radavskiljare
radavskiljare

Mauritius 2018-12-17--2019-01-02

Efter ett års lång väntan åkte vi till Mauritius, Merville Beach!!!

 
Ännu ett resmål vi surrat om några år. Senast var det Jamaica och vi gillar den där delen av världen, så nu fick det bli Mauritius. Tanken var att vi skulle åka direkt från Luleå, men det visade sig att den resan inte gick direkt, utan man fick åka reguljärt och byta på ett par ställen. Så det fick bli från Arlanda, även om det blev lång restid på det sättet också. Arlanda - Mauritius tog 11,55 timmar - puh!! Och sen tillkom ju Arlandaresan, så vi var på resande fot ganska länge. Dit gick det riktigt bra men på hemvägen blev vi tvungna att bo på Arlanda så den resan blev ganska tuff.
Nåväl - vi kom ju hem och allt gick jättebra.
 

Resa och installation på hotellet

Kl 11 skulle grannen skjutsa oss till Kallax. Men redan kl 07 var vi på väg till min tandhygienist. Jag hade nämligen bitit bort en rejäl bit av en tand och vågade inte åka utan att åtgärda det. Försökte komma till nån jour under helgen utan att lyckas. Men som tur är har jag en tandhygienist, som jag gått hos i alla år, så hon tog emot mit direkt på måndag morgon. Vilken lycka!!!

Sen bar det då iväg till Kallax och vi var på väg på riktigt! Syrra var med som resesällskap dit, så det kändes tryggt. Hon skulle bo hos grannarna när vi var borta, men hon följde i a f och vinkade av oss. Nog var det med lite ångest vi lämnade henne - vår baby - men vi visste ju att hon skulle ha det bra där - kanske bättre än hemma.

Väl på Arlanda fördrev vi tiden bäst vi kunde för vi skulle åka först 19.50. Det blev en hel del skyltläsande, men det gick förvånansvärt bra att hitta fastän vi inte varit där på säkert 15 år!! Det blev nån öl där och sen letade vi upp TUIs lounge, som f ö inte var speciellt lätt att hitta - verkade nästan som om de inte ville ha nåt besök. Där tog vi det lugnt en stund med lite plockmat och lite mer öl.

Kl 19 var det dags att boarda vårt flyg till slutdestinationen. Dreamliner skötte sig lika bra den här gången och vis av erfarenhet hade vi bokat stolarna längst fram, där man verkligen kan sträcka ut sig och ha det gott. Efter välkomstdrink och en superb trerättersmiddag + kaffe/avec försökte vi sova lite. Men det blev inte så lång stund. Vaknade igen kl 02, eller om kl kanske var 05. Vet inte så noga för vi befann oss halvvägs.
 
Så småningom gick vi i a f in för landning. Blev glatt överraskade av flygplatsen som var modern, välordnad och rejält julpyntad.
Det blev en mycket snabb och enkel incheckning i landet - minst 10 pers satt i sina deskar och väntade på oss, så det blev inga köer. De kollade bara pass och en hälsodeklaration vi fått fylla i. Jag hade alltså helt i onödan varit nervös för min snus, som vida översteg de 250 g tobak man fick föra in.
TUI skötte sig också toppenbra. Stod färdiga med en hel radda bussar och vägvisare, så att vi snabbt hittade dem.
Resan till hotellet gick nästan över hela ön - som bara är 6,5 mil lång - och tog dryga timmen i snabb takt på bitvis smala och slingriga men fina vägar. Så vi fick i princip se hela ön på en gång. Och det visade sig vara en mycket grön, frodig och kuperad ö - jättefin natur med alla berg och odlingar (ffa sockerrör såg vi). Det såg dessutom väldigt välordnat ut och vi såg inga utbredda kåkstäder. Enl uppgift finns det inte så många riktigt fattiga på ön. De flesta tillhör medelklassen. Men naturligtvis fanns det rikknösar också!!
Såg en hel del spektakulära byggnader som såg väldigt moderna ut och överallt verkade det vara bygg- och vägprojekt på gång.
Dessvärre blev vi vittne till en olycka också. Det var en man med passagerare och en massa packning på en motorcykel som snirklade sig mellan filerna. Men på ett ställe hade de lagt ny asfalt och det hade regnat, så han fick sladd precis framför vår buss. Direkt - på nolltid - dök oliser upp som dirigerade trafiken och hjälpte dem. Verkade som om de klarat sig ganska bra men chauffören hade skrubbat upp benet ordentligt.

