hundar_vi_minns_bild
radavskiljare
radavskiljare

Hundar vi minns - Våra vänners änglar

 
Zilke har lämnat oss efter många år av vänskap...
Hon blev hela 13 år och 10 månader innan åldern tog ut sin rätt. Hon var glad in i det sista men hade lite svårt med lederna. Så sent som i veckan när vi hälsade på henne lekte hon med sin svans och var jättelycklig att få besök.
Ida har känt Zilke i hela sitt liv och de har haft mycket kul i sina dagar, både i skog och i sjö.
Zilke hade egen badstrand i Degervattnet där de brukade leka, följa med på fisketurer och simma. Zilke älskade att glida fram i vattnet. Där njöt hon och kunde simma omkring hur länge som helst - vår egen Ester Williams.
På en av deras gemensamma jaktturer hittade de t o m en björnriven björn - det är inte alla som har det i sin CV.

Hennes största kännetecken var att hon högljutt hälsade när vi träffades och att hon hela tiden ville bli ompysslad - det räckte att man pillade med ett finger bakom örat, så var hon nöjd!

Vi saknar dig Zilke...... det kommer att bli jättetomt utan dig.
 
Nadjas runa
Ännu en kompis har tråkigt nog gått över Regnbågsbron.
Nadja var en genomsnäll och mysig tjej som  umgåtts med både Fia, Ida och Syrra. Man kan ju hoppas att hon nu åter får träffa Fia på de gröna ängarna.
Hon blev hela 13 år och 5 månader, så hon har haft ett både långt och fint liv. Under senare år blev hon norrländska efter att familjen återvänt från södern. Och, som alla Golden, gillade hon förstås att bada och hade en alldeles egen badstrand på tomten.
 

Charlies runa

Världens bästa granne - Challe - har tagit vägen över Regnbågsbron, där han förhoppningsvis nu träffar kompisen Fia igen.
I sin ungdom var Challe en pigg kille som engagerade alla i sin omgivning. En charmör som fick gå många kurser på Bruks, där han till slut blev sökhund. Dessutom blev han en bra dragare som på vintrarna drog omkring sin husse på skidor. Den konsten fick han senare lära ut till sin "bror" Norman, som nog saknar sin mentor idag.
Med ålderns rätt blev han sedermera en mysare av stora mått - som t o m hade en egen solstol med sig när han var ute med familjen på campingturer.
 
Pepinas runa
Pepina minns vi som ett litet yrväder, som inte lämnade någon oberörd. Skämtsamt kallade vi henne "Gurkan".
Hon levde sitt långa, fina liv i Kiruna hos Fias uppfödare tillsammans med Dapper Black Felicia. Hon blev en riktigt gammal goding och var på alerten in i det sista. Hoppas hon nu träffat både Fia och Felicia och har det härligt i hundhimlen.
 
Felicias runa
 
Tuffes runa
 
Tarjas runa