hundar_vi_minns_bild
radavskiljare
radavskiljare

Hundar vi minns - våra egna änglar

 
 

Altaflats Like A Hot Breeze - Syrra

Vår älskade lilla "bäbis" har tyvärr lämnat oss. Du var en exemplarisk kompis i vått o torrt - alltid tillmötesgående och gjorde inte mycket väsen av dig. Trivdes fantastiskt bra på rygg i soffan tillsammans med husse.
Du och jag har tränat jakt i alla år och du var jätteduktig på alla moment men platsade inte på jaktprov.
Däremot blev du husses jaktkompis när ni jagade skogsfågel, då var du både stötande och apporterande och älskade det. Efter första turen med husse var du ständigt vid hans sida när du inte var med mig på träning eller prommisar. Ni lyckades faktiskt bärga en hel del tjädrar också men "gamtuppen" på dryga 5 kg var den vi bäst kommer ihåg - man såg dig knappt bakom den stora tuppen.
Vi trodde nog att du skulle hålla oss sällskap lite längre eftersom du var så pigg men dessvärre så kan man inte värja sig när sjukdom slår till.
Vi saknar dig oändligt men hoppas att du nu är tillsammans med Ida, som du hade så mycket kul med i din ungdom
Sov Gott Lilla Hjärtat o hälsa till Ida

Rasdata

 

Toffedreams Fusion - Ida

Oj, vad vi saknar vår lilla solstråle som alltid hade glimten i ögat. Hon har förgyllt vårt liv i nästan 10 år och saknaden är enorm.
Ida var godheten själv - snäll mot allt och alla och en arbetshund av rang som ända till sista kvällen jobbade i 100 knyck! Hon har fått oss med på en massa aktiviteter, som vi aldrig skulle kommit ut på om inte hon funnits.
Ord var överflödiga tillsammans med henne - ett ögonkast räckte. Hon var en nära-hund som alltid fanns vid mattes sida och gärna bad om en kram när hon kände för det. Hon kunde sitta och trycka sin kind mot min hur länge som helst - mattes Bästa Kompis genom tiderna.
Tack Ida för allt du gav oss... Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan.

Rasdata

 

Dapper Black Felizia - Fia

Fias gravruna
Vår lilla prinsessa hade allt man kan önska sig av en flat. Hon hängde med på allt och tyckte att livet lekte. Hon lärde mig bl a hur roligt det är med jaktträning. Tack vare henne fick jag en hobby som varar än. Vårt bästa resultat på jaktprov blev en 1:a i Nkl på B-prov, med både HP och klassvinst. Vi var hur stolta som helst över att nått så långt. Dessvärre blev det ingen Ökl - men tror nog att det också funkat och hon haft en annan matte. Huvudsaken var i alla fall att vi hade 11 fantastiskt roliga år tillsammans.

Rasdata Fia

 

Sindi o Sladden

Sladden sitter fint
Sindi o Sladden
Joker "Sladden"
Kors
19/1 -93
Tryggs Tina "Sindi"
 Kors
 31/10 -91

Rasdata Sladden

Rasdata Sindi

De här vackra och trevliga hundarna hade vi nöjet att leva tillsammans med under många år.
Sladden var den charmiga typen och Sindi en tjej som alltid var tillmötesgående och ända till sista dagen älskade sina skogspromenader. Sladden var inte speciellt intresserad av motion, så han gick ofta hem och väntade på oss när vi var ute, och gick han inte hem, så hamnade han alltid på efterkälken - därav smeknamnet Sladden.
Vi tränade och tävlade lite bruks med båda två - Sladden gick spår och Sindi sök. Sindi var dessutom duktig viltspårare och båda var till en del hjälp i skogen vid praktisk jakt. Framför allt Sladden upptäckte det trevliga i att apportera skogsfågel och missade vi bytet, kom han alltid tillbaka med tomhylsan - något ska man väl hämta efter ett skott.
Båda två fick ett långt liv, de blev 14 år.
 
Hittade en gammal bild på min fina Sindi - min första vovve!
Snygg Sindi