Väl på hotellet blev vi mycket väl mottagna och behövde inte checka in vid nån desk utan vi fick slå oss ner i deras lounge och bjöds på en fruktdrink och ljuvligt doftande, varma servetter att fräscha upp oss med under tiden de fixade till allt.

Hotellet visade sig vara mycket fräscht och låg väl inbäddat i all grönska precis på stranden. Vi fick vår bungalow och installerade oss!
 
Välkomstpresent!!
 
Det kändes väldigt varmt, men det "brisade" en hel del så det var inte spec fuktigt, förutom när det regnade förstås och vi hann möta flera små "skyfall" på resan.

På em blev det till att provbada - bodde ca 75 m från stranden. Vi konstaterade snabbt att det var en helmysig strand .
Efter badet somnade vi som två slagna hjältar innan det var dax för buffé, som var toppenbra. Inte lika omfattande som på Jamaica, men ändå alldeles för mycket mat för att man skulle kunna äta av allt. Och allt vi smakade på föll oss i smaken. T o m Jim, som är lite kinkig, åt och gillade det han fick. Största sensationen var väl att han åt oliver och tyckte om dem.

Efter middagen kollade vi lite på uppträdandet med dansare, men avslutade ganska tidigt med en prommis på området innan John Blund tog hand om oss.
 

Dag 2

Kaffe o "magmedicin" på balkongen i arla morgonstund. Hade sällskap av en massa småfåglar i jättefina färger - gula, oranga, röd-svarta m huvudtofs m fl. Det är ett himla liv i alla träd precis i gryning och skymning.
De var väldigt närgångna men svårfotade. Synd att inte min "riktiga" kamera fick följa med den här gången.

När frukosten var avklarad tänkte jag vara med på vattengympa - men det gick väl inte så himla bra. Dagen innan när jag gick dit var det bara jag o ledaren men idag blev det i alla fall av. Dessväre visade det sig efter halva passet att man skulle vara simkunnig, så det blev till att retirera. Synd!!!

Sen tog vi en prommis till Grand Baie och kollade. Tyvärr hade marknaden stängt men vi fick åt oss en Papaya i alla fall, vilket var vårt mål den här gången. Det var väl si så där att promenera dit för det saknades för det mesta trottoarer och vägen var mycket smal och det var gott om både bilar o bussar. Men det kändes i alla fall ganska tryggt för alla trafikanter var väldigt vänliga och uppmärksamma.
 
 

Dag 3

Chillade ganska mycket på hotellet. På em blev det en pulshöjande promenad åt ett annat håll och här var det nästan inga trottoarer. Hittade en "publik" strand som var riktigt mysig med rekreationsområden och matstånd. Dessutom verkade hundar trivas där. Låg och sov i skuggan i stora flockar.
När jag senare frågat lite om alla dessa hundar har jag i alla fall fått reda på att de inte har Rabies här - alltid skönt att veta. Fick senare också veta att de tydligen avlivar hundar som inte ägs av nån. Även om de har halsband tas de omhand och avlivas efter tre dagar om ingen saknat dem De behandlas visst väldigt olika beroende på vem som äger dem - om det nu är någon som gör det. Sydafrikaner ska visst vara ungefär som oss och ha dem som husdjur och sköta dem bra.
På kvällen var det stor fest på hotellstranden - nåt bröllopsfirande med 180 fransmän, som nog trodde att de ägde hotellet - det var ett oherrans liv på dem de 3-4 dagarna de var där. Men vi fick i alla fall sitta på första parkett och se ett helt fantastiskt fyrverkeri!!
De tillverkar fyrverkerier på Mauritius och de verkar vara väldigt förtjusta i dem. Under hela tiden vi var där hörde och såg vi fyrverkerier, om inte på hotellet så runt om i omgivningarna.
 

Dag 4

Nu väntar vi på Cilida, som vi hoppas INTE kommer. Det är cyklonvarning och hotellpersonalen verkar riktigt oroliga. De har varit med om det förut. Vi får inte vara i havet och de har dragit upp och förankrat alla båtar och alla solstolar.
Mitt i dan tog vi taxi in till huvudstaden - Port Luis. Hade hört talas om marknaden där och ville se den. Men det verkade som om alla andra också var ute på vägarna - det är julrusch här också!! - så det tog en oherrans tid att ta sig fram fastän det inte var mer än ca 3 mil och vägarna fina.
Väl där gick vi på den omtalade marknaden - o herre gud, vilken folkfest o vilken ljudnivå! Alla försäljare försökte överrösta varandra och det var smockat med folk.
 
