjoHoooooo - Min träningskompis Doriz fick också ett FÖRSTA-PRIS idag!!! Grattis till henne!
Hon var visst ändå duktigare, för hon hade ett HP ända fram till slutet, men där rök det visst av nån anledning!!
Det var väl en fin avslutning på alla våra träningar - två ettor.....!! Nu ska vi suga på karamellen ett tag och ta lite välbehövlig dö-fågel-semester.
För Jo-Jo gick det lite sämre, men hon kommer igen till våren - helt säkert!!
     

23/9

Snacka om flyt...... idag fick jag mitt FÖRSTA PRIS .....Hurra, va jag e bra....!!!!!
T o m att det fälldes en och annan tår...... det kallar jag att beröra! Kanske skulle varit med i Idol..???
Å inte nog med det... Syrran Elli startade också och håvade hem ett 2:a pris på sin första start - grattis till henne!! Månntro det finns nåt i generna.... (vad tror Du, Lena??)
Däremot blev det inte så bra kort idag, men sätter in några i alla fall.....
   
 

Mycke väntan blir det......

 

 

Nu e vi på G..... På väg från vattnet till fältet med domarn i släptåg

 

 

Allt klart.... På väg från sista markeringen. Lättad matte..??

 

 

Öppna kritiken av domare Mikael Rönnbäck! Men här är jag lite bångstyrig...

 

   

22/9

Är det ingen som tänker önska oss LYCKA TILL i morrn????????????????????????????? Vi ska ju till Kalix - och jag är på ett sju-he-es humör..... Matte vill att jag ska lugna ner mig lite, men de e ju skitsvårt, när man är så här på hugget..... Får väl se om jag kan bärga mig lite i morrn!!!!
   

20/9

Nog förstod jag hur det skulle bli..... matte kan aldrig hålla vad hon sagt!!! Vi skulle ju inte träna ett enda dugg den här veckan... men vad hände? Jo, vi har kastat kråkor i sjön tre kvällar i sträck nu - men nu är dom så eländiga, så nu måste vi sluta. Hur det gick? Ja, sååådäääär - många fina avlämningar, men många av den andra sorten också. Men fler bra, än dåliga om man säger så! Nu hoppas vi på att de bra avlämningarna kommer just till helgen.
Ikväll har det varit Bruks en sväng, men där har vi mest mysigt. Lite lydnad och lite lattjo lajbans.....!
     

17/9

Igår var vi i Piteå på jaktprov igen..... Den här gången blev det en 2:a i alla fall.. kul!! Men någon etta lär det inte bli den här säsongen, för vattenavlämningarna kommer inte att lösa sig innan Kalix.... för vi ska faktiskt inte träna nåt alls i veckan har vi bestämt. I det här huset är man ju visserligen van att beslut fort kan ändras, så man vet ju aldrig.....
Det som var extra kul den här gången var att träningskompisen Doriz också var med och hon fick en 3:a...... Kolla vad vi är snygga:
 

 

Lite pep-talk..... men jag var redan på hugget, utav bara den.....

 

 

Inför vattenmarkeringen

 

 

Öppna kritiken av domare Lars Lillnor....Bekymrade miner????

 

 

Inget är som väntans tider.... En dikesren någonstans i Pite-trakten..

 

 

Prisutdelning.... den blev blå den här gången!

 

Tillbaka