Husfolket
radavskiljare
radavskiljare

Husfolket

Vi som kallar oss Husfolket är Jim o Lisa...... det är vi som tjänstgör som vaktmästare, vårdare, träningscoacher, lektanter m m för våra "barn". Dom kör med oss och vi går med på det. Tror nog att folk i allmänhet kallar det "skämma bort" sina hundar. Men det gör vi så gärna - för det är det bästa vi har.
Vi börjar ju bli lite åldersstigna nu - i år räknat - så det är toppen att ha ett par alerta flickor som håller oss igång!

Vi bor i Svartbjörnsbyn, strax utanför Boden. Nästan på landet, kan man säga.

Jag - Lisa - kommer från Jämtland, närmare bestämt från Månsåsen. En liten bondby vid foten av Oviksfjällen och Jim slog upp sina ljusblå i Bodträskfors.
Efter mycket om och men träffades vi i Sundsvall. Jag och Sindi packade snabbt kappsäcken och flyttade upp till Jim, och här bor vi nu sedan 1980!!
Min första flat köpte jag 1978. Av en händelse träffade jag "världens snyggaste hund" och blev helt hänförd. Jag sa direkt att "En sån skall jag ha"!! Som tur var hade Baloo, som han hette, precis blivit parad på Tryggs Kennel i Gnesta och jag beställde en valp, i princip på stående fot! Nånting jag aldrig ångrat!
På den tiden var flattar inte var mans egendom precis - faktiskt inte alls vanliga. Och själv visste jag inte ett dugg om hundar - mer än att de hade fyra ben - men vi började direkt på "Valplekis" på Brukshundklubben och blev fast!!
Vilken tur att Baloo kom och visade upp sig!!

Vårt hus i vinterskrud

Vårt hem - vår borg! Där tillbringar vi den mesta tiden. Vi är urusla på att åka hemifrån av nån anledning. Förmodligen av ren slöhet. Vi bor i en liten, liten "kåk" på en ganska stor sjötomt vid Buddbyträsket. Det är nästan på landet, men bara 4 km in till Boden och på sommaren kan vi faktiskt åka båt in till stan.

Vi kan nog kalla oss naturmänniskor, tror jag. Vi tillbringar mycket tid ute i naturen och trivs som bäst där. Vårt ute-liv handlar mycket om att mysa vid en eld, träna hund, jaga skogsfågel (i liten skala), plocka svamp, bo i husvagnen ute i skogen (inte på någon husvagns-camp), vara i arken i Kaisepakte vid Torneträsk o s v....
Vinterhalvåret tillbringar jag framför datorn och Jim framför TVn!!

vacker, orange solnedgång Båt med eld i förgrunden
Lila tallkottar