 
Förmodligen lyckades vi bara se en bråkdel av marknaden - vi hittade t ex aldrig grönsaks- o fruktmarknaden fastän taxikillen visat oss var den låg. Fiskmarknanden hittade vi p g a lukten!!

Vi hade bestämt oss för att hitta lite street-food, för Mauritius är faktiskt känt för sin goda och billiga street-food. Och till slut hittade vi ett stånd som sålde precis det vi letade efter - Dholl Puri. Ett tunt bröd, typ tortilla, med nån röra på, som visade sig vara jättegod och kostade i princip inget - ca 3:50!! Köpte Ri Puri också, som var små, trekantiga "saker" med en fyllning som måste innehållit potatis och nåt annat. Inte dumt det heller. Tre st för 3:00!!!
Köpte även med oss Litchi-frukt, som var otroligt god. De gör faktiskt vin på Litchi här.
Dholl Puri och en öl blev vår picnic i en park i närheten
 

På vägen hem fick vi info om att Cilida nu uppgraderats till en klass 2-varning och det regnade rejält hela vägen hem. Det gick betydligt fortare hem, för nu hade poliser letat sig ut i varenda rondell och dirigerade trafiken.
När vi kom hem kom det två killar och klädde in vårt tak med presenning. Vet inte riktigt om det hade med Cilida att göra eller om det möjligen hade att göra med en konstig företeelse i vår säng, där det dalar ner små, små "korn" från taket hela tiden. Förmodligen var det väl det sista, eftersom det upphörde att komma ner nåt efteråt.

På middagen var det Mauritiskt tema, men trist nog var det sämsta middagen enl oss. Eller också berodde det på att vi faktiskt börjar ledsna på bufféer. Dock ett guldkorn - en annan specialitet vi läst om - Pheratas. Ett indiskt bröd fyllt med stark, vegetabilisk röra - jättegod!!

När vi ätit blev det eftersnack med två ungdomar från Göteborg, som kom samtidigt med oss. Under tiden blev vi underhållna med Mauritisk dans och t o m jag var uppe och svängde mina lurviga.

 

Dag 5

Cilida har inte dykt upp men det är regnigt och molnigt. Inga aktivteter på stranden. Promenerade runt i hotellområdet som är jättefint. Hittade bl a fallfrukt som visade sig vara Bell Apple, som inte smakade nånting. Det växte även Mango och Brödfrukt där, men de var inte mogna.
 
 
Eftersom det inte fanns så mycket att göra på hotellet tog vi en taxi till ett mega-stort varuhus i Grand Baie - SuperU - för att fördriva tiden. Vi trodde inte våra ögon när vi väl kom in - hur stort och välordnat som helst. Flera våningar med en massa olika affärer och en mataffär som inte gick av för hackor. Inget man är van i Boden i alla fall. Det blev inte mycket handlat men en flaska Rom, pulverkaffe och nån liten grej fick följa med hem.
Lunchen fick bli en sandwish m öl precis utanför entrén.
Apostlahästarna fick ta oss tillbaka till hotellet men det var svettigt. Är ju riktigt fuktigt nu efter allt regn. Men cyklonen lyser fortf med sin frånvaro.
Middagen blev INTE av som vi beställt - Lobser på stranden. Inställt p g a Cilida. Blev kinesisk buffé i stället o den var inte alls god. Jim testade A la carte och fick sin efterlängtade biff, som tydligen var god men seg!!
Efteråt bjöd vi med oss Göteborgarna på en liten privat "fest" på stranden med vin, rom o lite tilltugg. Hade riktigt mysigt till midnatt. Mörker, värme och vågskvalp är nice!!
 

Dag 6

Nu har solen återvänt och Cilida har styrt bort från vår kust - hon vände ca 2 mil från oss. Så nu är Jim sugen på stranden så det blev faktiskt mest chill hela dan - poade på bara. Riktigt soligt och varmt men med härliga vindar.
Buffén bjöd på BBQ, som var rel hyfsad. Efter det satt vi i baren och spelade 5-kort med en Moito.
Vid 23-draget blev det ett bad i mörkret under en fin fullmåne - det var toppenmysigt.
 

Dag 7 - Julafton

Stranden en stund på fm, men eftersom det fortfarande är för grumligt för glasbottenbåt och lite för mycket vågor för mig att åka trampbåt så beställde vi en picnic-korg och åkte till Exotic Garden.
Trädgården var helt fantastisk men det var den varmaste dagen hittills så vi höll på att förgås. Med andra ord orkade vi bara med en kortare prommis. Men det finns verkligen otroliga träd i tropikerna. Man tror inte sina ögon. Mango låg som fallfrukt överallt. Däremot var de flesta blommor utblommade.
 
Picnic-hydda
 
 
Låga näckrosor
Höga näckrosor
 
När vi kom hem hängde det en julstrumpa på dörren - det var ju lite kul och välkomnande.
Sen kom det en julklapp också - en liten presentförpackning med Macarons i olika färger!!
 
Julmiddagen var verkligen en höjdare. Vilket arrangemang hotellet gjort med ljusslingor överallt, hela personalen gick i rött och alla servitörerna hade tomteluvor. En kör gick omkring och sjöng och allt var hur mysigt som helst. De hade t o m julskinka på buffén, som smakade precis som hemma!! Och dessertbordet ska vi inte prata om - helt otroligt vackert med en massa olika frukter i snitsiga uppläggningar.
Underhållningen var först Creolsk jazz, som passade vår generation. Mest gamla rocklåtar men med trumpet - toppenbra!! Därefter blev det lite av varje. Satt med Göteborgarna, som åker hem på juldan. Synd, för de var verkligen mysiga.

Summa summarum så var det en fantastisk julafton (vi längtade INTE hem). Stämningen var på topp. Alla ler här och ställer upp till tusen. Men så är det även om det inte är julafton.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 8 - Juldagen

Idag firar Mauritius-borna jul själva, men dessvärre måte många jobba o serva oss turister. Tror nog att de gärna varit lediga.
Stranden för hela slanten idag igen, men vi har åkt både trampbåt och glasbottenbåt. Fiskarna och reven var väl inget speciellt. Det var egentligen bara ett stim fiskar vi såg och de verkade tama. Det var inga färger heller, ganska dystert bland korallerna, många döda. En snygg fisk såg vi - Fjärilsfisken. Platt med gula inslag. De tama fiskarna var också ganska snygga - vita/ljusblå med svarta tvärränder.
Att åka trampbåt var ett bra sätt för mig att vara i solen en stund. Klarar inte av att bara ligga o sola. Men när man är ute på vattnet blir det en helt annan sak.

Jultomten kom också. Han såg ut som hemma men kom sjövägen. Det var nämigen barnkalas på stranden - fint värre!!!
 

Dag 9

HerreGud - vi blir bara fetare och fetare. Äter o dricker mest hela tiden och ingen motion att tala om blir det.
Idag har vi visserligen gått en hel del inne i Grand Baie, men inget som motsvarar kaloriintaget.
I två dagar har det varit morgonstretching på gräsmattan, men det var ingen mer än jag som var intresserad. Yoga har det också varit men det vågar jag mig inte på.

Inne i Grand Baie var vi först på den jättestora gallerian. Där träffade vi en glad pensionär från Örebro som ledsnat på kylan hemma o hyrde en större lägenhet här i tre månader. Hon trivdes förträffligt och för att finansiera vistelsen hyrde hon ut nåt rum då och då. Nästa år skulle hon nog utöka vistelsen till sex månader.
Efter gallerian gick vi omkring på lite sidogator och kollade läget. Hittade bl a en pytteliten, trevlig bar, där vi fick oss en öl.
 
Glassbilen
 
 
Dåligt kort på ett vackert träd - de här växte överallt
Ännu en Dholl Puri, men nu i Grand Baie (inte lika god som i Port Luis)
Röding???
 
Hemma igen blev det stranden och bad. Idag var vattnet helt otroligt varmt - var pålandsvind. Man kände faktiskt ingen skillnad på kroppstemperaturen och vattnet - helt overkligt!!
Men det är väldigt skräpigt på stranden efter cyklonen som aldrig kom. Märks att den härjade ute till havs för det kommer in jättemycket skräp, ffa plast förstås. När vi kom var ju stranden hur fin som helst, så antar att de kommer att städa upp igen när det lugnat ner sig.
Kvällen blev väldigt lugn - gick upp på rummet och spelade Femhundra. Som vanligt vann jag!!!!
 

Dag 10

Inte nog med att vi blir fetare - vi blir latare också. Så det blev en till dag på stranden. T o m jag ligger pall, men inte i solen. En trampbåtstur blev det i alla fall.
Har träffat en familj från Hudiksvall som kom igår och bor under oss. Väldigt trevliga och roliga och vi stod alla ute i havet och surrade och skrattade tills vi höll på att skrumpna.
Stränderna är rensade nu och vattnet börjar bli klart igen. Båtlivet har också tagit fart igen. Det finns alla vattenaktiviteter man kan tänka sig, helt utan kostnad och Jim trivs att ligga och kolla in alla båtar och andra flytetyg. Föreslog att han skulle ta en parasailingtur, men där gick visst gränsen.
Själv har jag simmat massor (med mina mått mätt) och nu flyter jag omkring utan att tänka - sååå skönt!!

På kvällen tänkte vi åka till byn och äta, men då visade det sig att Lobser-festivalen, som blev inställd senast, går av stapeln ikväll och den hade vi ju anmält oss till.
De hade gjort fantastiskt fint på stranden med ljusinramade gångar, facklor, levande eld och snyggt dukade bord.
Vi hade tänkt oss en grillad lobster - men ack vad vi bedrog oss - det blev en fem-rättersmiddag.
1: Ostron och carpaccio på fisk med en romshot
2: Krabbsoppa med nåt konstigt havsdjur
3: Krabbgratäng
4: Två grillade lobsterhalvor och grillad fisk med räkkrönt ristimbal och grönsaker
5: Passionspannacotta
Oj, oj, oj - jag blev tvungen stoppa innan efterrätten. Orkade knappt gå från bordet, men gott var det!!!
 
 
 
 
 

Dag 11

Utflyktsdag. Åkte först buss ca en timme efter östra kusten. Verkar riktigt bördigt här och vackert med böljande landskap och höga berg.
Bordade sen en katamaran. Först skulle vi kolla in ett vattenfall, som verkar vara ett obligatoriskt utflyktsmål vart än man är. Därefter skulle det snorklas innan lunch för att sen fortsätta till en "paradisö"
Vattenfallet var väl ingen stor sensation när man är van Storforsen, men ändå vackert med all grönska och höga träd runt om.
Åter på katamaranen styrde vi kosan till ett av alla rev för snorkling. Jim var i och såg lite fisk, men det var väl ingen höjdare vad jag förstod. Själv satt jag med en öl och kollade.

När alle man åter var på däck var det dax för drinkar, öl och lunch som bestod av fisk och kyckling. Var väl si så där!!
Efter lunch fortsatte färden mot Ile aut Cerfs - en "paradisö" som verkligen var helt fantastisk!! Nackdelen var väl att det var lite för exploaterat för vår smak med mycket folk och typ nöjesfält för barn med enformig dunka-dunka i högtalarna.
Men vi drog iväg en sväng och badade lite längre bort. Helt otroligt grönt vatten. Dessvärre var det gott om Sjöborrar där - låg som en svart rand efter stranden. Man fick verkligen se sig för men vattnet var ju väldigt klart så man såg dem. Jim lyckades i alla fall kliva på en och fick dra ut flera taggar ur badskorna - tur att han hade såna!!
 
Det blev en heldag och vi var ganska möra när vi kom hem. Då visade det sig att hotellet bjöd på coctailparty på stranden. Naturligtvis var vi tvungna att gå dit också - gratis är gott!!
Än en gång hade de riggat jättesnyggt på stranden. Jag gick dit först mot slutet men hann se att de dukat upp drinkar i all världens färger som pyramider runt om i tältet. Kameran var hemma!!! Hotellägaren hade hållit tal och det var dansuppvisning i sanden bland en massa facklor. Lite synd att jag inte pallrade mig dit från början.
Träffade Hudik-borna där och gick med dem till maten - trevligt värre. Men kvällen tog slut tidigt för oss. Skippade underhållningen och gick till sängs.
Å Jim hostar sig igenom nätterna, så det blir lite si och så med sömnen. Turligt nog känner han sig inte sjuk utan han bara hostar så fort han lägger sig.
 

Dag 12

Stranddag igen med trampbåt och mycket bad.
Vattnet har blivit klart igen efter stormen, så idag såg vi fisk när vi trampade omkring.
På em blev det taxi till apoteket - så nu hoppas vi att Jim får bukt med hostan. Men det visade sig att så inte blev fallet.
Hudik-grannarna har varit o simmat med delfiner och visade oss filmen de tagit - verkligen häftigt. Det rör sig alltså om vilda delfiner, som tur är. Man kunde t o m höra deras klickningar på filmen.
Av förståeliga skäl är det inget för mig och Jim vill inte heller av nån anledning.

Efter rom-o-cola-häng på altis tog vi en taxi till byn och restaurangen längst bort från oss - Beach House, som vi hört talas om. Tyvärr var det fullbokat så vi började traska hemåt och kolla in matställena efter vägen men det var väldigt mycket folk i rörelse så det blev svårare än vi tänkt oss att hitta en restaurang. Det var riktigt mysigt i mörkret men som tur var hade jag fått med mig en ficklampa i alla fall.
Efter flera försök hittade vi till slut en bra restaurang. Även där var det fullt men efter en drink i baren fick vi ett bord. Baren var utomhus med trädkronorna som tak.
Maten var superb! Jag åt grillad bläckfisk och Jim angusburgare. Som förrätt fick vi in lite snittar och en shot, som oväntat visade sig innehålla blomkålssoppa!!!! Väldigt gott. Måste göra det nån gång.
 
 
Väl hemma igen efter ännu en mörkerpromenad med livet som insats blev det bad i havet till musiken från en bröllopsfest som hölls på stranden.
 

Dag 13

Idag ville Jim ha ännu en stranddag - han myser hur mycket som helst när han bara får ligga och kolla in alla båtar. Och snart ska vi hem, så jag låter honom hållas även om jag är ganska nöjd på själva "liggandet", men... men.....
På em började det regna rejält på oss. Då gick min dröm i uppfyllelse att vara ute i tropiskt regn. Vi tog en trampbåt och åkte ut i regnet - jätteskönt!!!

I morgon ska vi packa för hemfärd och faktiskt känns det ganska skönt - jag längtar efter Syrra o långkalsongerna. Har visserligen varit hur skönt som helst, men nu får det vara slut på allt ätande och drickande. Blir jobbigt att komma hem och ställa allt tillrätta. Ska nog inte ta några leverprover på länge!!

Middagen åt vi med Hudik-gänget och fick oss många glada skratt. På scenen var det karaoke och efter det blev det dans i vanlig ordning.
 

Dag 14 - Nyårsafton

Äntligen blev en aktivitet av, som jag försökt vara med på några ggr utan resultat - Wake Up Stretching. Men det slutade med att det var jag o ledaren. Skönt var det i alla fall.
Det blev trampbåt idag igen, men den här gången hade vi med oss bröd till fiskarna och det kom massor av svart-vit-randiga "saker". De t o m åt från händerna.

På stranden grillar de hela grisar, reser tältet igen, riggar för fyrverkeri m m. Så förberedelserna inför kvällen är igång. Det fixas o donas i alla hörn och utanför stranden ligger det en pråm fullspäckad med fyrverkeripjäser.
På em kom jag på att jag kanske också skulle fixa till mig litet, så jag gick till SPA-avd och beställde tid för nagelmålning - oj, va tjusig jag blev!

Framåt kvällen tog vi med oss champagne (som vi fick av Göteborgarna när de åkte) till Hudik-borna och efter det blev det till att äta massor igen. Snälla nån vad fint de hade gjort. Saknade visserligen den grillade grisen och lobstern, som jag aldrig hittade men efteråt visade det sig att man skulle gå ner på stranden och hämta - vilken miss!!

Blev prat o dans fram till 12-slaget, då fyrverkeriet bröt loss. Har aldrig sett något liknande - inte ens på TV. Och det var inte bara hotellet som riggat stort utan det lyste runt hela bukten.

Efter det försökte vi oss på lite sömn men det small långt in på natten. Och på hotellet skulle de servera krabbsoppa kl 01.00 - men det hoppade vi.
Nå, så småningom somnade vi med klockan på ringning kl 07.
 

Happy New Year!!!!

 
 
 
Med alla dessa minnen i kappsäcken åker vi hem! Vi har verkligen haft en toppensemester och kan varmt rekommendera en resa till Mauritius! Framför allt kommer vi att minnas de vänliga, tålmodiga och hjälpsamma människorna. Inte ens i trafiken, som var hård, hetsade de upp sig - vinkade och lämnade företräde utan en massa tutande.
Vi kände oss faktiskt tryggare där än hemma!!

Resan hem gick förvånansvärt bra och i Stockholm hade vi rum på Connect. Höll visserligen på att frysa ihjäl när vi väntade på bussen dit, men vi var ju i Sverige så det var väl inget annat att vänta.
Efter ytterligre en hotellnatt fick vi äntligen åka hem - visserligen en halvtimme försenade men det var den första förseningen på hela resan, så vi får väl inte klaga.
Väl framme i Luleå väntade grannen och Syrra - lyckan var gjord!!